Akın, Kur'an Kurslarını inceledi

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Çorum Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kur'an Kursları inşaatlarını gezdi.

01 Mart 2016 Salı 11:27
Akın, Kur'an Kurslarını inceledi

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Çorum Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kur'an Kursları inşaatlarını gezdi.

Yapılan açıklamaya göre, Kur'an Kursu inşaatlarını yerinde gören İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın'a Kur'an Kursları Şube Müdürü Abdullah Salman ve TDV Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy da eşlik etti.

Kur'an Kursu inşaatlarının yanında Mimar Sinan Camii bahçesinde yeni açılan 04-06 yaş grubu kur'an kursunu ziyaret eden Müftü Akın, çocukların eğitim yerlerini yerinde inceleyerek görevli öğreticilerden kurs hakkında bilgiler aldı. 04-06 yaş grubu Kur'an Kurslarının çocuklarımız için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Müftü Akın, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, dinimizi çocuklarımıza öğretmek için de bu fırsatları değerlendirmeliyiz" dedi.

ÇORUM BELEDİYESİNDEN KUR'AN KURSU ATAĞI

Kur'an Kursu inşaatlarında incelemelerde bulunan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, 
Çorum Belediyesi’nin yeni dönem projeleri içerisinde yer alan ve tüm mahallelere yapılacak olan Kur’an kursu inşaatlarının kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. İlimizin muhtelif yerlerinde 04-06 yaş grubuna uygun 6 adet Kur'an Kursu, 1 adet yatılı hafızlık erkek kur'an kursu ve 1 adet yatılı hafızlık kız kur'an kursu olmak üzere inşaatların önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna kadar tamamlanarak hazır hale geleceğini söyledi.

Kur'an Kurslarında dersliklerin yanında çocuk oyun alanları, çocuklar için lavabo ve abdesthane, öğretmenler odasının da yer aldığı Kur’an Kursu inşaatları tüm hızıyla devam ediyor.


Çorum Belediyesi'nin yaptığı bu tür çalışmaların diğer illere örnek olduğunu söyleyen Müftü Akın,  "İlimizdeki Din Eğitimine katkıları nedeniyle yapılan bütün bu özverili çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü'ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 01.03.2016 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.