Büyükelçi Bağcı Akşam’a konuştu

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi hemşehrimiz Cahit Bağcı Akşam TV'ye özel röportaj verdi.

21 Haziran 2022 Salı 12:04
Büyükelçi Bağcı Akşam’a konuştu

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi hemşehrimiz Cahit Bağcı Akşam TV'ye özel röportaj verdi.

Ezgi Aşık'a konuşan Cahit Bağcı, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerini yukarıya taşımak ve geliştirmek istediklerini belirterek, "Bizim 15 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Pandemiye rağmen grafiğimiz yukarıya doğru. 5.4 milyar dolara ulaşan bir ikili ticaretimiz var.” dedi.

Şuşa Beyannamesi ve öneminin detaylı olarak dile getirildiği röportajda, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki enerji ve ekonomi işbirliğinin altı çizildi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte yapacağı çok işinin olduğunu söyleyen Bağcı, "Ortak yatırımlar konusunda irade var. Sadece Türkiye'de ya da Azerbaycan'da değil, başka ülkelerde de ortak yatırım konusunda bir irade var. Gerek Hazar petrollerinin gazının çıkarılması ve küresel pazara sunulması gerekse Türkiye'deki yatırımların bir kısmının Azerbaycan'a kaydırılması, buradan doğuya ve Rusya'ya, Ukrayna pazarına çıkış sağlanması açısından güçlü bir potansiyel var. Şuşa Beyannamesi'ni Türkiye'nin ekonomik olarak hedeflerinin de gerçekleşmesine hizmet edecek bir anlaşma olarak görüyorum" dedi.

Röportajın tamamını https://www.aksam.com.tr/guncel/turkiyenin-baku-buyukelcisi-bagci-aksam-tvye-konustu-15-milyar-dolarlik-hedefimiz-var/haber-1280816 linkinden okuyabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.