Başkan Gelgör’e kızdı, yolu kazık çakarak kapatıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir kişi, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'e kızdı, “tapulu arazim” diyerek yolu harita mühendislerine işaretlettirdi.

23 Şubat 2024 Cuma 15:26
Başkan Gelgör’e kızdı, yolu kazık çakarak kapatıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir kişi “tapulu arazim” diyerek yolu harita mühendislerine işaretlettirdi. Vatandaş yolun söz konusu alanına kazık çakarak kapatmayı planlıyor.

ARSANIN BİR BÖLÜMÜ YOLA GİTTİ

Osmancık Esentepe Mahallesi Büyük Mezarlık mevkiinde 1072 ada 85 parselde bulunan Hıdır Kara adına kayıtlı 102,27 metrekare arsanın bir bölümü, iddiaya göre tapusuz olduğu gerekçesi ile yol yapım çalışmasına dahil edildi. Belediye söz konusu mevkide yol genişletme çalışması yaptı. Arsada bulunan 8 meyve ağacı da çalışmalar çerçevesinde kesildi.

GELGÖR İLE 'TAPULU-TAPUSUZ' DİYALOĞU

İddiaya göre, arsanın sahibinin eşi ile belediye başkanı Ahmet Gelgör arasında 'tapuluydu, tapusuzdu' şeklinde bir diyalog geçti. Bunun üzerine arsa sahibinin oğlu Muzaffer Kara tapu kaydı çıkartarak harita mühendislerine yolu işaretlettirdi. Kara, yolun ortasında bulunan işaretli bölümü kazık çakarak kapatmayı planlıyor.

'ARSANIN TAPUSU 1987’DE ALINDI'

2016 yılında vefat eden babası Hıdır Kara’nın söz konusu arsayı 1997 yılında aldığını belirten Muzaffer Kara, “14.04.1997 yılında babam tarafından alınan arsamız belediye, maliye ve özelde olmak üzere krokileri çizildi. Fakat belediyeden buranın tapusu olmadığına dair bilgi geldi. Belediye ile bu konuda ters düştük. Yaptığım yazılı müracaatlarıma belediye tarafından cevap verilmedi. Bunun üzerine belediyeye gittim bana iki evrak verdiler. Bu evraklara göre arsanın yarısı belediyenin diğer yarısı hazinenin. En son belediye başkanının bizi öteleyip anneme 'hazinenin yerini kullanıyorsunuz' söylemi üzerine tapuya giderek arsanın babamın adına kayıtlı olduğunu gösteren belgeyi aldım. Bugün de mühendis getirerek ölçümlerimi ve işaretlendirmelerini yaptırdım. Bu belge belediyede görünmüyormuş. İkisi de resmi kurum belediye başkanı bize bağırıp çağırana kadar tapuya iki satır yazı yazarak bunu temin etme imkanı olmasına rağmen defalarca bizimle tartıştı. Bundan sonra resmi kanallarla problemi çözmeye çalışacağız. Tapumuza göre işaretlendirmeleri de yaptırdık, işaretli yerlere kazıkları çakıp koruma altına alacağım” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 23.02.2024 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Helal olsun 2024-02-23 21:02:36

Helal olsun hakkını aramaya devam et...Hak elbet tecelli edecektir... şu calismanla sen simdiden hakkını elde etmişsin zaten.
Tebrikler

Avatar
Osmancıkli 2024-02-24 05:59:05

Seçime yakın osmancikta çok provokasyon yapılıyor,seçimi kazanmak için her yol mübah zihniyeti gene kaybedecek,çünkü niyet kötü

Avatar
Zeytinli 2024-02-24 23:01:00

Seçim yanasti provokasyonlar başladı,abilerimizede emir geldi demekki

Avatar
Göktürk 2024-02-25 00:18:15

İşte osmancikta siyaset böyle kirli,ne yaparsan yapta yalniz edep adanınca yapin