Çorum'da peygamberlere hakarete suç duyurusu

Çorum’da bir sağlık çalışanı sosyal medya üzerinden peygamberlere hakaret etti, İnsani Değerler Platformu suç duyurusunda bulundu.

16 Şubat 2023 Perşembe 12:10
Çorum'da peygamberlere hakarete suç duyurusu

Çorum’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir sağlık çalışanı kişisel sosyal medya hesabından peygamberlere ağır sözlerle hakaret etti. Paylaşım kamuoyunda infiale ve tepkilere neden olurken, konuya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan ilk tepki İnsani Değerler Platformu’ndan geldi. Platform, o sağlık çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte o açıklama:

“Bir yandan Kahramanmaraş depremi sonrası milletçe büyük bir insanlık sınavı verirken ve tüm dünyaya dayanışmanın, kardeşliğin ne olduğunu gösterirken, diğer taraftan insanlıktan zerre miktarı nasip almamış hasta ruhlu kimi zavallılar sosyal medya üzerinden bu milletin ve insanlığın göz bebeği olan peygamberlerimize alenen hakaretler yağdırabiliyor.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan H.K. isimli kendini bilmez bir insan müsveddesi, idrak yoksunluğu içerisinde Facebook hesabından kin ve nefretini kusmuş ve insanlığın mümtaz şahsiyetleri, yüz akları olan peygamberlerimiz hakkında ağıza dahi alınamayacak hakaretler içeren bir sosyal medya paylaşımı yapmış bulunuyor. Yapılan bu paylaşım kamuoyunda istisnasız büyük bir infiale sebep olmuştur.

İyi bilinmelidir ki, hangi ağır zorluk ve şartlar altında olursa olsun bu milletin asil evlatları asla kendi kutsallarına ve değerlerine yönelik böylesi iğrenç saldırıları sineye çekmez ve hoş görmez. Bu milletin binlerce yıllık tarihi bunun en güzel şahididir.
Ne acıdır ki milyonlarca insanımızı derinden etkileyen bir büyük felaketin içinde iken ve ağır yaralarımızı sarmak için milletçe yedisinden yetmişine kenetlenmişken birtakım kimseler İslam’a olan kinlerini kusmak için hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve o kapkara kalplerinin bütün kirini ortaya dökmektedirler.

Böylesi kimselerin kamuda çalışıyor olması ise daha da hayret ve üzüntü vericidir. Emsallerine az da olsa rastlanılan bu tür insanlık yoksunlarının kamuda çalışabiliyor ve maaş alıyor olması ise asla kabullenilemez.

Diğer taraftan bu tür hakaret ve saldırıların sıradan bir zavallının akıl tutulması olarak değerlendirilemeyeceğini, bunu epeyce bir zamandan bu yana sosyal medya ağları üzerinden örgütleyen ve hiçbir zaman bu milletin değerleriyle barışık olamamış bir üst şeytani aklın ve organizasyonun olduğunu da iyi bilmekteyiz.

O nedenlerle buradan söz konusu şahsın çalıştığı kamu kurumlarının idarecilerine ve cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyor ve nefret suçu işleyen, İslami değerlerimize alenen hakaret eden bu insanlıktan nasipsiz insan müsveddesi ve arkasındaki şer odakları hakkında gerekli hukuki işlemlerin tam anlamıyla yürütülmesini, bu tür yüreği kararmış kimseleri şehrimizde görmek istemediğimizi, adı geçenin kamu görevinin bir an önce sonlandırılması için yasal süreçlerin başlatılmasını verdiğimiz dilekçelerle İnsani Değerler Platformu üyelerimiz ve saygıdeğer halkımız adına talep ediyoruz."

MEMUR SEN'DEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada Memur Sen İl Temsilciliği, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olan ve Peygamberlerimiz hakkında alçakça paylaşımda bulunan şahıs hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı ve Adliye önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

Son Güncelleme: 16.02.2023 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-02-16 12:18:22

6 yaşındaki çocuğa tecavüzde kafasını kuma gömen platform kafayı kumdan çıkarmış. Yanlışa ses çıkarırken adamına göre muamele yapan herkesi Allah ıslah etsin...

Misafir Avatar
Ahmet 2023-02-16 13:00:58 @Ahmet

Hadi lan oradan lakaplı çürük herif! Dini değerlere hakaret de suçtur, 6 yaşındaki çocuğa tecavüz de suçtur. Bunlardan birine ses çıkarıp diğerine susuyorsun aynaya bak da kimin zihniyeti kokuşmuş anlarsın içinde vicdan namına bir şey kaldıysa!

