CHP konuştu, Aşgın rahatsız oldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, haziran ayı meclis toplantısında CHP'li üyelerin sık söz almasına ince gönderme yaptı, arsa satışlarına gösterdikleri tepkiden rahatsız oldu.

07 Haziran 2024 Cuma 15:43
CHP konuştu, Aşgın rahatsız oldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın Belediye Meclisi’nin Haziran dönemi olağan toplantısında, çok sayıda CHP'li meclis üyesinin söz alarak konuşmasına ince gönderme yaparken, ana muhalefetin yoğun arsa satışı için yetki istenmesine ilişkin gündem maddesinde sarfettiği eleştirilerden rahatsız oldu.

Çorum Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

11 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantı karşılıklı atışmalara sahne olurken, gündem maddelerinden ziyade gündem dışı konuşmalar ön plana çıktı.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde CHP grubundan Didem Tokgöz, Erkan Özbal, Müslüm Acar, Tuncay Yılmaz söz alarak konuşurken, Av. Doğan Öksüz ise gündem maddesi üzerine konuştu.

MHP Grup Başkanı Arslan Kaynar ile Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Serkan Adanır da, gündem dışı birer konuşma yaptı.

AŞGIN NE DEMEK İSTEDİ?

CHP grubundan çok sayıda üyenin birden fazla söz alması üzerine sık sık araya giren Aşgın, “Grup Başkanınız sanki Aslan Kaya değil de, Tuncay Yılmaz gibi hareket ediyorsunuz. Parti içi duruma karışmayız ama grup başkanının dışında herkes konuşuyor” dedi. Aşgın'ın CHP grubuna yönelik bu sözlerinden net olarak neyi kastettiği tam anlaşılamadı.

'ELEŞTİRİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bunun üzerine araya giren CHP’li Tuncay Yılmaz, “Sadece grup başkanı konuşur diye bir yasa mı var. O zaman belediye meclis üyelerinin hiçbiri konuşmasın. Olur mu böyle bir şey. Bizler konuşmaya, eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'HER SEÇİLMİŞ ÜYE KONUŞMA HAKKINA SAHİP'

CHP Grup Başkanı Aslan Kaya ise CHP’nin demokratik, özgür bir parti olduğunu, tüm üyelerin konuşma hakkının bulunduğunu, grup başkanı olsun ya da olmasın tüm meclis üyelerinin aynı haklara sahip olduğunu dile getirerek, Başkan Aşgın’ın tavrını eleştirdi.

AŞGIN'IN CEVABI

Aşgın ise, “Sizler konuşmaya devam edin, biz de iş yapmaya devam edelim. Sizler laf üretmeye, itiraz etmeye devam edin, AK Parti ve MHP grupları da hizmet üretsin, iş yapsın” şeklinde karşılık verdi.

Toplantıda ilk olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma esasları yönetmeliğinde değişiklik yapılması görüşülerek kabul edildi. 
Çorum ilçe ve belde belediyeleri ile ortak hizmet projesinin de görüşülerek kabul edildiği mecliste belediye encümeni ve başkana yetki verilmesi, boş kadro ihdas, müteşebbis heyeti üye seçimi, Beyarmudu Belediyesi ile ortak hizmet projesi ile bazı imar ve plan değişiklikleri ele alındı.

Toplantıda ayrıca Asker Alma Bölge Başkanlığının (Askerlik Şubesi) bazı eksikliklerinin giderilmesi konusunda Çorum Belediyesi’nin destek olması görüşülerek kabul edilirken, Çorum Kapalı Cezaevi yanına ise mahkum yakınlarının kullanabileceği kapalı alan yapılması ve belediyenin destek olması kabul edildi.

TOPLANTIDA ÖZETLE NELER KONUŞULDU?

