Ayılar köyde huzur bırakmadı

Çorum’un İskilip ilçesine 32 kilometre mesafede bulunan armut ve çilek üretimi ile meşhur olan Şeyh Köyü bugünlerde

17 Mayıs 2021 Pazartesi 22:57
Ayılar köyde huzur bırakmadı

Çorum’un İskilip ilçesine 32 kilometre mesafede bulunan armut ve çilek üretimi ile meşhur olan Şeyh Köyü bugünlerde sıkıntılı günler yaşıyor. Köye yiyecek bulmak için gelen ayılar, arı kovanlarına zarar verdi.

İskilip’in çileğiyle meşhur 425 nüfusa sahip Şeyh köyüne 1 haftadır ayılar dadandı. Her gece farklı zamanlarda gelen ayılar, köy sakinlerinden Osman Bodur ve Sadık Bodu ´un arı kovanlarına hasar verdiler. Köy halkı ise bu durumdan huzursuz.

İskilipliyiz.com’un haberine göre, yaz mevsimi nedeniyle bağ, bahçe ve tarlalarına giden köy sakinleri, her an ayı ile karşılaşma tehlikesi yaşıyor.

Köyde hava karardığı andan itibaren ayı nöbeti başlatan vatandaşlar, geceleri saat 24:00 kadar nöbet tuttuklarını belirterek, bu konuda ilgililerden tedbir alınmasını istediklerini ifade ettiler. Ahırlarda büyükbaş hayvanları bulunan köy sakinleri, ayıların saldırı ihtimaline karşı zarar görebilecekleri endişesi yaşadıklarını, ayrıca geceleri yanlarına kazma, kürek alarak dışarı çıkabildiklerini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 18.05.2021 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-05-17 23:15:52

Armut üretimi sonlandırılırsa ayı gelmez

Avatar
Akıl fikir 2021-05-18 04:50:14

Tolga efendi hayvancağız arıları kırmış. Armutlar durumdan bihaber.

Avatar
İskilipden 2021-05-18 07:26:27

Çankırı Bayat arası 8 km lik mesafe var tek şarit ve çok dar ne zaman yahılacak bir kısmı kum serilmiy arcak iş makinası vs hiç yok.
Diğer tadaftan harami Kızılırmak bölümünde ve Kızılırmak İsçilip bölümünde hareket yok iş makinası hiç yok. yazın ortasindayiz şimdi yahımı olmazsa ne zaman başlanacak.
Ayı meselesi ayı balı sever hayvanlar boğaz derdinde. normal bir şey gibi.