'Erbakan'ı anlamak herkesin harcı değildir'

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerektiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

02 Mart 2016 Çarşamba 14:46
'Erbakan'ı anlamak herkesin harcı değildir'

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerektiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Son günlerde zamanında Erbakan Hoca’nın aleyhine çalışanların dahil olmak üzere, bugün herkesin Erbakancı olduğunu ve medyada sütun sütun ifşaatlar yapıldığını hatırlatan uyanık, “Bu insanların Erbakan hocamız anladığına inanmıyoruz. Keşke anlasalardı. Rahmetli Erbakan'ı anlamak herkesin harcı değildir. Bir kere Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerekir. Büyük idealleri olmayanlar, hayatı gündelik işlerden ibaret sayanlar ya da egoistçe sadece kendini düşünen ve ikbal peşinde olanlar, onu anlamakta zorluk çekerler. Erbakan’ı anlamak, insanlığı düşünmeyi gerektirir. kendini değil, ülkesini, hatta dünya insanlığını düşünmeden, yeryüzünde adalet ve hakkaniyetin olması için dertlenmeyenler, onu anlayamazlar. Ve Erbakan’ı anlamak için heyecan sahibi olmak lazımdır. Heyecanı olmayan, tekdüze hayata rıza gösteren, coşku taşımayan ve ideal insanlık aşkını yaşamayanlar da onu anlayamazlar.” şeklinde konuştu.

Müslüman dert yanan değil, düzelten ve tamamlayandır

Özellikle mütedeyyin camianın son zamanlarda şikayet etme hastalığına tutulduğunu ve mevcut koşularının yetersiz olduğundan şikayet edip durarak zaman kaybettiğini eleştiren Uyanık, “Bütün sıkıntı ve zorluklara rağmen mesuliyetimizin gereğini yapmak zorundayız. Yokluklar ve yoksunluklar bize engel olmamalıdır. Bizim azlıktan, yokluktan, imkansızlıklardan şikayet etme hakkımız yoktur. Bunların hepsi birer imtihandır. Ve Sünnetullah’ın bir gereğidir. Şikayet edip sızlanmak bize yakışmaz. Bizler şikayet eden değil, sorumluluk duyan ve çözüm üreten bir anlayışta olmalıyız. Unutmayalım ki müslüman dert yanan değil, düzelten ve tamamlayandır.” şeklinde konuştu.

AGD uyarıcı ve ıslah edicidir

AGD’nin karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmak için gece gündüz çalıştığını ifade eden Uyanık, “AGD, ifsatla mücadelede öncü, uyarıcı ve ıslah edicidir. AGD her türlü tahribata karşı gençliğin oksijen çadırıdır. Bütün kardeşlerimize ulaşarak, onları Anadolu gençliğin oksijen çadırında toplayarak, milli görüş davası ile tanıştırma gayesindeyiz.” şeklinde konuştu.


Ayrıca, Uyanık konuşmalarını sonlandırırken  4 Mart 2016 Cuma günü saat 19.30 da  Anitta Otel Konferans Salonunda yapılacak olan Prof.Dr. Necmeddin Erbakan’ı anma ve anlama programına tüm halkı davet etti.

 

Son Güncelleme: 02.03.2016 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.