Çorum’dan amiraller bildirisine suç duyurusu

Çorum’da 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisine suç duyurusunda bulunuldu.

05 Nisan 2021 Pazartesi 16:50

Çorum’da 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisine tepki gösteren Memur-Sen, düzenledikleri basın açıklamasının ardından bildiride imzası bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye Sarayı önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla bildiriye tepki gösterdi. Basın açıklamasına, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Memur Sen İl Başkanı Tekin Çınar, kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladıklarını belirterek, millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla devlet kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlığın açık edildiğini söyledi.

Milletin inancından, iradesinden, medeniyetlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcı olana bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettiklerinin herkesçe bilindiğini kaydeden Çınar, "Deniz kuvvetleri emeklisi sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibarıyla göstermiştir ki bunlar olsa olsa amiral eskisidir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 103 imza diye bilinen ama sonra 104 imza olduğu anlaşılan vesayet mankurtu Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı' adı altında çeşitli iletim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri muhtıra çağrışımlı bir açıklama ile siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir"dedi.

15 Temmuz’da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde gördüklerini ve kirli niyetlerini not ettiklerini dile getiren Çınar, "15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor bu açıklamayla aşikar edilen kirli niyetlerin de alnı şekilde milletin mahşeri vicdanında mahkum edilerek tarihin kirliği sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden milletin Türkiye’nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp attığının unutulmamasını isteyen Çınar, şunları kaydetti:

Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını, şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz. Türkiye artık darbecilerden hesap soran bir ülkedir.”

Basın açıklamasına AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basın açıklamasının ardından Memur-Sen üyeleri bildiriye imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHA

Son Güncelleme: 05.04.2021 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bunların hepsi fetoş 2021-04-05 17:50:54

Bunlara düne kadar fetoş'a hoca efendi demiyorlarmıydı?

Avatar
UlukaVak 2021-04-05 19:57:13

Memuru masada satanlar;.....

Avatar
Ahmet 2021-04-05 23:41:06

Memuru makam için masada sat, düne kadar fetöye methileyeler diz, sonra da utanmadan konuş. Arada aynaya bakıp ben nasıl bir adamım diye sorun, sonra tekrar bakabilirseniz aynaya bulunduğunuz makamı bırakın çünkü bulunduğun makam hak koruma makamı,koltuk yükseltme makamı değil.

Avatar
Turgut 2021-04-05 19:28:40

Arada Sendikacılık da yapın. Üç ayda memur zammı eridi . Yüzde 30 enflasyona yüzde 5 zam verildi . Sizin gibi piyonlar, memuru sattınız.

Avatar
Çorumlu 2021-04-05 22:11:10

Tuğçe kazaz, Rasim Ozan Kütahyalı, Nihat Doğan ve ayasofya imamı Ebubekir el Türki gibi adam her konuda görüş beyan ederken emekli amiraller uzman oldukları konuda fikir beyan edemez mi? Ayakların baş olduğu yerde ot bile bitmez.. Batıyoruz bu çapsızlar yüzünden.

Avatar
Sen sen sen 2021-04-05 19:31:23

Mağdur sen bu fırsatı kaçırır mı? Hemen atladılar. Bu amiraller gerçek zevzek. Zaten herkes biliyor, niye durup dururken bunların ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Şimdi 3 ay heryerde bunu konuşurlar. Mağduruz da mağduruz

Avatar
öğretmen 2021-04-06 09:48:59

burda yorum yapanların bir çift lafta diğer sendikaya laf ettiğini duyarmıyız.sendikanın ismini vermeme gerek yok .ama vatan millet konularını kimseye kaptırmazlar.maaş ekders zamdan başka bildikleeri yok

Avatar
İLHAN 2021-04-06 10:13:06

ŞU AN YAPILANIN YANIN DA DURMAYI BİLMEYİP ŞU ARKADAŞLARIN YAPTIĞI DOĞRU DİYEMEYEN AYARSIZLAR ŞU ANIN DOĞRUSUNU BIRAKIP SOPANIN UCUNU BULAMAYANLAR ADAMLARIN YAPTIKLARI BU TEPKİNİN YANIN DA OLUN.....

banner165