Afyon izlenimleri

TGK (Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu)’nın 5. Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz haftasonu Afyonkarahisar’da yapıldı.

19 Ocak 2016 Salı 10:02
 Afyon izlenimleri


TGK (Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu)’nın 5. Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz haftasonu Afyonkarahisar’da yapıldı.

Basın camiası açısından oldukça verimli geçen ve yüksek katılımla gerçekleşen toplantının ardından bir gün de Afyon gezisi için ayrıldı. Mermer, termal su ve yol kavşağında bulunması Afyonkarahisar’ı gelişen ve zenginleşen bir il olarak karşımıza çıkarıyor. Şu anda 8 adet beş yıldızlı oteli ve beş adet de otel inşaatı bulunan Afyon, termal tedavi ve kongre merkezi haline gelmiş. Mermer konusunda da rakipsizliğini sürdüren il, Akdeniz kavşağında bulunması nedeniyle hızlı bir gelişim ve değişim gösteriyor. Ünlü Karahisar Kalesi, Zafer Müzesi, Mevlevihanesi, tarihi konakları ve dünyaca ünlü müzik aletleri müzesi, geziye katılan gazetecilerin hayranlığına vesile oldu.

Toplantıya Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Cemiyet eski Başkanı ve Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar’la birlikte katıldı.

Korel Otel’de konaklayan gazeteciler Afyon Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve yönetim kurulu üyelerinin misafirperverliğini takdirle karşıladılar.


AFYON MEVLEVİHANESİ BİZE DE ÖRNEK OLABİLİR


Osmanlı coğrafyasında bulunan yüz elli mevlevihaneden biri olan Afyon Mevlevihanesi; camisi, semahanesi, mıtriphanesi, matbah-ı şerifi, çilehanesi, hazilesi restore edilip turizme kazandırılmış. Asitane özelliği de taşıyan önemli bir mevlevihane olan Afyon Mevlevihanesi yerli yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.


Yedi yüz yıllık geçmişi olan mevlevihaneler Selçuklu ve Osmanlı döneminde Türk-İslam coğrafyasına yaygınlaşmış. Bu dönemde yüzelli mevlevihane inşaa edilmiş. Mevlevihaneler yapıldığı beldede bir altyapı gerektirirdi. Çorum’un da geçmişte bu altyapıya uygun olduğu böylece anlaşılmış oluyor. Afyon örneği incelenerek Çorum Mevlevihanesi kültür ve turizm envanterimize kazandırılabilir.


EGE GAZETECİLER FEDERASYONU’NDAN TAKDİR


Ege Gazeteciler Federasyonu, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Üyeleri Mustafa Arslan, Nuri Kolaylı ve Şevket Erzen’e kurum nezdinde Anadolu basını ve Anadolu Cemiyetleri için yaptıkları çalışmalardan dolayı Kütahya Çinisi hediye ettiler. Fotoğrafta Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu hediyesini takdim ederken görünüyor.


BAYRAM ERAY'DAN ÇORUM'A SELAM VAR


Afyonkarahisar Başsavcısı Bayram Eray, programın gala gecesinde eski dostları ile sohbet etti.


Bayram Eray, Çorum’da görev yaptığı süre içerisinde basınla çok yakın ve sıcak ilişki kurmuştu. Gazetecilerin tüm programlarına iştirak etmeye özen gösteren Eray, Çorum Adliyesi’ne basın odası tahsis etmiş ve basın mensuplarına yönelik mevzuat seminerleri düzenlemişti. Eski Cumhuriyet Başsavcımız, samimi kişiliği ve Çorum sevgisini bir kez daha göstererek, Mehmet Yolyapar ve Şevket Erzen’le uzunca sohbet etti. Eray, Çorum’daki dostlarına da selam gönderdi.

Son Güncelleme: 19.01.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.