Aşgın, Tahtasız ve Ahlatcı arasında gerginlik

Çorum’da Silmkent TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde Başkan Aşgın, Milletvekilleri Tahtasız ve Ahlatcı arasında gerginlik yaşandı.

16 Ekim 2023 Pazartesi 17:12
Aşgın, Tahtasız ve Ahlatcı arasında gerginlik

Çorum’da Silmkent TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın arasında gerginlik yaşandı. Tartışmaya AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı da dahil oldu.

SİLMKENT TOKİ'DE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ

Edindiğimiz bilgilere göre; yaklaşık 6 yıldır inşaatı devam eden Kuruçay/Silmkent TOKİ konutlarının ilk etap anahtar teslim töreni bugün protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Anahtar teslim töreninde CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın arasında gerginlik yaşandı.

AŞGIN TAHTASIZ'A YÜKLENDİ, TAHTASIZ KINADI

İlk olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Silmkent TOKİ konutlarını sık sık eleştirel anlamda gündeme getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ı fitne ve fesat çıkarmakla suçladı. Daha sonra kürsüye gelen CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın Başkan Aşgın’a cevabı aynı tonda ve sert oldu.

AHLATCI AŞGIN'I SAVUNDU, TAHTASIZ'A ÇIKIŞTI

Aşgın ve Tahtasız arasındaki gerginliğin ardından tartışmaya AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı da dahil oldu. Milletvekili Ahlatcı, hak sahiplerine anahtar teslim ederken, ‘Bunlar gerçek anahtar, yalan değil’ derken, CHP Milletvekili Tahtasız’ı hedef aldı. Ahlatcı, konuşmasında genel gündeme dikkat çekerek, tezkerelere ‘hayır’ oyu veren CHP’yi eleştirdi. Tahtasız’ın tezkerelere çıkıp ‘evet’ vereceğini açıklamasını istedi.

‘BAŞKANIMIZA PARMAK SALLAYAMAZSIN’

Ahlatcı, Tahtasız’ın Başkan Aşgın’a yönelik eleştirilerine ise 'Sen benim belediye başkanıma parmak sallayamazsın.' şeklinde karşılık verdi.

2018'DE TEMELİ ATILDI, HALA TESLİM EDİLEMEDİ

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da, ,Silmkent TOKİ konutlarının 2018 yılında yapılan temel atma törenine şahsının da katıldığını, il başkanlığı ve vekilliği döneminde konut sahiplerinin talebi üzerine konuyu sık sık gündeme getirdiğini ifade etti.

AHLATCI ONLARCA SÖZ VERDİ, HANİ?

AK Partili Yusuf Ahlatcı’nın sadece Silmkent TOKi konutları değil, acemi birliği, hastane, polis moral eğitim merkezi gibi onlarca söz vermesine rağmen hiçbir vaadin yerine getirilmemesine tepki göstermeye devam edeceğinİ vurgulayan Tahtasız, ‘AK Parti yapar’ sözünü hatırlatarak ironi yaptı.

TESLİMATI 24 ARALIK’TAN GERİYE ÇEKTİK

Silmkent’te anahtar teslim töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Günay da, TOKİ konutlarının normalde 24 Aralık 2023 tarihinde teslim edilmesi taahhüt edildiğini ancak milletvekillerinin  girişimleriyle anahtar teslimlerini öne çektiklerini belirterek; “AK Parti hükümetine kadar TOKİ’nin varlığından kimsenin haberi yoktu. İsmi vardı ama sahada hiç yoktu. TOKİ AK Parti sahaya inerek binlerce konut yaptı. Allah devletimize zeval vermesin. 6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadık. TOKİ ve devlet kurumlarımızın tamamı deprem bölgesinde. TOKİ yetkililerimizden aldığımız bilgilere göre sizlerle 24 Aralık 2020 tarihinde satış sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşmeye göre 36 ay sonra konutların teslim edileceği taahhüt edildi. Yani 24 Aralık 2023’te teslim edilmesi gereken konutları biz erken teslim ediyoruz."dedİ.

