Adliye ek binada son durum

Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Adalet Bakanı Gül'ü ziyaret etti, Adliye Sarayı ek binada son durum...

03 Temmuz 2020 Cuma 20:50
Adliye ek binada son durum

Adliye Sarayı Ek Bina Projesi için yer tesliminin beklendiği, ardından proje çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü bakanlıkta ziyaret eti.

Görüşmenin ana gündemini kente yapılacak yeni Adliye Binası oldu.

2006 yılında hizmete giren Çorum Adalet Sarayı’nda fiziki yetersizlik nedeniyle ek bina talebinin 2014 yılından bugüne kadar dillendirildiği hatırlatılırken, aradan geçen zaman zarfında özellikle son iki yılda ek bina konusunda önemli mesafe alındığı belirtildi.

Bu arada Şubat ayında Adalet Bakanlığı’nda yapılacak projenin yol haritasının belirlenmesi için bakanlıkta bir toplantı yapılmıştı.

Dün gerçekleştirilen ziyarette Bakan Gül ile bir süre görüşen Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, proje çalışmalarının başlaması için yer teslimini beklediklerini ifade etti.

İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, ziyarete ilişkin şu bilgileri aktardı; “AK Parti MKYK Üyesi Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan ile birlikte Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'ü ziyaret ettik. Bakanımıza Pandemi sürecinde takdirle karşılanan çalışmalarının yanı sıra yoğun temposuna rağmen ilimizin ihtiyaçlarına yönelik hizmet odaklı yaklaşımı ve özellikle bu kapsamda yeni adliye sarayımızın şehrimize kazandırılması hususundaki talimatları dolayısıyla ilimiz adına teşekkür ediyoruz. Yeni adliye binasında mutlu sona yaklaşıyoruz. Bakanlığımız tarafından beklenen imar değişiklikleri tamamlandı. Şimdi bu yer üzerine yapılacak yeni binanın proje çalışmaları bakanlığımız tarafından yapılıyor Çorum’a böyle bir projeyi kazandırmaktan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e, hükümetimize, milletvekillerimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.