Erol Hoca tek tek sıraladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un İskilip ilçesine yapılan yatırım ve hizmetleri ana başlıklar halinde sıraladı.

24 Mart 2022 Perşembe 14:15
Erol Hoca tek tek sıraladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, partisinin İskilip Teşkilatı'nda ilçe başkanı ve parti yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, ilçeye yapılan yatırım ve hizmetleri ana başlıklar halinde sıraladı.

Türkiye ve Çorum’dan sonra İskilip özelinde  son dönemde önemli yatırımların kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Kavuncu, bu kapsamda birebir takip ettikleri yatırımları gençlik spor, TOKİ, eğitim ve son olarak GES olarak açıkladı.

İşte o açıklama:

1-GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI

İskilip’imizin gençlik ve sporla ilgili taleplerini ilettiğimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatları doğrultusunda, İskilip Gençlik Merkezi’miz ihale aşamasına geldi. Olimpik Yüzme Havuzu ve Güreş Eğitim Merkezi ile ilgili olarak her şey tamamlandı. İskilip Belediyemiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız sözleşme yapıp ihaleye çıkacak. İnşallah yakın zamanda bu üç projenin de yapımına başlanacak. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, çocuklarımızın, hemşehrilerimizin; daha rahat, huzurlu, konforlu spor imkânlarına kavuşmaları için İskilip’imizin spor alanındaki taleplerini yakandan takip ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu hizmetleri İskilip’imize kazandırıyoruz inşallah.

2-TOKİ YATIRIMI

İskilip İlçemize Toplu Konut yapılması için yer tespiti yapıldı, imar çalışmaları devam ediyor. Muhtemelen mayıs, haziran aylarında Türkiye genelinde yapılacak olan toplu konutlar için ihale gerçekleştirilecek. 'Türkiye Geneli 100 Bin Konut' yapım işi ihalesi içerisine İskilip ilçemize yapılacak olan TOKİ de dâhil edilecek. TOKİ, maliyetlerin artmasıyla ev fiyatlarının yükseldiği bir dönemde çok önemli bir ihtiyaç haline geldi. Bu anlamda İskilip’imize TOKİ yapılmasını oldukça önemsiyor, bu konuyu yakından takip ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde imar çalışması tamamlandıktan sonra İskilipli hemşehrilerimin TOKİ talepleri toplanmaya başlanacak.

3- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YATIRIMI

İskilip Kapalı Spor Salonu; sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler anlamında ilçemizde toplu olarak yapılan etkinlikler için kullanılabilecek herhangi bir kapalı mekânın olmaması nedeniyle ilçe için çok önemli bir ihtiyaç. Eğitim ve öğretimle ilgili ilimizin öncelikli taleplerinin karşılanması için Salı günü Milli Eğitim Bakanımız Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret ederek taleplerimizi ilettim. Bu taleplerden bir tanesi de İskilip Kapalı Spor Salonu projemizin bedelinin revize edilerek ihale izninin verilmesiydi. Çarşamba günü Bakanımız cep telefonumuzdan bizzat arayarak; öncelikli olan taleplerimizin karşılanacağı müjdesini verdiler. Sn. Bakanımızın talimatlarıyla çok kısa bir süre içerisinde İskilip Kapalı Spor Salonu’muzun ihalesi gerçekleştirilecek. Çok amaçlı olan salonumuz en kısa sürede inşa edilerek; gençlerimizin, halkımızın hizmetine sunulacak. Böylece İskilip’imizin öncelikli ve önemli bir ihtiyacı daha karşılanmış olacak. Ayrıca; Akşemseddin Anadolu Lisesi ve Pansiyonu, Azmimilli İlkokulu, Ebussuud Efendi İlkokulu deprem analizleri neticesinde yikyap kapsamına alındı yeni binaları yapılacak. Atatürk ilk ve ortaokulu deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Misakı Milli İlkokulu ve Anadolu İHL güçlendirme için ihale işlemleri devam ediyor.

4-GES YATIRIMI

Bütün dünyada yaşanan global ekonomik ve özellikle enerji krizi nedeniyle yenilenebilir çevre dostu enerji kaynakları stratejik bir önem kazanmıştır. Bu durumu daha önceden gören Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çevreci, yenilenebilir enerji kaynakları ülkemizde teşvik edilerek, desteklenmiştir. Bu kapsamda ülkemizde birçok bölgemizde yenilenebilir enerji üreten tesisler kurulmuştur. İl ve ilçelerimizde de söz konusu yenilenebilir enerji tesisleri kurularak; hem belediye bütçesine, hem ülke ekonomisine katkı sağlanırken hem de doğamızın korunmasına destek olunmuştur.

