EDS istiyoruz, Emniyet’i bir türlü geçemedik

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, ilçenin su, dere taşkınları ve trafikte EDS tayeplerini bir kez daha gündeme getirdi.

30 Temmuz 2021 Cuma 19:18
EDS istiyoruz, Emniyet’i bir türlü geçemedik

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, sık sık trafik kazalarının yaşandığı ilçe geçişine 5 yıldır EDS kurulmasını istediklerini, ancak emniyeti geçemediklerini söyledi.

2021 yılı Koordinasyon Kurulu’nun 3. toplantısı Vali Mustafa Çiftçi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu’nun bir sorunlarını dile getirdi.

“30 BİN KİŞİ 2 GÜN SUSUZ KALDI”

İl Özel İdaresi’nin Ağcalı yolunda çalışma yaptığını, ancak belediyeye haber verilmemesi sonucu ana su boru hattını kırdığını, bu yüzden de ilçenin 2 gün susuz kaldığını belirten Başkan Şahiner, “2 gün biz uğraşıyoruz. Biz özür dahil dilemiyorsunuz. Benim mücavir alanımda insan bir sorar, buradan boru hattı mı geçiyor, doğalgaz hattı mı geçiyor.30 bin kişi 2 gün susuz kaldı” dedi.

İl Özel İdaresi yetkilisinin biz kırmadık cevabına karşı Başkan Şahiner,”Gelin beraber gidelim göstereyim kırdığınız alanı” diye karşılık verdi.

“SUNGURLU’DA 2 SENE SONRA HERKES DAMACANA İLE SU TAŞIYACAK”

Bundan önceki toplantıda Sungurlu’nun sorunlarını dile getirdiğini belirten Şahiner, “Kırankışla Barajımızda su tutulması halinde Salman Köyü’nde su hattımız var. Boru hattımızda bunun altında kalıyor. Bununla ilgili Sungurlu büyük bir sıkıntı yaşıyor. Biz su kaynaklarımızı yeraltından tedarik ediyoruz. Şu anda zaten verdiğimiz suyun %70’i kaçağa gidiyor. Eğer bu şekilde giderse, Sungurlu’da 2 sene sonra herkes damacana ile su taşıyacak hale gelecek”dedi.

“AKP’NİN İLÇE BAŞKANI KAMULAŞTIRMA YAPIYOR”

Yıllarca, alt yapı değişimi için milletvekilleri dahil herkese konuyu ilettiğini anlatan Şahiner, “7 senedir bir sel kapanı yapılmıyor. Bakıyoruz, Budaközü ve Di Çayı yine yatırım programında yok. Bu sel kapanı bizim mücavir alan içerisinde yani Cevheri Mahallesi’nde. Bir kurum olarak burada kamulaştırma var mı ? Burada bir Belediye var. Devlet adabı gereği kamulaştırmada Belediye’ye bilgi verilir. Kamulaştırma Belediye, Kaymakamlık ve diğer resmi kurumların riyasetinde yapılır. Ama ne hikmetse bizim Belediye olarak hiç haberimiz yok, İlçe Başkanı kamulaştırma yapıyor”dedi.

“EVCİ’DEN SU İSTEDİK, VERMEDİNİZ”

Sungurlu’nun büyük su sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını tekrarlayan Şahiner, “Ama bu durum karşısında sessiz kalınıyor. Evci Barajı’ndan su istedik, Sayın bölge müdürüyle de 2 kez görüştüm. Orada suyunuz olduğu halde sırf muhalif belediyeyiz diye Evci Barajından da su verilmiyor. Sungurlu şuanda sıkıntı içerisinde. Yıllarca söylediğimiz halde bir ilerleme kaydedemiyoruz. İlçemizin sorunlarını burada anlatıyoruz ama ne hikmetse burada kalıyor ve hiçbir çözüm bulunmuyor”diye konuştu.

“5 YILDIR BİR TÜRLÜ EDS KURULMADI”

‘Sungurlu’nun yakınında, nüfusu bizden kat ve kat düşük olan 2 ilçede EDS var ama Sungurlu’da yok’ diyen Şahiner, “Küçük 2 ilçede EDS var, Kırıkkale’de hız kontrolü var ama Sungurlu’da yok. 5 senedir kurulması yönünde mücadele ediyoruz. Günde en az 2-3 kaza oluyor ve insanlarımız ölüyor. 5 senedir ne kadar mücadele ettiysek ama ne yazık ki emniyeti bir türlü geçemedik” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.07.2021 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 2021-07-30 20:05:03

Sungurlu ya yapılan zulüm herkes tarafından bilinmektedir. Sungurlu halkı cezalandırılıyor.

Avatar
İskilipden 2021-07-30 21:49:48

Lütfen İskilip Çorum ve İskilip Ankara yolları bir an önce BİTİRİLSİN. HER GÜN areçlar yıpranıyor. bir türlü bitirilemedi inşellah bur an önce biterde.
Yol yaparken servis yolu olur inşaat olduğu bile farkına verılmez.servis yoluna trafik verilir bizde komple toprak vur gitsin. bir plan proje ne bileyim. ÖNEM VERİLSİN ARTIK. AREÇLARA YAZIK Kİ YAZIK.

Avatar
Bi siz eksiktiniz 2021-07-31 00:11:30

EDS ile suruculerden para toplayacaklar. Bi siz eksiktiniz, sayenizde arabaya binemez olduk.

Avatar
Corum 19 2021-07-31 08:04:12

Düz yolda çift şeritte kaza yapmak her Allahın kuluna sahip olmaz edsden önce kurallara uymayı öğreniniz nerde bir otoban var hemen sağına soluna altı dükkan 5 ev sonra eds kağnıya binilsin

Avatar
Can 2021-07-31 09:01:31

Sungurlu bu adamın arkasında dursun yoksa çok ararsınız..

Avatar
Murat 2021-08-02 09:18:34

Bu çevre yollarının ilçelerin dışına alınması lazım hız limiti 50 birde trafik ışıkları trafiğin canını çıkarıyor.sorgun Sarıkaya aynen böyle çekilmez oluyor.

Avatar
Sungurbey 2021-07-31 01:38:36

Bırakınız Sungurlulular haftada ikişer üçer ölsün..!

Avatar
Vatandaş19 2021-07-31 14:46:49

Uyanìk yolu paralì yapacak belediyeye gelir