'Emeklileri yalanlarla üye yapmak yakışmıyor'

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere'yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

15 Şubat 2016 Pazartesi 14:15
'Emeklileri yalanlarla üye yapmak yakışmıyor'

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere'yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Parti merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, TOKİ’nin dernekler aracılığı ile emeklilere konut vermeyeceğini belirterek, emeklileri kandırmanın yanlış olduğunu söyledi.

‘EMEKLİLERİ YALAN SÖZLERLE ÜYE YAPMAK YAKIŞMIYOR’


Sözüdoğru konuşmasına şöyle devam etti: “Bu günlerde bir emekli derneğinin ‘Emeklilere konut vereceğiz’ yalan haberi ile emeklilerin hayal duyguları sömürmektedir. TOKİ, emeklilere ev verecekse bunun kuralları bellidir. TOKİ’nin dernekler aracılığı ile konut vermeyeceği aşikârdır. Böyle olduğu halde emeklileri kandırmanın ve emeklilere yeni bir hayal aşılamanın anlamı yoktur. Emeklileri böyle yalan sözlerle üye yapmak bir sivil toplum kuruluşuna yakışmıyor, yasalara da aykırıdır. Emeklilerimiz bu sözlere aldanmasınlar. Bu dernek TOKİ değildir, TOKİ’ye de ortak değildir.”


‘İÇ SAVAŞ TÜRKİYE’YE SIÇRAMAK ÜZERE’


CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise, emeklilerin yıllardır sorunlarını olduğunu ve bu sorunların çeşitli platformlarda hükümete aktarıldığını ifade ederek, “Bu konuda dersine en iyi çalışan parti CHP’dir. Emeklilerle, dar gelirlilerle, işçilerle ilgili birçok projemiz var.” dedi.


Emeklilere hükümetin 100 TL zam verdiğini, bunu da çeşitli zamlarla geri aldığını da vurgulayan Suvacı konuşmasına şöyle devam etti:


“Toplum olarak bir eksiğimiz var. Konuşup anlatıyoruz, sıkıntılarımızı belirtiyoruz. Sıkıntılarımızı çözecek insanlara o fırsatı vermiyoruz. Düşünce ve bakış açısı ile tezat duruma düşüyor. Madem CHP emeklilerin sıkıntısını çözecek, emekliler niçin CHP oy vermiyor gibi. İnsanlar artık nereye gidiyoruz diye kendilerini sorgulaması lazım.


Ortadoğu kan gölüne döndü. İç savaş Türkiye’ye sıçramak üzere. Düne kadar Suriye, İran, Irak ile bir sıkıntımız yoktu. Her tarafımız ateş çemberi altında. BM, NATO ile kötü olmaya başladık. Çevremizdeki devletler bitti, uluslararası dünya ile neredeyse karşı karşıya gelmek durumundayız. Nereye gidiyoruz? Bilinçsiz olarak birkaç kişinin muhteris ihtirasları yüzünden ülke ne hale geldi. Bizi idare edenler iyi yönetemiyor.”


Ziyarette Emekli-Sen yönetim kurulu üyeleri Saadet Aydoğdu, Hüseyin Özkuşçu, Hasan Uzun ve Ali Ceylan hazır bulundu.






Son Güncelleme: 15.02.2016 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.