2 GÜNDE BİR BLOK TESLİM EDİLECEK

Törende 45 hak sahibine anahtarları teslim edilirken, kalan konutlar 2 günde 1 blok şeklinde verilecek. 36 blok 750 konutun bulunduğu Silmkent TOKi'de Aralık ayı sonuna kadar bütün konutların teslimatının gerçekleşmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.10.2023 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kale... 2023-10-17 12:32:48

Sayın Ahlatcı...
Belediye başkanına sahip çıkmanız gayet doğal ama Çorum belediye başkanına "Benim Belediye Başkanım" diye sahiplenmeniz pek hoş olmamış. Demek ki, Çorum halkı kendine değil Sayın Ahlatcı,ya veya akp.ye başkan seçmiş gibi bir durum ortaya çıkıyor.Bu durum, tipik akp zihniyetini gösteriyor. Üstelik milletin gözü önünde oluyor bu işler.
Madem ortada bir tartışma oluştu, büyüklüğün gereği ortamı sakinleştirmeniz gerekirdi.

Avatar
Selim 2023-10-16 18:01:17

"Sen BENİM Belediye Başkanıma parmak sallayamazsın". Biz de Belediye Başkanını Çorum'un biliyorduk,

Avatar
Hayırlı Olsun 2023-10-17 03:00:36

Öyle yada böyle Çorum'a böyle bir vekil lazımdı çünkü kendi içindeki eleştirileri dinlemiyorlsr. Ak Partililer bile bazı konularda şu Tahtasız konuya el atsa diyor. Sonuç olarak Tahtasız Çorum'a lazım arkadaş.

Avatar
Doğrucu 2023-10-16 22:25:23

Belediye başkanını heşledi Yusuf ahlatci konuşma sirasinda Halil İbrahim asgina önce söz almasını istedi kendisi tahtacidan sonra konuştu ki konuşmasını ona göre ayarlamak için

Ben sayın tahtasızi haklı buluyorum. İktidarı mulafet çalıştırır helal olsun.

Avatar
Batandaş 2023-10-17 07:23:08

Sayın Ahlatçı Allah aşkına senin il başkanı olmak için hangi özelliğin var A .Ahlatçı'dan torpilin dışında. Ama doğru birşeyi itiraf etmişsin "benim belediye başkanım" diyerek Ak Parti belediye başkanı mısın yoksa Çorum'un belediye başkanı mısın sayın Aşgın?
Hani eski hastane açılacaktı Ahlatçı sayın Aşgın?

Avatar
Boş adam 2023-10-16 21:38:11

Çok boş bir konuşma beceriksiz ve yetersiz kahve ağzı olmuş, Halep’ten girip Şam’dan çıkıyor yetersiz!’öö

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-10-17 09:09:47

Çorum da ilk defa doğru dürüst muhalefet Milletvekili geldi. Mehmet Tahtasız Çorum'un ve Çorum'luların sesi olmaya devam ediyor. Çorum'un sesi olduğu için Mehmet Tahtasız'a sonsuz teşekkürler. Mehmet Tahtasız Çorum için elini taşın altına koymaya devam ediyor. Helal olsun Mehmet Tahtasız'a, içimizden biri olduğu için, bizden biri olduğu için, kendini milletin efendisi gibi görmediği için, Çorum için çalıştığı sürece, Mehmet Tahtasız'a sonsuz teşekkürler. Bizler Çorum'umuza çalışan Milletvekilleri İSTİYORUZ. Artık Mehmet Tahtasız dönemi ile Çorum da bam başka bir sayfa açılacaktır. İnşAllah artarak devam eder. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
Bir bilen 2023-10-17 10:50:44

Ak partililer önce devlet hastanesi ihalesini yapsınlar sonra konuşsunlar. Bir ihale yıllardır yapılamazmı. Ondan sonra şov yapsınlar

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-10-18 10:34:25 @Bir bilen

ne yapsalar sizin zihniyete yaranamazlar.altından taht verse bir kusur bulursunuz. tahtasız çocukca işler yapma esnafsın ona göre davran.seniğn kitle zaten oy verir benim oyumu almak için efendiliğini bozma

Beğenmedim! (4)