Belediye Meclisi'nde kim, nereye seçildi?

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde işbaşına gelen yeni belediye meclisinin organ seçimleri tamamlandı.

14 Nisan 2024 Pazar 20:52
Belediye Meclisi'nde kim, nereye seçildi?

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde oluşan ve 2024-2029 yılları arasında görev yapacak olan Çorum Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı dün gerçekleştirildi.

Mercek Haber'in aktardığı bilgilere göre; Cumhur İttifakı’nın (AK Parti ve MHP) 20, CHP’nin 14 ve Yeniden Refah Partisi’nin ise 3 üyesi ile temsil edildiği Belediye Meclisi’nde Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Yeni döneme Kur’an Tilaveti ve dua ile başlayan Belediye Meclis üyeleri, daha sonra ise saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Toplantının açılışında katip üyeliklerini ise en genç üye vasfıyla geçici olarak Mehmet Bilal Karakaya ile Emre Daşdemir yerine getirdi. Gündem maddelerine geçilmeden önce ise Başkan Halil İbrahim Aşgın, partiler adına Arslan Kaynar, Aslan Kaya, Serkan Adanır ve Elvan Zorlu birer konuşma yaparak yeni dönemin Çorum’a hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Toplantıda daha sonra ise seçimlere geçildi. Buna göre 1. Meclis Başkan Vekili, 2. Meclis Başkanvekili, 2 katip Üye, 2 Yedek Katip Üye, 3 Encümen Üyesi, 5 Denetim Komisyonu Üyesi kapalı oy açık tasnif usulüne göre belirlendi.

Toplantıda daha sonra  5’er Plan Bütçe, İmar ve Tarife Komisyonu Üyesi, OSB Müteşebbis Heyeti, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu, Defterdarlık Gelir Müdürlüğü Satış Komisyonu, Çorum Belediyeler Çevre Birliği’ni 10 asil 11 yedek üye; Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ne 10 asil 5 yedek üye seçimi açık oylama ile yapıldı.

Ampute Milli Takımı’nın Çorum’da ağırlanmasına destek sağlanması, Millet Bahçesi’ndeki Belediye’ye ait yerler için Bakanlıkla trampa yapılması konusunda Encümen ve Başkana yetki verilmesinin onaylandığı toplantıda Sosyal Denge Sözleşmesi ve Toplu İş Sözleşmesi için de Başkana yetki verilmesi onaylandı.

Denetim Komisyonu’nun 2023 yılı raporunun tartışma yarattığı toplantıda 2023 yılı faaliyet raporunun bir bölümü de Halil İbrahim Aşgın tarafından üyelerin bilgisine sunuldu. Belediye Meclis Toplantısı’nda ayrıca Meclisten atanan 3 başkan yardımcısına Başkan Aşgın’ın maaşının 3/2’si kadar ücret verilmesi de onaylandı.

ALİ BEYAZ, MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLDU

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan Belediye Meclis üyesi seçilen Av. Ali Beyaz, Meclisi'nin yeni döneminin ilk toplantısında gizli oyla yapılan seçim sonucunda Çorum Belediyesi Meclis Başkan Vekilliğine seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Çorum Belediye Meclisi’nde yeni dönemin Encümen üyeleri belirlendi. 3 encümen üyesinin seçimi için gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan seçimde Kenan Özüyağlı 22, Emre Daşdemir 21 ve Ahmet Yağmur Çırak 21 oy alarak üyeliğe seçildi. Encümen üyeliği için aday olan CHP’li Doğan Öksüz 14, Erkan Özbal 14, Ezgi Eşmen Tüfekçi 13 oy alırken, YRP’li Sinan Demir ise 4’er oy aldı.

KOMİSYON ÜYELERİ GÖREVE HAZIR

Çorum Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısında 2024-2025 yılları arasında görev yapacak olan 5’er kişilik Denetim Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu için seçim yapıldı.

Tüm komisyonlar için verilen tek teklifler aynen kabul edildi.

İlk olarak 5 kişilik Denetim Komisyonu için seçim yapıldı. Verilen tek teklif kanun gereği gizli oya sunuldu. Buna göre Arslan Kaynar 33, Ertuğrul Eren 32, Mücahit Keskinel 31, Nazik Bulut 26 ve Doğan Öksüz ise 30 oy ile Denetim Komisyonu’na seçildi.

Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu seçimleri ise açık oylama ile yapıldı ve oybirliği ile kabul edildi. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Muhammet Murat Kılıçlı, Mustafa Gökgöz, Ahmet Yağmur Çırak, Erdem Erol ve Ezgi Eşmen Tüfekçi seçilirken; İmar Komisyonu üyeliklerine Ubeydullah Ahıskalı, Bilal Selman Özünel, Ali Beyaz, Ümit Kuyu, Erkan Özbal ve Tarife Komisyonu’na ise Erdoğan Cengiz, Elvan Zorlu, Ahmet Kurtbaş, Müslüm Acar ve Ümit Gökay seçildi.

BAŞKAN YARDIMCILARININ MAAŞI BELLİ OLDU

Çorum Belediye Başkan yardımcılarının alacakları ücretler belirlendi. Yeni dönemde Belediye Meclisi üyeleri arasından İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Ünsal Yeter Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Bu atamaların ardından yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda, yeni Başkan Yardımcılarının alacakları ücretler belirlendi.

Toplantıda Başkan Aşgın, Belediyeler Kanunu'na uygun olarak Başkan Yardımcılarını belirlediklerini ve bu kişilerin alacakları ücretlerin kanunda belirtildiğini vurguladı. Başkanlık maaşı hakkında CHP Grubu tarafından sorulan bir soruya cevaben Başkan Aşgın, kendi maaşının yaklaşık 100 bin TL civarında olduğunu belirtirken, Başkan Yardımcılarına ise kanunda belirtilen 3/2 oranında maaş öngördüklerini ifade etti. Bu madde Belediye Meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda Meclisin tatil ayı belirlenmedi. Başkan Aşgın, zaten ayda bir kez toplandıklarını ve geçmiş dönemde olduğu gibi tatil ayı belirlememeyi önerdi. Bu öneri Meclis tarafından kabul edildi. Ayrıca, toplantıların sesli ve görüntülü kaydedilmesi ile ilgili madde de oybirliğiyle kabul edildi. Bu kararlarla birlikte Çorum Belediye Başkan Yardımcılarının alacakları ücretler ve Meclis'in çalışma düzeni belirlenmiş oldu.

Son Güncelleme: 14.04.2024 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orada hocanın ne isi var? 2024-04-15 13:40:39

Laik bir ülkede Belediye Meclisi Toplantısında hacinin hocanın imamın ne isi var.
Her yerde dini- inanclari siyasete alet etmenin yollarını arıyor ve buluyorlar.
Her alanda baski ve reklamlarını dayatıyorlar.

Misafir Avatar
emre 2024-04-16 09:48:21 @Orada hocanın ne isi var?

laik ülke de diye başlayan angus bey...
ayyaş ve kumarbazların olduğu mecliste hacı da olur hoca da. ingiliz atalarının değil müslüman türk lerin olduğu bir devlet burası....

Beğenmedim! (3)
Avatar
Göktürk 2024-04-15 09:48:31

En kiritik ve en önemli görevler MHP verilmiştir,peh peh

Avatar
Emre denen ANGUS'a 2024-04-17 12:53:44

Yorumun icerigini anlamiyacak kadar cahil ANGUS Emre biz laik ülkede hacinn hocanın yerinin orası olmayacagini dini inanclari siyasete alet edilmeyeceğini yazdık.
eğer secilenler arasinda ayyas,kumarci,rusvetci,ihale takipçisi var ise o da senin gibi anguslar yüzündendir.SECERKEN ADAM GIBI ADAMLARI SECIN.

Avatar
Günaydın'a 2024-04-14 21:49:54

Habercim19 okumayanlar için yazmıştır belki nereden biliyorsun efendi...Zaten haberin girişinde zaman (dün) olarak belirtilmiş. Kendi işine bakabilirsen daha verimli olursun...

Avatar
Günaydın 2024-04-14 21:40:17

Habercim19 bu haber bayatladı

Avatar
Günaydın’a Efendi 2024-04-15 10:53:59

Ben habercim19’a yazdım ses senden çıktı keşke sende kendi işine baksan daha faydalı olursun habercim19 da cevap verebilecek seviyede insanlar vardır mutlaka sen habercim19’ un avukatımısın.
Ben takip ettiğim haber sitesini uyarmak istedim belki sana ne bundan kendi üstüne vazife çıkarmaya çalışıyorsun.
Ayrıca
Habercim19 haberlerine değer verdiğim güvendiğim ve sahibini takdir ettiğim bir haber sitesi ama son günlerde çok haberi atlamaya yasa geç girmeye başladı bende eleştiri olarak yazdım ne var bunda.
Neyse hadi canım git çizgi filmini izle.