Çorum’a bağlanmak istiyorlar

Çorum’a mesafe olarak daha yakın olan Amasya’nın Hamamözü ilçesinin yeniden Çorum’a bağlanması gündeme geldi.

08 Ekim 2020 Perşembe 15:35
Çorum’a bağlanmak istiyorlar

Çorum’a mesafe olarak daha yakın olan Amasya’nın Hamamözü ilçesinin yeniden Çorum’a bağlanması gündeme geldi.

Kaplıcalarıyla meşhur şirin ilçe Hamamözü ile Çorum arasında geçmişten bu yana gerek kaplıca turizmi gerek sağlık ve diğer ekonomik faaliyetler açısından yoğun bir temas bulunuyor.

Hamamözü’nün yerel gazetecilerinden Burhan Çınar’ın Hamamözü’nün Çorum’a bağlanma talebine ilişkin düşünceleri Recep Mebed imzasıyla Çorum Hakimiyet Gazetesi’nde yer aldı.

Gazeteci Burhan Çınar, halk arasında yıllardır ve dillendirilen meseleyi yeniden gündeme taşıyan bir yazı kaleme aldı. Yakın bir gelecekte Hamamözü’nden Çorum’a belediye otobüsüyle dahi ulaşım sağlanabileceğine işaret eden Burhan Çınar, ilçenin coğrafi açıdan Amasya’ya daha uzak olduğuna dikkat çekti. Hamamözü ile Çorum arasındaki ilişkilerden bahseden Çınar, paylaştığı yazıda şu görüşlere yer verdi: “Ekonomik ve coğrafi yapı olarak tamamen Çorum'a bağlı olan Hamamözü, sadece idari olarak 90 km uzaklıktaki Amasya iline bağlıdır. Vatandaşlar il merkezi olan Amasya'ya ulaşabilmek için Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova ilçelerinden geçmek ve en az üç ayrı vasıta değiştirmek zorundadır. Halbuki Çorum'a devamlı ulaşım imkanı vardır. Hastası olanların hiçbiri Amasya'ya gitmemekte Çorum'da tedavilerini yaptırmaktadırlar. Tüm ihtiyaçlarını da Çorum'dan temin etmektedirler. Çorum-Hamamözü arası 45 km olup yeni yapılan Kırkdilim tüneli sayesinde ulaşım süre olarak daha da kısalacaktır. Hamamözü'nün Çorum'a bağlanması halinde Laçin ve Yeni Çamlıca üzerinden Hamamözü'ne belediye otobüsü dahi konabilir. Bu konuya Çorum milletvekillerinin de ilgi göstermesini arz ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2020-10-08 16:28:05

Biz de Yozgat a bağlanacak idik . Beraber gideriz

Avatar
Ahmet 2020-10-08 23:08:12

La kalın orda. Ne Çorum u. Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz. Bizi 2023 te Yozgat a bağlıycaklar

Avatar
Slm 2020-10-08 15:55:41

Çok iyi olur

Avatar
burak 2021-03-06 23:31:20

bi siz eksiktiniz...

Avatar
GÖKHUN METE 2020-10-16 12:40:54

Amasya iyidir kalın Amasyada.Tarihiyle şehzadeleriyle, yiğit insanıyla Amasya he zaman tercih sebebidir.

Avatar
Muttalip 2021-03-06 21:01:44

Bence bağlanmamali çünkü hamamözü gumushacikoyun koylugunden olma ilçedir olsaydı önceden olurdu amasya halkı bu duruma olumlu bakmıyor