Çorum rekora hazırlanıyor

Çorum'da “bir saatte en çok fidan dikme rekoru” ile “Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü” rekorunun kırılması hedefleniyor.

10 Kasım 2019 Pazar 13:48
Çorum rekora hazırlanıyor

Geleceğe Nefes kampanyasında, 11 Kasım 2019 saat 11.11’de, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak.
Ankara İHA’nın haberine göre, 11 milyon fidan seferberliği ile iki ayrı Guinness Dünya Rekorunun da denemesi yapılacak. Çorum'da “bir saatte en çok fidan dikme rekoru” ile “Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü” rekorunun kırılacağı bu ağaçlandırma seferberliğine “Geleceğe Nefes” adı verildi.
“Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün” şiarı ile çıkılan yolda bir yıl gibi kısa sürede büyük mesafe kat edildi. Çiftçinin yüzü gülerken, çocukları ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere önemli bir adım atılarak 11 Kasım 2019’da 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.
11 milyon fidan seferberliği ile iki ayrı Guinness Dünya Rekorunun da denemesi yapılacak. Çorum'da “bir saatte en çok fidan dikme rekoru” ile “Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü” rekorunun kırılacağı bu ağaçlandırma seferberliğine “Geleceğe Nefes” adı verildi.
11 Kasım’da yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliği öncesi vatandaşlara, “Geleceğe Nefes” (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden Türkiye’nin istediği bölgesinde dikilecek 5 kadar ağaca kendisinin ve aile bireylerinin isimlerini verme imkânı tanındı. Halkın yoğun desteği ile Türkiye genelinde sahiplenilen fidan sayısı 13 milyonun üzerine çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 11 Kasım Pazartesi günü, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek 11 Milyon Fidan Dikimi etkinliğinin başlangıcı Ankara’dan saat 11.11’de yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Pakdemirli’nin katılacağı fidan dikim etkinliği, 11 Kasım Pazartesi günü Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’nde bulunan Çakırlar mevkisinde saat 11.11’de başlayacak.

 

Son Güncelleme: 10.11.2019 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2019-11-10 21:19:52

Kusura bakmayın ama çiftçinin yüzü gülmedik hiç bu gidişatlada gülmez

Avatar
Sinan 19 2019-11-11 01:54:03

Nasıl rekor kiriyoruz anlamadım Türkiye'de en az katılmak m sağlayan Çorum bir Çorumlu olarak bir durum beni çok üzdü Çorumlu lar olarak hiç tutkun değiliz memleketimize sahip cıkamiyoruz bu durum he yerde böyle maalesef...

Avatar
Cihat mudarasız 2019-11-11 21:18:57

Gelecege nefes derken tmm ama Cifcinin yuzu gulsun derken ciftciyle ne alaka zaten ben bir buyukbas uretucisi olarak bu gidisat cifci icin hic uygun degil ama bugunki 11 milyon agac dikimi geecekten gelecegimize guzel bir yatirim bu tur yaturimlarin ulkemiz icin devam edilmesinide cani gonulden isterim bizim koyumuze 200 fidan diktik cok sukur

banner165