Çaresi yok, vicdan ölürken kazanacak

Habercim19 Yazarı Ömer Kılıç, bir kez daha Gazze'de yaşanan küresel vahşete dikkat çekti.

07 Şubat 2024 Çarşamba 18:20
Çaresi yok, vicdan ölürken kazanacak

Habercim19 Yazarı Ömer Kılıç, Avusturyalı yazar Stefan Zweig’in ‘Vicdan Zorbalığa Karşı’ adlı romanından örnekleme yaparak, Gazze’de süren soykırıma bir kez daha dikkat çekti.

İsrail’in süregelen katliamları karşısında Türkiye başta olmak üzere bazı İslam ülkelerinin durumunu özetleyen Kılıç, küresel vahşete seyirci kalmaya devam edildiğini vurguladı.

Kılıç, “İslam dünyasının içinde bulunduğu bu utanç verici duruma rağmen dünyanın her yerinde, her din ve ırktan vicdanı kararmamışların isyanından dolayı küresel zorbalığın aparatı olan İsrail, köşeye sıkıştı ve başlattığı savaşı nasıl bitireceğini bilemez halde. Gazze’de bugüne kadar işlediği akıl almaz vahşet ve barbarlığın bütün çıplaklığı ile ortaya çıkacak olması geri çekilmesini zorlaştırıyor. Ama çaresi yok,  değişmeyen kanun bu; zorbalık öldürerek yenilecek, vicdan ölürken kazanacak.”dedi.

Yazının tamamı bu linkte: https://www.habercim19.com/vicdan-zorbalighttp://https://www.habercim19.com/vicdan-zorbaliga-karsi-makale,610.htmla-karsi-makale,610.html
 

 

Son Güncelleme: 07.02.2024 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GAZZE 2024-02-08 02:16:32

Güneş Batıdan yükselirken doğuda korkak Müslümanların üstüne batacak. 23 yıldır Yahudi ABD AB politikalarını uygalayan iktidarı ağzınıza almadan lafı eveleyip geveleyip topu taca atmanizda ayrı bir ayıp. Siz bunu soyleyemedikten sonra ne işe yarar sizin yazınızın ne önemi var. Uykudan uyanmayana bagirmayinca, silkelemeyince kalkıyor mu ki. Faize karşı olup mal edinmek için bankalarda gezen hacılar gibi davranıncamı faiz aşağı iniyor. Yada sakal bırakıp namaz kılıp adaletsizliğe yanlışa ses çıkarmadan kendine müslüman olunca mı islam adalet yükseliyor. Veya kuranı kerimi Arapça okuyup manasından uzak bir ilimlemi iman edip fayda sağlayacağız. Bir taraftan çalışırken bir taraftan çalarak mı halka hizmet hakka hizmet diyeceğiz. 3 ay önce söylediğinizi 3 ay sonra inkar edercesine ürettiğimiz politikarla mı iki yüzlülüğü, yalanciligi, yağcılıgi bitireceğiz. GAZZE bu kadar zulümle onurlu şekilde baş edip ahiretini hak ederken biz hem dünyayı hemde ahireti kaybediyoruz. Yüce RABBİM ibadetlerinize güvenerek ALLAH nasılsa affeder deyidip adaletten iyilikten ayrılmayın diyor.

Avatar
Okur Yazar 2024-02-08 08:55:26

insanlık vicdanı büyük yara aldı ama sonunda kazanacak ama insanlık var olan tüm değerleri sorgulayacak, çıkarları reel politikaya kurban edenler kaybedecek...

Avatar
Çorum19 2024-02-08 21:24:29

Vicdan naraları atmak kime kalmış?

Avatar
Corum 19 2024-02-08 21:48:00

Mahalli ligde bos propaganda sadece kisisel fayda kapikulenin otesinde hicbir degeri yok

Avatar
Sağlık Karakaş 2024-02-09 11:41:46

Güzel yazılar ve çok net ve açık yorumlar için teşekkürler.