CHP'li üye Didem Tokgöz, Derinçay'ın kirliliğine dikkat çekti, Çorum Belediyesi'nin arıtma tesisinin ihtiyaca cevap veremediğini, acilen yeni tesis yapılması gerektiğini hatırlattı. Başkan Aşgın da, kamu kaynağı ve AB fonlarından elde edilecek kaynakla, olmadığı takdirde belediye tarafından ilave arıtma tesisini yapmaya gayret edeceklerini dile getirdi.

BİSİKLET YOLLARI YETERSİZ

CHP'li Meclis Üyesi Erkan Özbal, ana arterler dışındaki ara bölgelerde bisiklet yollarının yetersizliği ve sinekle mücadelenin daha güçlü yapılmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

Başkan Aşgın da, bisiklet yolunu iki katına çıkardıklarını, sinekle mücadelede gerekeni yapacaklarını ancak hemşehrilerinin de bu konuda belediyeye yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

MÜLTECİLER SORUNU

CHP'li Meclis Üyesi Müslüm Acar da, mülteci sorunu üzerine detaylı istatistikler sunarak, sert eleştirilerde bulundu. Çorum'da mültecilerin sayısı hakkında bilgi istedi.

KONSERLER VE DEPREM KARŞILAŞTIRMASI

Yeniden Refah Partili meclis üyesi Serkan Adanır ise konserlere verilen önemin, deprem ve doğal afetler için de gösterilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda nazım imar planı, ulaşım master planı, lojistik depoların inşası, acil sağlık istasyonları gibi tedbirleri hatırlattı. Aşgın'ın seçim döneminde paylaştığı 'bir hayalim var' şiirinde geçen söylemlerini deprem ve doğal afet tedbirleri hususunda da düşünüp düşünmediğini sordu.

Başkan Aşgın da, Çorum'u deprem ve doğal afetlere dirençli bir şehir olması için kentsel dönüşüme ilişkin teknik ekibin incelemeler yaptığını, kapsamlı bir plan üzerinde çalışmaları olduğunu vurguladı.

YOL VAR, KULLANILMIYOR

CHP'li Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, 'Nasıl bir belediyecilik' sorularına başkanlık makamının verdiği cevapları eleştirdi. Bisiklet yolunun standartlara uymadığını, bazı alanlara yapılan bisiklet güzergahlarının kullanılmadığını, araç parkı nedeniyle boşa çıktığını, tüm bu gerekçelerle bisiklet yolu yapılırken ciddi ön araştırma yapılması gerektiğini kaydetti.

MİLLET BAHÇESİ NE OLDU?

Yılmaz, eski şehir stadı yerine yapılan Millet Bahçesi'nin kesin kabulünün yapılıp yapılmadığını sorarak, söz konusu alanda ağaçlar dahil diğer müeştemilatla ilgili ciddi bazı eksikliklerin bulunduğunu, belediye kaynaklarından defalarca ihalelerle para harcanmaması için müteahhit firmaya noksanların yaptırılmasını istedi.

Amatör sahaların, semt sahalarının her mahalleye yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bu konuyu ısrarla takip edeceklerini kaydetti. Yılmaz, Çorum'un problemleri kolayca çözülecekken dert yumağı kent haline geldiklerini vurguladı.

Başkan Aşgın da, Millet Bahçesi'nin TOKİ Başkanlığı'nca yapıldığını, kesin kabül yapılmadığını, belediyeye devir söz konusu olmadığını, yasal olarak izinleri olmamasına rağmen bölgede eksik olan her şeyi tespit ederek TOKİ Başkanı'na aktardığını kaydetti. Aşgın, ayrıca kullanılmayan bisiklet yollarının kaldırılması talimatını verdi.

