Atıf Hoca’yı Vefatının 90.Yılında Anıyoruz

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım İskilipli Atıf Hoca’nın idamının 90. yılı nedeni ile bir açıklama gerçekleştirdi.

05 Şubat 2016 Cuma 13:20
Atıf Hoca’yı Vefatının 90.Yılında  Anıyoruz

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım İskilipli Atıf Hoca’nın idamının 90. yılı nedeni ile bir açıklama gerçekleştirdi. 

Yıldırım yapmış olduğu açıklamada; “Atıf Hoca milletin vicdanında temiz bir yere sahiptir. Dönemin mahkemelerinde hukuk katliamına uğramış, milletimizin vicdanında aklanmış, İskilip’te, Çorum’da ve İslam coğrafyasında şehit olarak kabul gören İskilipli Atıf Hoca çağının büyük alimlerinden olmasının yanında zamanın nurudur. Şapka Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle savunması bile alınmadan idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın İstiklal Mahkemelerince katledilmesi hukukun da infazı anlamına gelmektedir.

İskilipli Atıf Hoca ömrünü ümmetin birliğine adamış bir alimdir. Biyografik tablosuna baktığımızda Atıf Hoca’nın ne adına ve niçin idam edildiği sorusunun cevabı da ortaya çıkacaktır. Hiç kuşkusuz Atıf Hoca’nın şahsına karşı sergilenen tahammülsüzlük ve zulüm özünde halkın İslami kimliğiyle, İslami birikimi ve talepleriyle hesaplaşmanın bir tezahürüdür. Atıf Hoca, Ümmetten bir ulus yaratmaya yönelik sistematik baskı ve dayatma kampanyasının kurbanlarından birisidir. İslami kaygılarından ötürü Batı taklitçiliğine ve onun alametlerine karşı çıkmasının bedelini canıyla ödemiş Atıf Hoca terör mahkemelerinin kurbanı olmuştur. Günümüzde de devam eden benzer zulümlerin son bulması umuduyla, Atıf Hoca’yı katlinin 90. Yılında rahmetle anıyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 05.02.2016 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.