Başkan Çizikçi’den ilk icraatlar

Çorum’un İskilip İlçe Belediye Başkanı İsmail Çizikçi'den ilk icraatlar...

13 Nisan 2024 Cumartesi 12:03
Başkan Çizikçi’den ilk icraatlar

Çorum’un İskilip Belediyesi’nin Belediyeler Birliği’nden destek alması için girişimde bulunuldu.

İSKİLİP’E HEMŞEHRİ DESTEĞİ

İskilip Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Başkan Yardımcısı Fikret Kısar ve Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri  Belediyeler Birliği Eğitmeni hemşehrimiz Nihat Yıldız, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci’yi ziyaret etti. Ankara’da Keçiören ve Mamak Belediye Yardımcılığı deneyimleri bulunan Yıldız, Belediyeler Birliğinde İskilip’e destek olacağını söyledi.

GAZİ OSMAN PAŞA’NIN YAVERİ İSKİLİPLİ

İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, İskilip OSB sürecini belediye ile birlikte yürüttüklerini belirterek,” “İskilip Belediyesi’ne diğer konularda desteğimiz tamdır, konu İskilip ise gerisi teferruattır. 2 yıl önce Akşemseddin ve İskilipliler Paneli’nde oturum başkanı olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Bey, Çağıl ailesini anlatmıştı, biz de Hamit-Ziya Çağıl ve eserlerini anlattıktan sonra ailenin talebini iletmiştim.

YAVERİN KABRİ ANIT MEZAR OLUYOR

1984’de Temenne Park yapılırken Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’nın İskilipli yaveri Mehmet Hilmi Bey’in ilçede bulunan kabri kaybolmuştu. Yeni başkana konuyu aktardık. Parkın karşısındaki Gülbaba Mezarlığı köşesine hemen evlerinin alt kısmına masraflar ailece karşılanıp anıt mezar yapılmasını  talep ettik. Başkan Çizikçi ivedilikle konunun takipçisi olacağını söyleyip, tarihimize sahip çıkacağı sözünü verdi.”dedi.

Gazi Osman Paşa’nın yaverinin oğlu Mehmet Münir Çağıl’ın 1 ve 3. Osmanlı Meclisi Mebusan akabinde ise TBMM’de Çorum Milletvekili olduğunu hatırlatan Kısar, şöyle devam etti:

ATATÜRK DÖNEMİ ENCÜMEN REİSİ

“İskilipli yaverin Atatürk ün Adalet Encümen Reisi olduğu meclis kayıtlarında mevcuttur, belgeleri verdim. Tanay hocam kitabını çıkaracak. Münir bey Çorum’la beraber İskilip’e İlkokul akabinde ortaokul açtıran kişidir. İskilip’te okuma oranının yüksekliği buna bağlanıyor. Münir bey Ulu Cami’nin açılışında halıları ve ortadaki tarihi avizeyi de hediye ediyor.

İSKİLİP’TE OKUMA ORANI NİYE YÜKSEK?

Aile İskilip Yavu köyüne babaları A. Hamid Çağıl adına ilköğretim okulu yaptırdı. A Hamid Çağıl 1951 de İYC’nin ilk kurucularından  olup ilk mütevellisidir. On binlerce öğrenci burs ve yurt imkanından faydalandı.

TAŞ MEKTEP İÇİN YENİ PLAN

Orta hasarlı kütüphanenin tarihi taş mektebe taşınabilmesi için Kültür Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Gökhan Yazgı’dan randevu aldık. Belediye Başkanı İsmail Çizikçi ile ziyarete gitmek istiyoruz. Başkan Çizikçi, yıkılacak orta hasarlı bina için plan tadilatı yapacak. Cami bahçesi ile birleştirilerek külliye haline getirilecek ve park  yapılacak.”

Son Güncelleme: 13.04.2024 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Iskilipliden 2024-04-13 14:04:25

Sayın Başkanım, insiyatif sizde olsun, gündemi siz belirleyin lütfen. Kamu yönetimi tecrübeniz var; herhalde sonucu kestirebilirsiniz. Başarılar dilerim.

