Bu bir yeryüzü intifadası

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı ile basın açıklaması yapıldı.

27 Nisan 2024 Cumartesi 23:22
Bu bir yeryüzü intifadası

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı ile toplanan vatandaşlar, Cumartesi günü yine bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı ve İl Başkanı Murat Günay da katıldı.

‘Gazze’yi unutmak insanlığımızı unutmaktır’ şiarıyla toplandıklarını hatırlatarak ilk sözü olan Ömer İslam; “Hiçbir insani ve hukuki değer tanımayan işgalci İsrail okulları, hastaneleri yakıp yıkarken, Gazze’nin alt yapısını tahrip ediyor. Çekildikleri yerlerde ardında bıraktığı toplu mezarlar vahşetin vahametini ortaya çıkardı. Şimdi de Refah ablukası ile katliamdan kaçan milyonlarca insani tehdit ediyor.”dedi.
İslam, Gazze direnişin yanında olduğumuzu haykırmak ve ABD ve Almanya başta olmak üzere gerek askeri, gerekse ticari ilişkileri ile İsrail’in suç ortağı yerli ve küresel güçleri protesto etmek için toplandıklarını ifade etti.

Çorum’da yerel bir gazetede çıkan köşe yazısına atıfta bulunan İslam, şöyle devam etti:

“Gazze süreci safları netleştirdi, kemalist, ulusalcı ve batıcı kesimler İsrail’in yanında saf tutmaya devam ediyorlar. Türkiye’de Kuvayı Milliye ne ise, Hamas da odur diyenlerle, modernlik, çağdaşlık ve uygarlık kavramlarına sığınarak Hamas’ı şeriatçı bir terör örgütü olarak tanımlayanları ibretle izliyoruz. Gazete köşesinde ideolojik bağnazlığını ve İslam düşmanlığı ile harman ederek kinini kusan, insanlığın vicdanında müstesna bir yere sahip olmuş Gazze halkını ve içinden çıkmış Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamak insafsızlıktan başka bir şey değildir.

İkinci dünya savaşından sonra kurulmuş olan dünya düzeni, yapıları ve felsefesi hiçbir zaman bu kadar sorgulanmadı. Bu intifada Gazze ve Filistin sınırlarını aşarak, Yeryüzü İntifadası olma yolunda hızla ilerliyor.  Öncelikle ABD ve Avrupa’nın en seçkin üniversitelerinde olaylar basit gösteri olmaktan öte gittikçe güçlenen direnişe, adeta bir küresel intifadasına dönüşmek üzere. Bu bir Yeryüzü İntifadasıdır. Siyonizm’in yıkılışı, emperyalizmin çöküşü anlamına gelecek inşallah.2

İsrail’in dünya ve insanlık için büyük bir tehdit olduğunu hatırlatan İbrahim Güleç ise basın açıklamasında şu konulara değindi:

“İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İşgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor.

200 gündür bütün dünyanın gözleri önünde işgal çetesi, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yakıp yıkıyor tahrip ediyor. Buna karşı ise Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor. Bizlerde bu direnişe destek vermek için meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve infaklarımızla bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Bu katliamlarına bir başka destekçisi ise doğrudan Almanya olduğunu hatırlatarak, Almanya ekonomik yardımı ve silah desteğiyle Gazze'deki suçların ortağı olmuştur. Oysa Yahudilere karşı işlediği soykırım suçunu unutturmanın yolu, katil İsrail’i desteklemek değil, karşı çıkmaktır.

Bugün karamsar bir ruh halinin varlığına dikkat çeken Güleç, biz her zaman iyimser olmak durumundayız. Bu anlamda biz kendimizden sorumluyuz. Üzerimize düşen sorumluluğun en iyisini yapma noktasında iyi bir irade ortaya koymak durumundayız.

Eylemlilik noktasında tam bir performans gösteremedik, meydanları yeterince dolduramadık ve maalesef bu konuda sınıfta kaldık. Ancak; meydanlarda olmayan fakat ciddi anlamda dualarıyla destek veren ve maddi olarak büyük miktarlar aktaran yapılar olduğunu biliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından Gazze’ye yardım ediliyor. Her Müslüman gücü nispetinde bir şeyler yapıp bu cihadı destekliyor. Dolayısıyla karamsar söylemlerden de kaçınmak durumundayız. Çünkü bu tür söylemler ümmet aidiyetine zarar veriyor.

Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır.

Kahrolsun ABD! Kahrolsun İsrail, Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada...”

Basın açıklamasının ardından Ömer Bayram tarafından dua yapıldı.

Son Güncelleme: 28.04.2024 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2024-04-28 19:45:16

Para israilden siyaset ingiltereden kaba guc abd den ok tum Islam aleminde hangisi var calismami uretmemi siyaset mi guc mu sad3ce birbirine yapilan bos propaganda yahu venezuellanin guney afrikanin irlanda vs nin sesi daha cok cikiyor ha yalan dolan idareciler soyle de halk boyle diye teselli yoluna sapmayin halk ayaklansa karsi ciksa hangi idareci iktidarda kalabilir bu bizim birbirimize soyledigimiz en buyuk yalandir