Anlamlı bir protokole imza attılar

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi anlamlı bir protokole imza attı

21 Ekim 2019 Pazartesi 17:10
Anlamlı bir protokole imza attılar

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi anlamlı bir protokole imza attı. Söz konusu protokole göre, Belediye sınırları içindeki şehitliklerin bakım ve onarımını Çorum Belediyesi yapacak.

Çorum Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda, Belediye sınırları dahilindeki şehitliklerin bakım, onarım ve temizliklerinin Çorum Belediyesi tarafından üstlenilmesine ilişkin Valilik ve Belediye arasında protokol imzalandı. İmzaları Vali Mustafa Çiftçi ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın attı.

AŞGIN'DAN AÇIKLAMA

Şehitlik mertebesinin peygamberlikten sonraki en yüce mertebe olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Zaman zaman bizlere şehit mezarlarının temizliği konusunda talepler geliyordu. Biz de ziyaretlerine gittiğimiz zaman onların şanına yaraşır bir kabir bakımıyla karşılaşmıyorduk. Bu memleket için canlarını, kanlarını hiçe sayarak şahadet şerbetini içen şehitlerimizin kabirlerinin yeterince temiz, bakımlı olmaması bizim vicdanımızı rahatsız etti. Sayın Valimizle görüşerek, ‘Belediye olarak bu temizliği ve bakımı yapmaya gönüllüyüz’ dedik, gerekli hazırlıkları yaparak Valiliğimizle bu hususta bir protokol imzaladık” dedi.

Şehitlik gibi yüce bir makama biz ne yapsak az kalır, onlara borcumuzu hiçbir vefa örneğiyle ödeyemeyiz diyen Başkan Aşgın, “Şehitlerimizin ruhu şad olsun, gazilerimize Rabbim, sağlıklı, uzun ömürler ihsan eylesin. Onların hizmetkarı olmaktan onur ve kıvanç duyuyoruz.” Dedi.

Son Güncelleme: 22.10.2019 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okan 2019-10-21 21:36:57

Özel idare ne yapacak ki.
Zatan bakımını temizliğini her şeyiyle belediye ilgileniyordu. Genel sekreder uyanık yazı ya dökmüş. Kısaca görev tanımı yapılmış. Yapacak iş yok nasıl olsa . Bunu bir iş gibi göstermişler????