Bakan bizi heyecanlandırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Çorum ziyaretinde yaptığı açıklamalar bizi hem sevindirdi, hem heyecanlandırdı

24 Kasım 2019 Pazar 00:35
Bakan bizi heyecanlandırdı

MUSTAFA DEMİRER

Yıllardır Çorum'un sorunlarını yazıp çizen bir gazeteci olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum ziyaretinde yaptığı açıklamalar bizi hem heyecanlandırdı, hem de sevindirdi. Çünkü Bakan'ın kentimiz için açıkladığı projeler, yıllardır uğraştığımız, içinden çıkamadığımız bazı sorunlara çözüm getiriyor.

Habercim19 Bakan Kurum'un açıklamalarını ‘Bakan’dan Çorum için flaş açıklamalar’ başlığıyla duyurdu. Açıklamaların haricinde detayda Çorum merkez ve ilçelere 200 milyonluk tutarında bir yatırım planlanması da yadsınamayacak önemli bir ayrıntı. Üstelik bu miktarın içinde Yeni Şehir Projesi, eski stadyum alanı ve Kale çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dahil olmadığını da belirtelim.

Tekrarlayacak olursak; Çorum Belediyesi’nin eski Akıncı Kışlası ve Erzurum Dede çevresinde kurmayı planladığı Yeni Şehir Projesi somutlaştı. Bölgeye yatay mimaride sosyal donatı alanları  bulunan konutlar ve kamu binaları inşa edilecek.

Valilik Ek binası yıkılıp yerine vatandaşların dinleneceği yeşil alan oluşturulacak. Valilik binasındaki resmi kurumlar kendi bakanlıkları ile işbirliği yaparak eski Kışla alanına kurulacak Yeni Şehir Projesi’nin içinde yerini alacak.

Bakan Kurum’un Çorum ziyaretinin en önemli gelişmesi eski stadyum alanının değerlendirilmesi oldu. Eski stad alanına Çorum Belediyesi’nin sözünü verdiği Kongre Kültür Merkezi yapılacak hem de sosyal, kültürel ve sportif alan olacak.

DEVLET ELİYLE İLK KAPSAMLI DÖNÜŞÜM

Çorum’da devlet eliyle ilk kapsamlı kentsel dönüşüm projesi tarihi Kale çevresinde hayata geçirilecek.

Şehir merkezindeki tarihi yapılar Saat Kulesi, Taş Bina, Ulu Cami ve bu yapılara cepheli binalarda düzenleme yapılarak Şehir Meydanı oluşturulacak.

MERKEZ VE İLÇELERDE 200 MİLYONLUK YATIRIM

Edindiğimiz bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, merkez ve ilçelere yapılacak yatırım ve hizmetlerin tutarının toplam 200 milyon lirayı buluyor. Söz konusu 200 milyonluk yatırım tutarına eski kışla alanında oluşturulacak Yeni Şehir Projesi, eski stadyum alanı ve Kale çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dahil olmadığı belirtiliyor. 200 milyonluk kaynağın 35 milyon lirasının Çorum Belediyesi’ne hibe olduğu ifade ediliyor.

TÜM İLÇELERE HİBE

Tüm ilçelere 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında hibe verilecek. Ayrıca çöp konteynırı, çöp toplama ve süpürge aracı için 100 bin lira ile 300 bin lira arasında kaynak temin edilecek.

Son Güncelleme: 04.12.2019 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2019-11-24 11:22:06

Kimse kusura bakmasın emekli din dersi öğretmeni olan Zeki Gül'ü müşavir olarak işe alan bakanların bana vereceği bir umut kalmamıştır.

Avatar
Fuat Tüzün 2019-11-24 14:12:21

Sayın Bakanın verdiği bu sözler madde madde yazılıp Saat kulesinden bir pankartla iş gerçekleşinceye kadar asılı durmalı.Vatandaşımız unutmasın diye

Avatar
Ne umut,ne heyecan 2019-11-24 12:50:39

Somut olan bir sonuç var.Ankara'dan gelen siyasetçiler bu geziye refakat ettikleri için yolluk almıştır.''Onu,Bunu,Şunu yapacağız vaatlerini ise çok umutlanma bekle gör.''olarak değerlendirmek gerekir.

Avatar
Bekir 2019-11-24 15:45:33

Çorum'a gelen hiçbir bakanın sözüne inanmıyoruz

Avatar
Hasan 2019-11-24 13:17:32

Sözler Çorum'a verilir yatırımlar Yozgat'a yapılır, bu hükümet bunu yaptı.

Avatar
Salih 2019-11-24 07:37:24

Mustafa bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Yalnız sizden rica vekillere başkana Çorum halkı olarak şunu iletin.Çorum halkı istiyor ki farabi cadddesinden saat kulesine yol açılmasını istiyoruz.Şehrin en kötü görüntüsü olan trafiği tıkayan çöplüğün yerin altına alınmasını istiyoruz.Oranın üstünün yeşillendirip kent meydanı olmasını istiyoruz.Saat kulesi etrafının modern olmasını istiyoruz.Güpür hamamını da kaldırın gitsin.Saygılar.

Misafir Avatar
tolga 2019-11-24 12:42:44 @Salih

saat kulesini de yıksınlar mı?

Beğenmedim! (7)
Avatar
heyecan yok 2019-11-24 10:46:51

niyeyse biz hiç heyecanlanmıyoruz. artık biliyoruz ki bu lafların hepsi boş. yapılan edilen birşey yok. bilen beri gelsin merkezi hükümet ve bizim pek kıymetli milletvekillerimiz hangi hizmeti getirdiler çoruma.

Avatar
Fuat Tüzün 2019-11-24 15:44:27

On numara yorum, bir ara seçim döneminde de üç güne bakan geliyordu, ulaştırma bakanı aha fizibilite yaptırıyorum havaalanı için dedi, daha yaptırıyor, nasılsa oy garanti Çorum'dan