AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik

İslam Âlimi İskilipli Mehmed Atıf Hoca şehadetinin 90’ncı yıldönümünde Çorum’da anılıyor.

05 Şubat 2016 Cuma 22:15
AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik

İslam Âlimi İskilipli Mehmed Atıf Hoca şehadetinin 90’ncı yıldönümünde Çorum’da anılıyor.

Konuyla ilgili olarak İl Genel Meclisi’nde gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan AK Partili Üye Yusuf Kaya, Atıf Hoca’nın hayatından bahsederek, “Demokrasi şehidi Hocamızı rahmetle anıyorum” dedi.

CHP’DEN İNGİLİZ AJANI SUÇLAMASI

Kaya’nın ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat, İskilipli Atıf Hoca’yı hainlikle suçladı. Atıf Hoca ile ilgili düşüncelere katılmadığını dile getiren Polat, “Milli mücadele yıllarında İngilizlerle işbirliği yapan birinin bugün kahramanmış gibi anılmasını doğru bulmuyorum. Mevcut iktidar tesiriyle oluşturulan atmosferden dolayı konunun siyaseten çarpıtıldığını düşünüyorum” dedi.

AK PARTİ ve CHP GRUBU ARASINDA GERGİNLİK

Polat’ın ifadelerinin ardından söz isteyen AK Parti İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya, “Biz de saygıdeğer bir ilim adamı olan Hocamız’la ilgili bu tür düşünceleri tasvip etmiyoruz. Suçsuz bir şekilde yargılanıp idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın hayatını araştırmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“Burası siyaset yeri değil” diyen CHP Mecitözü İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Erdem, “Siyaset yapılacaksa daha âlâsını yaparız. Bu konunun Meclis gündemine getirilmesini kınıyorum. Burası demokratik bir ülke o nedenle bir kimseye kimisi iyi kimisi kötü diyebilir. Ülkemiz ateş çemberinden geçerken birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz” dedi.

‘TAHAMMÜLLÜ OLUN’

AK Partili Meclis Üyeleri’nin konuyla ilgili düşüncelerini dile getirmelerine müsaade etmeyeceğini dile getiren Erdem’in sözlerine tepki gösteren Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, “Toplantıyı ben yönetiyorum, siz müdahale edemezsiniz. Lütfen başkalarının fikirlerine karşı tahammüllü olun” diye konuştu.

“Atıf Hoca ajan değildi, vaazlarıyla Milli Mücadeleyi destekledi” diyen AK Parti Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi de Çorumlu İslam Âlimi’nin şapka kanununa muhalefet gerekçesiyle haksız bir şekilde İstiklâl Mahkemeleri’nce idam edildiğini hatırlattı. Çamiçi, “Böyle bir âlime hain demek haksızlık” şeklinde konuştu.

‘HADDİNİZİ BİLİN’

AK Parti Grubu’ndan yükselen tepki karşısında tekrar söz alan CHP’li Burçin Solmaz Polat, “Devrim kanunlarına muhalefetten yargılanan birini vatan kahramanı olarak anmanıza hayret ediyorum. Son yıllarda kahraman gibi lanse edilen bu kimsenin hangi cephede hangi faydası dokunmuş merak ediyorum” dedi.

Sözlerinin bazı Meclis Üyeleri’nce ‘saçmalama’ şeklinde kesilmesine de tepki gösteren Polat, muhtaplarını “Haddinizi bilin” sözleriyle ikaz etti.

KAYA’DAN TARTIŞMAYA SON NOKTA

CHP ve AK Parti Grupları’nı karşı karşıya getiren konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, İskilipli Atıf Hoca için atılan iftiraları yakışıksız bulduğunu söyledi.

CHP’li Polat’a seslenerek, “İnsanların kutsalları ve hassasiyetleriyle ilgili ağır ithamlarda bulunmanızı teessüfle karşılıyorum” diyen Halil İbrahim Kaya, “Bu bir siyasi tartışma değil. Çorum’da yetişmiş bir değer. Kendi memleketimizin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz” diyerek tartışmaya son noktayı koydu.



Son Güncelleme: 05.02.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.