Beğenmedim! (9)
Misafir Avatar
hadi lan ordan 2023-02-16 12:32:15 @Ahmet

yine getirip bağladın kokuşmuş zihnine... Allah onlarla beraber senide islah etsin

Beğenmedim! (6)
Avatar
hayyam 2023-02-16 13:30:29

10 Kasım'da Atatürk için "Ateşi Bol olsun. Olmaz olaydı." paylaşımı yapan "iyilik meleği" hemşeriniz için neden böyle yer yerinden oynamadı?

Avatar
Çorumlu 2023-02-16 12:42:05

Deistlere ateistlere de hunharca küfürler edenler var, onlar da aynı şekilde cezalandırılmalı.. Kim kimsenin dinine ve dinsizliğine karışmamalı..

Misafir Avatar
Çıbanbaşı 2023-02-17 09:03:20 @Çorumlu

De get dinsiz imansız

Beğenmedim! (3)
Avatar
Uğur dindar 2023-02-16 13:29:53

Bu hayasıza gereken ceza verilmeli. Enkazın altında kalınca "Yardım et Allahıııımmmm" dersiniz. İyiyken aklınıza gelmez. Toplumun ahlakını bozan şahıs kurum kuruluş kim ne varsa temizlenmelidir. Bu felaketler neden başımıza geliyor diye niye düşünmüyorsunuz. Herkes dürüst adil kul hakkına riayet etmeye gayret etse bunlar yaşanmaz. Kendimize gelmemiz için daha ne kadar felaket gelecek başımıza. Sağlam bina falan hikaye. O açılan yarıkların üstünde hangi sağlam bina ayakta kalır. Yıkılan onca binanın arasında sağlam kalan o züccaciye dükkanına zerre zarar gelmemesi Allahın mucizesi değil mi. Rabbim isterse sular büklüm büklüm burulur.

Misafir Avatar
Ahmet 2023-02-16 16:15:41 @Uğur dindar

Gerçekleşen şeyler felaket değil, felaket yapan sizin zihniyet. Deprem bir gerçeklik ve bunu bile bile imar affı yaparsan bu Allah'ın bize felaket vermesi değil bizim bizzat felakete koşmamızdır. Eğer ki depreme uygun planlama yaparsak deprem felaket değil nimet olur çünkü depremle birlikte zengin mineralli sular yeryüzüne yaklaşır. Aynı şekilde sel de felaket değildir. Sel geleceğini bile bile dere yatağına ev yaparsan bu felakete koşmaktır. Yoksa dere yatağına, su yoluna ev yapma, sel barajlarını, göllerini doldurur nimet olur. Kısacası önceden olacağı belli ama ne zaman olacağı belli olmayan doğa olayları Allah'ın bize verdiği felaket değil, bize verdiği nimeti felakete çevirmemizdir.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Vay arkadaş 2023-02-16 17:32:31

Yorumlara bakıyorum ne kadar çok dinsiz varmış...Savunduğunuz kişi ve düşüncelere dikkat edin.

Avatar
Sizin eseriniz 2023-02-16 15:03:42

Emeği hakkı açık öğretim veya imam hatip ilahiyat mezunu kişiler tarafından Emeği gasp edilmiş tüm gençlerin dinden soğuma nedeni siz değil misiniz

Avatar
ŞAHİN 2023-02-16 13:31:33

Keşke amacınız H.K. isimli şahsı aç ve açıkta bırakmak olmasa idi. Keşke gözünüz aldığı maaşta olmasa idi. Eğer islam için birşey yapmak istiyorsanız bence bütün davaları geri çekin bir özür yayınlayın ve ilgili şahısla konuşmaya çalışın. Kendisine eziyet veren komşusu hastalandığında ziyaretine giden bir peygamber ümmeti olduğunu iddia ediyorsanız tabi. Dinin tebliğcisi dini nasıl yaşadı ise onu örnek alın. Ben sizden beriyim.

Avatar
Mehmet 2023-02-16 14:43:51

Ulan Allah’a,bırakın Hz peygambere tüm peygamberlere hakaret eden bir şahıs hakkında yapılan basın açıklamasına yapılan yorumlara daha doğrusu açık desteklere baksanıza.Hepsi gönlündeki dini yazmış.