Başsavcılık'tan Cezaevi açıklaması

Başsavcılık Çorum Cezaevi'nde yangın çıktığı yönündeki haberlere açıklık getirdi.

21 Mart 2024 Perşembe 15:10
Başsavcılık'tan Cezaevi açıklaması

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çıkan yangınla ilgili bilgi verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş tarafından konuya ilişkin açıklamada Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dün akşam saatlerinde bir koğuşta, H.A., İ.E.A., T.A.G. isimli hükümlülerin koğuş ortak alanına getirdikleri yatağı ateşe vermeye kalkıştıkları, olayın fark edilmesiyle görevli personelce koğuşa müdahale edilerek yanan yatağın söndürüldüğü, tüm eylemin yaklaşık 5 dakika sürdüğü bildirildi.

Açıklamanın devamında, diğer tutuklu ve hükümlülerin olaydan etkilenmedikleri ve diğer koğuşlara nakledildikleri, olayın görevli memurlarca kontrol altına alındığı, eyleme kalkışan 3 hükümlü ile müdahalede bulunan 3 görevlinin tedbir amaçlı Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği aktarılırken, burada yapılan kontrollerinden sonra kısa süre içerisinde ceza infaz kurumuna nakillerinin sağlandığı, herhangi bir sağlık problemlerinin bulunmadığı, olayın münferit olarak geliştiği, olaya karışan kişilerle ilgili adli ve idari soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca derhal başlatıldığı ve soruşturmanın titizlikle devam ettiği, an itibariyle Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda herhangi bir sorun bulunmadığı, rutin işleyişin devam ettiği bilgisi verildi.
 

Son Güncelleme: 22.03.2024 00:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.