Ehliyet değiştirmek eziyet oldu

Ehliyetlerin yenileri ile değiştirilmesi sırasında bazı sıkıntılar yaşanıyor.

18 Ocak 2016 Pazartesi 22:47
Ehliyet değiştirmek eziyet oldu

Ehliyetlerin yenileri ile değiştirilmesi sırasında bazı sıkıntılar yaşanıyor. 

Yeni ehliyet için yatırılması gereken 15 TL'nin 13 lirasının Maliye'ye 2 lirasının ise bankaya yatırılması nedeniyle vatandaşlar her iki kurum arasında mekik dokuyorlar. 

Hüseyin Tunç isimli vatandaş 1 Ocak 2016 tarihinde başlayan ehliyetlerin yenilenmesi işleminde bazı sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Ehliyetler için yatırılacak olan 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının farklı farklı yerlere yatırıldığını dile getiren Hüseyin Tunç, "13 TL değerli kağıt bedeli Maliye'ye, 2 TL Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı payı ise bankalara yatırılıyor. Burada iki sorun var. Birincisi, vakıf payının hangi bankaya yatırılacağı ile ilgili yeterli bilgilendirme yapılmıyor. Nereye yatıracağımı banka banka gezerek öğrendim. Diğeri ise 2 lirayı yatırmak için başka yere gitmek gerekmesi. 13 lirayı Maliyeye yatırdıktan sonra 2 lira içinde  bankaya gidiliyor. Burada büyük bir zaman kaybı oluyor. Banka personeli 2 lira için vakit harcıyor ve bundan dolayı da yoğunluk oluyor. 15 lira aynı anda ve tek seferde alınmalıdır. Emniyet Müdürlükleri içinde oluşturan bölümlerde para yatırma işlemi tek kalemde yapılabilir" dedi.

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait surucurandevu.egm.gov.tr internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek. 

 DEĞİŞİM İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.



Son Güncelleme: 18.01.2016 23:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.