MHP'DEN CHP'YE SALVO

MHP Meclis Üyesi Arslan Kaynar, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde terörist ve terör sevicilerine gösterdiği tavırdan dolayı Başkan Aşgın'a teşekkür etti. Aşgın da, daha önce yaptığı açıklamalarını kürsüden tekrarlayarak, "Bu itirazı yapmasaydım, Türk kanı taşımadığımdan şüphe ederim. Bizim canımız cansa can, kansa kan, ölünceye kadar Anadolu Türk toprağı olsun. Mücadelemiz her an sürecek." dedi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Cengiz ise Başkan Aşgın'ın terör ve terör sevicilere gösterdiği tavrın cesaretle atılmış bir adım olduğunu vurguladı.

FETÖ İLE İLTİSAKLI BELEDİYELERE DE KAYYYUM ATANSIN

CHP'li Tuncay Yılmaz, Aşgın'ın terör ve terör sevicilere yönelik tepkisel tavrını kutlarken, CHP'nin hr zaman terör ve teröristlerin karşısında durduğunu, önce MHP'li Üye Arslan Kaynak, sonra Aşgın'ın bazı göndermelerini eleştirerek, "FETÖ ile iltisaklı bütün belediyelere kayyum atansın. Asıl acı Belediyeler Birliği'nin kaybedilmesidir. TBB'yi kaybettiniz iktidarı da kaybedeceksiniz." dedi.

BELEDİYE EMLAKÇI OLDU

Belediye'nin arsa satışları konusunda eleştiri getiren CHP'li üye Tuncay Yılmaz, belediyenin arsa satış işini iyi yaptığını, emlakçı anlaşıyışı ile hareket ettiğini, dar gelirlilere yönelik piyasayı dengeleyecek planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Aşgın ise 1 milyon 380 bin m2 çimento arazisinin 5 mahallenin yüzölçümünden fazla olduğunu hatırlatarak, tek kalemde çok büyük miktarda arsa ürettiklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 07.06.2024 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2024-06-07 19:30:02

Büyüklerinden ne gördüyse onu yapıyor büyükleri ülkede satmadık fabrika arsa bırakmadı özelleştirme diye arsa fiyatından daha ucuza özelleştirme yaptılar fabrikaların stoklarında malı sattıklarını verdiklerinden daha fazla parayı geri aldılar yap işlet devret dediler yolları havaalanlarini özele yaptırdılar yolcusu olmayan havaalanina 1 milyon yolcu garantisi verdiler komik olan orta büyüklükteki şehre 2. Havaalani yaptırdılar yolcu garantisi verdiler daha bir yolcu gelmedi ama çalışan yüzlerce bide ihale açmışlar bakım için gecmedigimiz köprüye randevu alamadığımız hastaneye para ödemeye devam başkan bunlari yapamıyor oda çorum da ha Bi bire corumlunun malinı satiyor

Avatar
Ülkemde mülteci istemiyorum 2024-06-07 17:31:46

Bu kadar toprak satılmadı veyada peşkeş çekilmedi hiçbir belediye başkanı döneminde.

Avatar
Doğan Uygun 2024-06-07 19:35:01

İşinize gelmeyince hemen hizmet bilmem ne ile susturmaya çalışın. Sata sata toprak bırakmadınız peşkeş çekmediğiniz yer kalmadı. Toprak satarak değil üreterek yapın yapacaksanız hizmeti ama nerede. İşte bu yüzden sürekli en başarısız belediye başkanı olarak anılacaksın hep.

Avatar
Yalan 2024-06-07 22:52:53

Aşgınan yalan söylenir . Özüyağlıların akraba saltanatı güzel de ; şöförü müdür yapma daha güzel

Avatar
Mehmet 2024-06-07 22:20:53

Ask ile her sey satilir

Avatar
Ülkem 2024-06-08 00:10:55

Arsa satmak gönül işi,hemide AŞGINAN.

Avatar
Sadık 2024-06-07 22:48:09

Kale kentsel dönüşüm ne oldu .

Avatar
Tayfun 2024-06-07 22:50:00

Aşağı sanayiyi taşıyacak idi ; 5!sene oldu söz vereli .