Erasmus öğrencisinin yardımına koştular

Vefa Sosyal Destek Grubu erasmus öğrencisinin yardımına koştu.

06 Mayıs 2021 Perşembe 18:58

Çorum’da erasmus programıyla yurt dışına gidecek üniversite öğrencisinin pasaport çıkarmak için ihtiyaç duyduğu biyometrik fotoğrafı, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yardımıyla çektirildi.

Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi öğrencisi Nazire Bıyık, eğitimine yurt dışında devam etmek amacıyla erasmus programına başvurdu. Polonya’daki Rizesol Üniversitesi tarafından başvurusu kabul edilen Bıyık, resmi işlemleri tamamlamak için hazırlıklara başladı. Pasaport başvurusu için fotoğraf çektirmesi gereken Bıyık, koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok sektörde olduğu gibi fotoğraf stüdyoları da faaliyetlerine 17 Mayıs’a kadar ara verince fotoğrafçı bulamadı. Bunun üzerine genç kız Çorum Belediyesini arayarak yardım istedi.

Çorum Belediyesinin yönlendirmesiyle Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından bir fotoğraf stüdyosu açtırılırken, üniversite öğrencisi Nazire ve babası Hüseyin Bıyık’ta zabıta ekipleri tarafından evinden araçla alınarak işyerine getirildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından baba ve kızı belediye ekipleri tarafından tekrar evine bırakıldı. Erasmus için pasaport ihtiyacı olduğunu ve fotoğraf çekinmesi gerektiğini dile getiren Nazire Bıyık, “Vefa Destek Gurubu ve belediyemiz bu konuda yardımcı oldular. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Baba Hüseyin Bıyık da, hem belediye çalışanlarının, hem vefa destek gruplarının özverili verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İHA
 

Son Güncelleme: 06.05.2021 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-05-06 20:17:56

her iş kolundan en az 3 tane açık olmalı

banner165