8 yıl oldu, ‘TIK’ yok

Çorum’un Sungurlu ilçesinde muhtemel sel felaketlerine davetiye çıkartan Budaközü ve Di çayı dereleri 8 yıldır ıslah edilmeyi bekliyor. 

26 Haziran 2021 Cumartesi 18:40
8 yıl oldu, ‘TIK’ yok

Çorum’un Sungurlu ilçesinde muhtemel sel felaketlerine davetiye çıkartan Budaközü ve Di çayı dereleri 8 yıldır ıslah edilmeyi bekliyor.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, “Artık söz bekliyoruz. Ak parti Milletvekillerine, soruyoruz. Budaközü ve Di çayı derelerine neden ödenek ayrılıp, ıslah edilmedi? Kuru vaadlerden bıktık. Bu vebalden kurtulun”dedi.

Sungurlu’da yıllardan beri el vurulmayan Di çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ıslah çalışması için düğmeye bastığını, ancak aradan 8 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına derelerin yatırım programına alınmadığını belirten Şahiner, “8 yıl önce İlçe Merkezi Dere Islahı Projesi kapsamında Di Çayı'nın 5, Budaközü'nün 6 ve Akçay Deresi'nin ise 1,2 kilometrelik kısmı ıslah edilecek, ayrıca Di çayına 1 adet sel kapanı ile 17 adet köprü yapılacaktı. Bu proje sayesinde Sungurlu sel baskınlarına karşı tamamen korunacaktı. Ancak 8 yıl geçmesine rağmen ıslah projesi hayata geçirilmedi” dedi.

‘SUNGURLU ARTIK HİZMET BEKLİYOR’

Budaközü ve Di çayı yakınında oturan vatandaşların, yaşanabilecek taşkınlara karşı tedirgin olduğunu hatırlatan Başkan Şahiner, şöyle dedi; “Son yaşanan yağışlarla birlikte çaylar taşma noktasına geldi. Bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız yağmur suları nedeniyle diken üstünde oturuyor. Ak Parti Çorum Milletvekillerinin nasıl Osmancık’a verdikleri sözü tutup dereleri ıslah ediyorsa, Sungurlu’ya da verdikleri sözü tutmalarını istiyoruz. Aldığınız oyların hakkını verin. Sungurlu kuru vaadlerden sıkıldı. Allah korusun burada yaşanabilecek can veya mal kaybının hesabını veremezsiniz. Bu vebalden bir an önce kurtulun.”

Son Güncelleme: 27.06.2021 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlulu 2021-06-26 19:18:34

Coruma hastane yapmaya, havaalani yapmak icin aciklama yapanlar, mavi ocagin karsina malum yere alt yapi yapanlar dereleri islah etseye.

Avatar
Can 2021-06-26 20:36:10

Belediye ak partiye geçerse biz yaptık diye övüneceklerdir de ondan

Avatar
Yatacak yeriniz yok 2021-06-27 09:02:36

Sırf belediyeyi çalışamaz hale getirmek ve insanları mağdur ederek tekrar belediye kazanmak hayali ile yatırım yaptirmiyorlar. ASC ve alanları yatacak yeriniz yok. Bu millet size bunun hesabını er ya da geç sorar.

Avatar
Kenan 2021-06-27 06:31:44

beleriye a , b. veya c partili olmasına bakılmaksızın Dsi konuya çözüm üretmeli.