Avatar
Hasan 2024-04-13 18:33:14

Çok kamu yöneticisi gördük,kendi çalıp kendi oynayan,önceki örnekte görüldü, ilçenin son şansı bilesin

Avatar
Misafirim 2024-04-13 19:49:19

Bu bayram İskilip başka güzeldi Belediye zabıta görevlileri daha önceden hiç trafiğe müdahale etmezken bu bayram düzen, nizam vardı.
Başkana da hayırlı olsun bayramda bile makamda ilçe ile ilgileniyor idi. İnşAllah başlangıç olur ilçe kaynakları hesap edilir ilçeye faydalı işler yapılır. Kale restorasyonu yapılmalı, Belediye kültür merkezi vs icraatlar bekleniyor hayırlısı ile.

Avatar
İskilipli 2024-04-13 23:14:40

PTT kaldırılıp kibritci sokağa cephe olan müstakil evler kamulaştırılıp, kadastro eski binası, rahmetli Avukat Bekir beyin ofiste kadar acele kamulaştırma arkada okul bahçesi re içine alacak şekilde yaklaşık 2500 m2 -2 katlı otopark yaklaşık 500 araç park eder, üst meydan ziraat bankasınas sırtı verip kültür merkezi, sinema / tiyatro salonu, eğitimhane, kütüphane toplantı salonu olacak şekilde tesis ve büyük meydan miting, festival için kullanılır, festival olur ise şehir trafiğini engellemez bu durum
Kale kel kaldı nsanlar sürekli kaleyi sordu
Bu önemli YEŞİL ENERJİ, RÜZGAR VEYA PANEL çok önemli YİVLİK KAYABI UÇLARI IŞIKLANDIRILIP GÖRSEL uygulama olur Mardin de gerdanlık gibi süslenir ya süre kısa çok çalışılmalıdır.

Avatar
Seçmen 2024-04-14 08:06:01

Mart 29 da ihale var idi Toki mi, Rıhtım ihalesi mi ne idi sonuç nedir İskilip Çayları temizlenecekmi? Belediye aylık brifing verse birde ne var kasada ne kadar alacak ne kadar borçları var belediyenin personel kaz kişe çalışıyor vs bir ilçe
halkına açıklama yapılmalı. Kaç araç kaz gayrimenkul var İlçe halkı bilsin tesisler nedir gibi.

Avatar
İnsaf 2024-04-14 11:43:56

Fikret Kisar Ve Nihat Yildiz Beyler ikisi de muhafazakar kimliklerdir. Lakin memleketcilik duygulariyla Anit mezarinin yapilmasini istediğiniz M.Munir o donem ki chp zihniyetli ve anti muhafazajar bir kimlik degil mi?
Sn Başkanim I.ÇİZİKÇİ, oncelikle goreviniz hayirli olsun. Siz cenaze turbe islerini birakin. Olulere drgil Yasayanlara hizmet edin. Örnegin Kargin goletini geliştirin büyütün. Iskilipte olabilecek su kesintilerine karsi onlem alin. Zira iskilip in orhan baskan zamaninda yapilan şebeke suyu yeralti barajindan geliyor ama o su saglikli degil. Kargin goletini baraj haline fetirin ve etrafina yollar mesire- piknik alanlari kamelyalar yapin. Iki guvenlik gorevlisi koyun oraya. Beş oluklar ve elmabeli vb. Orman alanlari yangin gerekcesiyle yaz aylarinda yasaklaniyor.Iskilipte aileler için mesire sikintisi var.
Bir de çorum yolundaki obruk barajinin etrafina benzer bir islem yapin. Gezi yollari ve mesire alanlari. Agaclandirma vb.

2. Bir tavsiyem, iskilip i safranbolu gibi eski çarşisiyla eski evleriyle tarihi turistik belde haline getirelim