Bir köy mahalle oldu

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı bir köymahalle oldu.

13 Eylül 2020 Pazar 19:13
Bir köy mahalle oldu

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı bir köymahalle oldu.

Yeni devreye alınan cezaevi ile nüfusu büyük oranda artan Çiftlik Köyü, belediye hizmetlerinden yararlanmak için Çorum'un Sungurlu ilçesine mahalle olarak bağlanmak istedi.
Çiftlik Köyü Muhtarı Taki Sertkaya, köye yapılan bin 200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu inşaatının tamamlandığını belirterek, köy nüfusunun büyük oranda arttığını dile getirdi.
İlçeye 8 kilometre mesafede bulunan köyde 30 hanede 87 kişinin yaşadığını söyleyen Muhtar Sertkaya, cezaevinin hizmete girmesiyle köy nüfusunun şuanda 271 olduğunu ifade etti.
İhtiyar heyeti ve köy halkı ile toplanarak, belediye imkanlarından yaralanmak için ilçe merkezine mahalle olarak bağlanmanın doğru olacağını düşündüklerini söyleyen Sertkaya, “Köy halkının büyük çoğunluğunun kararı ile referandum kararı alınmıştı” dedi.
Bugün köyde kurulan sandıkta 174 kişi oy kullandı. 132 kişi Mahalle olmak isterken, 38 kişi de hayır oyu kullanarak köy statüsünde kalmak istedi. Referandumda 4 kişinin oyu da geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre Çiftlik Köyü Sungurlu'nun Mahallesi oldu.

Son Güncelleme: 13.09.2020 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165