'Emperyalist Kuşatmaya Karşı Türkiye Neden Önemlidir?'

Özgürder derneği tarafından her ay düzenlenen semineri Eğitim-Bir Sen Çorum Başkanı Tahir Eşkil ve eğitimci Mustafa Kerim Üngör'ün sunacak.

23 Şubat 2016 Salı 10:06
'Emperyalist Kuşatmaya Karşı Türkiye Neden Önemlidir?'


Özgürder derneği tarafından her ay düzenlenen semineri Eğitim-Bir Sen Çorum Başkanı Tahir Eşkil ve eğitimci Mustafa Kerim Üngör'ün sunacak.

Yapılan açıklamaya göre, program 27 Şubat Cumartesi Günü Saat 20:00'de Özgürder derneği seminer salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.


Yapılacak olan seminer hakkında konu başlıkları ve özetler şu şekilde;


21.Yüzyıl, İslam Dünyasındaki hareketlerin ve halkların emperyalist güçlerin politikalarına ve işbirlikçi diktatörlüklerine, despotizmlere itiraz ettiklerine tanık olmakta. Bundan 100 yıl önce ümmet coğrafyasını birbirinden ayıran Sykes-Picot mühendisliğine artık fiili itirazların yükseldiğini, tüm imkansızlıklara-acılara, küresel güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin baskılarına, katliamlarına rağmen özgürleşme haykırışlarının yankılanmaya devam ettiğini görüyoruz.

İşte bu noktada Türkiyeli Müslümanlar olarak bizler; özellikle son süreçte Irak-Suriye ve Türkiye'de yaşanan hızlı gelişmeler karşısında küresel güçlerin ve onların kimi piyonlarının çabalarını doğru anlamlandırabilme ve bu doğrultuda tutum belirlememiz açısından düzenlediğimiz seminerler dizisinde bu ay;

"Emperyalist Kuşatmaya Karşı Türkiye Neden Önemlidir?" başlığını ele alınıyor. Alt başlıklar olarak;


-Duyarsızlık ve abartı arasında, Türkiye'nin İslam Dünyası İçin Önemi,


-Emperyalist Kuşatmanın Değişen İttifakları, Koalisyonları ve İç Siyasete İzdüşümleri,


-Türkiyeli Müslümanların Emperyalizm Algılarındaki Sorunlar,


 konuları değerlendirilecek.

 

 

 

Son Güncelleme: 23.02.2016 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.