Dikkat! Trafikte bisiklet var

Çorum'da ÇORBİS Çorumlu tarafından yoğun ilgi görürken, bisiklet yolu yapımı için müsait olmayan yerlerde işaretleme yaptı.

06 Ekim 2020 Salı 15:54
Dikkat! Trafikte bisiklet var

Çorum Belediyesi tarafından bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve bisikleti günlük yaşamın bir parçası haline getirmek amacıyla hizmete sunulan ÇORBİS, Çorum halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar günün her saatinde ÇORBİS’le bisiklet sürmenin keyfini yaşarken, bisikletle birlikte işlerine gidenlerin sayısında da artış görülüyor. Belediye, bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirmek amacıyla paylaşımlı bisiklet yolları işaretledi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yerleşim yerlerinin ve yolun müsaade ettiği noktalarda bisiklet yolları yaptıklarını belirterek bisiklet yolu yapımı için müsait olmayan yerlerde de paylaşımı bisiklet yolları işaretlediklerini ifade etti.

Belediye olarak 8 bin metre bisiklet yolu yaptıklarını, yeni yapılaşmanın olduğu yerlerde de bisiklet yolları yaptıklarını dile getiren Başkan Aşgın, şimdi de Eşref Hoca ve Dr. İlhan Gürel Caddelerinde 2 bin 600 metre paylaşımlı bisiklet yolları işaretlediklerini vurguladı. Başkan Aşgın, “2918 sayılı T.C. Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtildiği üzere bisiklet bir trafik aracıdır ve yolun sağ şeridini kullanır. Biz de bu kanuna istinaden iki caddemizde yolun sağ şeridini paylaşımlı bisiklet yolu olarak işaretledik. Tüm bisiklet sürücülerine hayırlı olsun.” Dedi.

ÇORBİS uygulamasında 6 bin 230 aboneye ulaştıklarını ifade eden Başkan Aşgın, Çorum halkının bisikleti çok sevdiğini ve yoğun talep nedeniyle istasyon ve bisiklet sayılarını da artıracaklarını vurguladı. Aşgın, “Bisiklet hem sağlık açısından hem de ulaşım açısından çok kritik bir öneme sahip. Şehrimiz düz bir alan üzerine kurulu. Bu durum bisikleti yaygın ulaşım aracı olarak kullanabilmemiz için de önemli. Çorum’u bisiklet şehri yapacağız.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.10.2020 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-10-07 13:08:26

Şehrin çoğu yerinde neden büyük kasisler yapıldı? Trafik kurallarına uymayan sürücü fazlalığından. Peki o işaretçilerle mi güvenli bisiklet sürüşü sağlayacaksınız? Ayrıca 23 Nisan kavşağından dönüşü bisiklet yoluna vermişsiniz. Yine şehircilik destanı yazmışsınız boyayla.

Avatar
Bay bilen! 2020-10-06 17:40:41

Çok tehlikeli! Bizim Çorum sürücüleri bölunmus yola zaten sigmiyordu şimdi birde bisiklet çıktı kazalar artar benden demesi

Misafir Avatar
Ömer 2020-10-07 09:00:47 @Bay bilen!

Artmasın diye bisikleti yaygınlaştırmaya çalışıyoruz!
Bay bilenmiş? Belli çok bildiğin.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Ömer Oğuz 2020-10-06 16:09:59

Bunları Çorumda görebileceğim hiç aklıma gelmezdi. Umarım trafikteki motorlu araç sürücüleri de bisikletin kanunla korunan trafikte seyretme hakkı olan bir araç olduğunu anlar ve dikkatli olur!

Avatar
Ulukan 2020-10-06 16:41:45

Çorum güzelleşiyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Avatar
Binevler 2020-10-06 18:58:07

Ilk yapilan bisiklet yolundaki dubalar gibi yollarin kenarlari dubalarla kapatilabilir.

Avatar
By Ömer’e 2020-10-07 10:06:51

Ömer Çorum halkı kaldırımda yürümeyi öğrenemedi; varaki siz araç yolunda dubasız,yolda herhangi bir bölünme olmadan hem araç hemde bisiklet aynı yolu kullanmasını savunuyorsun. Biraz mantık lütfen.

Misafir Avatar
Ömer 2020-10-07 14:28:12 @By Ömer’e

Avrupada, Çinde insanlar bunu başarabiliyorsa bizim ülkemiz de başarabilir. Bisiklet yolu için duba şart değildir. Kaldırımda bisiklet yolu olmayacağı gibi cadde ve sokaklarda çizgi şerit ile işaretlenmiş bisiklet yolları olabilir. Bizim ülkemizde maalesef otomobilin direksiyonuna geçince kendini bir şeyden zanneden insan çok olduğundan dolayı bunlar biraz zaman alacaktır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bisiklet 2020-10-06 16:35:56

Bizim İnsanımız Doğru Düzgün Arabya Yol Vermiyor ki Bisiklete Nasıl Versin
Yayayı Hiç Söylemiyorum

Misafir Avatar
Ömer 2020-10-07 11:39:54 @Bisiklet

Öğrenecek yol vermeyi de saygı göstermeyi de yasalar kanunlar ne işe yarıyor? Devlet adamları mevki sahipleri ne işe yarıyor? Hukukçular ne işe yarıyor?

Beğenmedim! (2)
Avatar
boş iş 2020-10-06 22:59:10

araba sürdüğüm zaman bisikletler yoldan gidince tehlikeli oluyor.Ben bisiklet sürdüğüm zaman yoldan gitmek istemiyorum kaldırımdan gidince de hanzolar hemen başgösteriyor.Laf ediyorlar yaya olmakta zor mesela benim memleketimde kısacası sözün özü şu dostlar ufacık yere sıkıştırılmış merkezin önemli yerlerine bisiklet yolu yapılmadığı sürece bisiklet sürülmez zaten çorumda da araba zor yol buluyor belediye yola iki resim çizeceğine adam akıllı dubalarla ayrılmış RTE caddesinde ki gibi bisiklet yolları yapsın.

banner165