9 meclis üyesinden ortak açıklama

Çorum’un İskilip Belediyesi’nin Ali Sülük başkanlığındaki 2020 faaliyet raporuna red oyu veren 9 Meclis Üyesi ortak açıklama yaptı.

08 Mayıs 2021 Cumartesi 19:29
9 meclis üyesinden ortak açıklama

Çorum’un İskilip Belediyesi’nin Ali Sülük başkanlığındaki 2020 faaliyet raporuna red oyu veren 9 Meclis Üyesi ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Hakkımızda yapılan alçakça iftira ve karalamalar kamuoyunun takdirine sunulmuştur.” denildi.

İşte o açıklama:

Son günlerde İskilip Belediyesi, Denetleme Komisyonu Raporu ve Faaliyet raporunun onaylanmaması ile ilçe ve ülke gündeminde yer almaktadır.

Gerek Denetleme Komisyonu raporunun içeriği, gerekse Faaliyet raporunun onaylanmama hususları devletin yetkili birimleri tarafından incelenmektedir.

Bu konularda asılsız, maksadını aşan provokatif söylemlerle kamuoyu algısı yaratmaya çalışanlara karşı sessiz duruşumuzun sebebi; yerel seçimlerden bu yana siyasi, ahlaki ve idari zaaf gösterenler yüzünden ülke gündeminde olumsuz haberlere konu olan memleketimize ve mensubu bulunmanın onurunu ömrümüzün her döneminde yaşadığımız teşkilatımıza zarar vermemek içindir.

Lakin, yaşadığımız süreçte gerek Denetim Komisyonu raporu ile ilgili manipülatif açıklamalar, gerekse şahsımıza yönelik iftira ve karalamalar karşısında cevap verilmesi elzem hale gelmiştir.

Belediye Denetim Komisyonu kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde incelemesini yapmıştır. Komisyon olarak, meclise sunduğumuz rapordan en ufak bir şüphemiz yoktur. Amacımız; yukarıda da belirtildiği üzere yanlış, eksik, usulsüz görülen her konunun düzeltilerek, belediyenin hak ve hukuk çerçevesinde çalışmasını sağlamaktır. Göz göre göre yanlışa doğru demedik, demeyiz. Yapılan usulsüz harcamalar, her geçen gün değişen düğün sayıları, marangozhaneden dışarıya yapılan işler, aşevinde hesabı tutturulamayan bağışlar; Faturası belediyeye ödetilen pastırmalar tv kanallarında yalan yanlış hesaplarla değil, devletin yetkili mercileri önünde açıklanır.
Dokuz meclis üyesinin verdiği mücadele de, hakkında yapılan alçakça iftira ve karalamalar da, kamuoyunun takdirine sunulmuştur. 
Nihayi kararı evvela devletin yetkili mercileri akabinde kamu vicdanı verecektir.

Bu vesileyle ramazan-ı şerifinizin ve yaklaşan Ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederiz.”

Son Güncelleme: 09.05.2021 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2021-05-08 22:26:15

Tosya İskilip Çorum DUBLE YOLU MÜJDESİ varmı?
bu yol yapılması gerekli önemi D. 100. KARAYOLU na Çorumun bağlanması gereklidir Marmara İçanadoluya en kestirme bu yoldan geçer.
Çarşı merkezine araç trafeğini rahatlatacak kapalı otopark çalışması varmıdır?
Sanayii düğün salonu önü 270' viraj yine. halı sana ilerisi Çorum istikameti 290'viraj. ne zaman düzeltilecek niye çift şerit yapılmaz.
enerjiyi birbirinizle mücadele ile tüketilmemeli haksğzlık yolsuzluk yapan elbet tespiti yapılır KAMU MYİYMALIENDEN ÇIKAR

Avatar
Can 2021-05-09 01:59:11

Bu İskilip hep böyle Ankara’ya bir sürü bürokrat göndermişler ama önce milletin kuyusunu kazmayı adet edindikleri için ne uzamışlar ne kısalmışlar greyder ile ganik olmasa iş yok güç yok kardeşim seçmişsiniz gül gibi başkanı bırakın adam yapsın size ne çalıp çırpıyorsa devlet yargılar hayır belediyenin işi zaten halka hizmet götürmek siz adama destek olacağınıza köstek oluyorsunuz sonra da hükümeti bilmem neyi eleştiriyorsunuz yatırım yok fabrika yok diye

banner165