‘Amacımız Yeşil, Temiz Ve Ferah Bir Sungurlu’

Çorum'un Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ağaç budama ve rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor.

25 Şubat 2016 Perşembe 15:17
‘Amacımız Yeşil, Temiz Ve Ferah Bir Sungurlu’

Çorum'un Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ağaç budama ve rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner amaçlarının yeşil, temiz, ferah ve yaşanılabilir bir Sungurlu olduğunu söyledi.

Sorumluluk alanlarında bulunan ağaçların budanarak bakımı yapıldığını söyleyen Başkan Şahiner, "İlçemiz genelinde devam eden budama işlemleri Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki ana arterler, park ve diğer yeşil alanlarda yapılmaktadır" dedi.

Budama işlemleri Kasım ve Nisan ayı döneminde yoğun olmak üzere, yılın 12 ayında devam etmektedir diyen Başkan Şahiner, "Yaz periyodunda ise form budamaları, kuru dal ve sürgün alım işleri yapılmakta. Ana arter ve caddelerde meydana gelen yoğun ağaç devrilmeleri ve kırılmaları nedeniyle de ağaçların tepe tacı budamalarıyla gençleştirme budamaları yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Şuanda Sunguroğlu Mahallesi üzerinde bulunan ağaçlarda budama işleminin devam ettiğini belirten Başkan Şahiner, "Budama ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak ve kalitesini yükseltmek için yapılmaktadır.

Ayrıca ilçemizin doğal ve kültürel mirası olan ağaçların hayatiyetlerini sağlıklı olarak sürdürebilmeleri ve yaz döneminde dikilen fidanların daha hızlı gelişimi açısından ağaçların kuru dal, tepe tacı küçültme, tehlikeli dalların uzaklaştırılması, kuruyan dalların kuvvetli esen yellerin, yağışların, poyrazların etkisiyle savrularak ev ve araçlarımıza ayrıca vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki oluşturmaması bakımından da önemlilik arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 25.02.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165