Cenazeler yarın toprağa veriliyor

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Çorumlu işçilerin cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

03 Ocak 2021 Pazar 20:50
Cenazeler yarın toprağa veriliyor

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında bir Türk firmasına yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden iki Çorumlu'nun cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

Cenazelerle birlikte olayda yaralanan 4 Türk işçisi de Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye’ye getirildi.

SALDIRIDA OĞLUNU KAYBEDEN ÇORUMLU İŞÇİ KONUŞTU

Saldırıda oğlunu kaybeden kendisi de yaralanan Çorumlu işçi Ömer Aydoğdu, İstanbul Havalimanı’nda kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına yaşanan saldırı anını anlattı. Aydoğdu, saldırıda oğlu Selami Aydoğdu’nun hayatını kaybettiğini belirterek, “Yol çalışması yapıyorduk, orada asfalt seriyorduk. O anda bir canlı bomba geldi patlama yaptı. Her birimiz bir yere yıkıldık. Oğlumu kaybettim. Baba-oğul çalışıyorduk. Bu çok büyük bir acı. İki cenazemiz var onlarla birlikte geldik. Oradaki hastanede başka yaralı arkadaşımız yok hepimiz geldik. 6 kişiydik ekip başı bendim” dedi. Saldırıda yaralan diğer bir işçi Yavuz Ercan ise, “Olay, ekip başımızın söylediği gibi gerçekleşti. Ben yine şükürler olsun bu şekilde atlattım ama onunki daha ağır. Kardeşlerimizi kaybettik, dostlar sağolsun. Keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok.”dedi.

Hain saldırıda hayatını kaybeden Selami Aydoğdu (22) yarın (pazartesi) saat 12.30’da doğum yeri olan Çorum'un Mecitözü İlçesine bağlı Çayköy Köyü’nde, Erdinç Genç ise memleketi Ortaköy İlçesine bağlı Aşdağul Beldesi’nde saat 14.30’da defnedilecek.

Cenazeye Ankara’dan Dışişleri Bakanlığı Destek ve Koordinasyon Merkezi Başkanı Büyükelçi Salih Mutlu Şen de katılacak.

Son Güncelleme: 04.01.2021 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.