Aşgın'dan canlı yayında açıklamalar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, dün akşam katıldığı canlı yayında ağırlıklı olarak imarla ilgili çalışmalardaki yeni gelişmeleri özetledi.

13 Ocak 2023 Cuma 00:38
Aşgın'dan canlı yayında açıklamalar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 14 bin 500 m2 toplam alana sahip Kent Meydanı’nın 11 bin 500 m2’lik ilk etabının 2023 yılı sonunda tamamlanarak açılacağını duyurdu.

Dün akşam yerel bir kanalın canlı yayın konuğu olan Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi’nin ağırlıklı olarak imarla ile ilgili çalışmalarına değindi.

KENT MEYDANI ÜÇ ETAPTA YAPILIYOR

Çorum’da ilk etapta Dikiciler Arastası restorasyonu ve Saat Kulesi çevresi sağlıklaştırma çalışmasının tamamlandığını, Halkbankası ve Ziraat Bankası binalarını yıkılmak üzere devraldıklarını hatırlatan Agşın, “Halkbankası yıkıldı.. Ziraat Bankası yıkılacak. Ziraat Bankası’nın yeni yeri merkez otobüs duraklarının yanındaki 3 katlı bina olacak. Çöplü Arastası kenarları yapıldı. İçi o kadar kolay değil, Arasta'nın alt yapısına girdik. Güpür Hamamı'nı satın aldık.”dedi.

İLK ETAPTA 11 BİN M2’LİK ALAN BÜYÜK BİR ALAN BİTECEK

Kent Meydanı Projesi’nin 3 etapta yapılacağını vurgulayan Aşgın, konuşmasında şöyle dedi: “Birinci etap Ziraat Bankası, Halkbankası, Hürriyet Parkı ve Zaat Kulesi civarı dahil yapacağız. İkinci etap Ziraat Bankası altındaki 8 bağımsız birimden oluşan alan var. Yasal süreçleri sürüyor. Biter bitmez yıkacağız. Havuzlu Kahve'nin olduğu yere konak tarzı işyeri yapacağız. İkinci etap olarak değerlendiriyoruz. Üçüncü etap Taş Bina hariç Velipaşa Hanı etrafını yıkıp yapacağız. Yasal süreç sürüyor. 14 bin 500 m2 alan. Saat Kulesi merkezli bir meydana kavuşacağız. Önümüzde hiçbir engel yok. Üç etabın ilk kısmı 11 bin m2. Bunu hemen yapacağız. Diğer iki etabı da zamanla tamamlayacağız. Kamulaştırmayı beklemeyeceğiz. Ocak-Şubat ayı içinde ihalesine çıkacağız. 2023'te bahsettiğim birinci etabı tamamlayacağız. Ulu Cami restorasyonu ile ilgili süreç bilgimiz dahilinde vekillerin katkılarıyla yapılıyor. Ulu Cami restorasyonu bitmiş halde ilk cuma gününü tarihi kent meydanının açılışını yapacağız. 1. Noter'in olduğu binanın üç katını satın aldık. Alt iki katta esnaf kardeşlerimiz var. Onlarla görüşmelerimizi bir noktaya getirdik. Onların rızasıyla süreci yönetiyoruz. Bir hafta içinde imzalarımızı atacağımıza inanıyoruz. Havuzlu Kahve ve 1. Noter yeri iki katlı tarihi Çorum Konağı olacak ve işyerlerini oradaki esnafa teslim edeceğiz. Ziraat Bankası yıkıldıktan sonra o bölgeye cep yaparak otobüs durağı ihdas edeceğiz.2

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Çorum’a yapılacak Kongre Kültür Merkezi’ni tarif eden Aşgın, “Taksim Meydanı’nı hayal edin. Karşısında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) var. Büyük bir meydana bakan AKM yapıldı. Biz de öyle yaptık. Bir iki hafta içinde projeyi açıklayabiliriz. İtfaiye’nin oradan çıktık, sağ tarafta muazzam bir şehitlik yaptık. Şehitlik’ten devam edince sağa dönüyoruz. Taksim Meydanı gibi bir meydan göreceksiniz. Hemen yanı başına 8 dönüm alana kongre kültür merkezi inşa edeceğiz. 2024 bütçesine parasını tahsis edeceğiz. Yasal prosedür tamamlanıp işe başlayacağız. Sıfırdan bir meydan ve karşısında kongre kültür merkezi olacak. Merkezde en az 1000 kişilik büyük salon. Korolar için konservatuar, kütüphane ve ticari alanlar olacak.”diye konuştu.

ÇİMENTO FABRİKASI ARAZİ

Çimento Fabrikası arazisi projesinin örnek proje olduğunu ve bittiğini aktaran Aşgın, “Çimento fabrikası arazisinde vizyonumuz yeni ve modern şehir kurmak. Bu arada Erzurum Dede civarında yeni şehir kurma çalışmaları tamamlandı. Konu tapuya intikal etti. Orada da yeni şehir kurulacak. Çimento fabrikası arazisi yatay mimari olacak. Temel yaklaşımımız 6 kat olacak. Belli yerlerde altında işyerleri bulunacak. Arazinin Nadık tepelerine çıkan teras bölgeleri iki katlı villa tarzı olacak. Turizmle ilgili alanlar bulunacak. İbadethaneler olacak. Yola bakan cepheye bir kaç yüksek bina yapalım istiyoruz. Hakim unsur ortalama 6 katlı bina şeklinde."

Son Güncelleme: 13.01.2023 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2023-01-13 13:46:35

çimento fabrikası karşısındaki sosyal tesislerin olduğu alanda hatırı sayılır sayıda ağaç var. bu ağaçları kesecek misiniz. kamu oyuna bilgi verin lütfen. eğer o ağaçları keserseniz çorumun bir güzelleiğini daha yok etmiş olacaksınız. ben çorumu seven biri olarak ağaçların kesilmesine razı değilim.sayın editör lütfen bu konuyu gündeme getirin

Avatar
Haberim yokmus gibi cek pampa 2023-01-13 16:04:55

6 katin neresi yatay mimari oluyor baskan. Senin matematik zayif galiba.

Avatar
Zam zam zam 2023-01-13 16:06:24

Suya ne kadar zam yaptiniz la öyle. Kuraklikta bir de siz vurmussunuz vatandasa.

Avatar
TOSTÇU EROL 2023-01-14 21:43:41

Çimento arazisindeki ağaçlar kesilmesin 3 5 kuruş uğruna

Avatar
Artiz Asgin 2023-01-13 13:59:41

Pozlara bak, sanki kaset cikaracak. Asgin basganin isi gucu show :)

Avatar
AHMET 2023-01-13 14:17:38

Beton işleri bitmedi. Bedesten bitmeden yeni bir garabet yapılacak.bunu hükümete niye yaptırmıyorlar.

Avatar
oguz 2023-01-13 14:45:15

Sayın Başkan neden Çöplü mahallesi kentsel dönüşümü ile ilgili proje açıklamıyor, Buraya Emlak konut davet edilemez mi yoksa bu bölge üvey evlat mı.

Avatar
Çorumlu 2023-01-13 13:46:08

Haydi kolay gelsin.