Geçtiğimiz Şubat ayı İskilip ziyaretimizde, AK Parti ilçe Başkanımız Yusuf Kaya ve Belediye Meclis Üyelerimiz İskilip ilçemize Güneş Enerji Santrali (GES) yapılması konusunu gündeme getirmişlerdi. Belediyenin bu yatırım için İller Bankası'ndan kullanmak istediği kredi için kredi limitinin yeterli olmadığını, bu nedenle de projeyi hayata geçiremediklerini ifade etmişlerdi. Ancak bunun yanında çok önemli bu hizmet ve yatırımı da ilçeye kazandırmak istediklerini beyan ederek; destek istemişlerdi.

Biz de dün İlbank Genel Müdürü Sn. Yusuf Büyük'ü AK Parti İskilip ilçe Başkanımız Yusuf Kaya ile birlikte makamında ziyaret ederek; İskilip İlçemize yapmak istediğimiz GES projesine finansal destek sağlanması talebimizi ilettik. İlbank Genel Müdürü’müzden; İskilip’imiz, belediyemiz, ülkemiz için çok önemli olan bu yatırım için kredimizin hazır olduğu müjdesini aldık. İskilip Belediyemizce gerekli kararlar alınıp, yazışmalar yaptıktan sonra süreç başlayacak. Bu sayede hem İskilip’e hem belediyemize hem de ülke ekonomisine uzun yıllar gelir sağlayacak olan bu önemli hizmeti İskilip’imize kazandırmış oluyoruz. Hayırlı olsun.

Bütün bu hizmet ve yatırımlar için, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Sn. Bakanlarımıza, İl Bank Genel Müdürümüze, Milletvekillerimize, İl, İlçe Teşkilatlarımıza, hassaten İlçe Başkanımıza, Yönetimine ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Yatırım ve hizmetlerin İskilip’imize, Çorum’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

GENEL GÜNDEME DAİR AÇIKLAMA

Milletvekili Kavuncu açıklamasında genel gündemle ilgili de şöyle dedi:

“Bütün dünyanın ve insanlığın; bundan dört yıl önce 2018’de başlayan küresel ekonomik kriz ile mücadele ettiği bir dönemde, 2020’nin başlarından itibaren zorlu Covit salgının başlamasıyla, maalesef insanlık; hem ekonomik olarak, hem hayat pahalılığı, açlık, yoksulluk olarak hem de salgın nedeniyle canının derdine düştüğü bir dönemi yaşıyor. Ayrıca bütün dünyada meydana gelen kuraklık nedeniyle ciddi sıkıntılar da bu sürece eşlik ediyor.

Maalesef  bütün bunlar yetmezmiş gibi Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte, 3. Dünya tehdidi ile karşı karşıya kalındı. Bu arda bütün dünyada enerji, petrol, elektrik, doğalgaz fiyatları sadece bir, bir buçuk yıl öncesine göre 5 kat, 10 kat zamlandı. Bu artışlar gıda, un, yağ, şeker başta olmak üzere diğer emtia fiyatlarını iğneden ipliğe bütün dünyada kat kat arttırdı. Bu gün birçok mal ve emtia da tabir yerindeyse yok satıyor ve kıtlık alarmları çalmaya başladı.

Bütün dünyada yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen hamdolsun; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan’ın dirayetli liderliğindeki güçlü Türkiye; hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bir yandan, alınan tedbirlerle bütün dünyayı tehdit eden ekonomik krizlerin etkisinin; ülkemize, vatandaşımıza yansıması en aza indirilmek için çalışılırken, diğer taraftan yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediliyor.

Bu anlamda tüm Türkiye’de olduğu gibi il merkezimde, ilçelerimizde Çorum’umuzun tamamında yatırımlarımız artarak devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank Çorum’da 650 kişiye istihdam sağlayan ve 320 Milyon yatırım bedelli 25 fabrikanın ve 4 Projemizin toplu açılışını gerçekleştirdiler. Aynı gün İskilip’imizin ve Çorum’umuzun marka değeri Greyder Fabrikası ziyaret edilerek beklenti ve talepler not edildi.

Her gün yeni temellerin atılmasına, yeni açılışların yapılmasına hep birlikte şahit oluyoruz. En son ecdada saygı geleceğe armağan '1915 Çanakkale Köprüsü’' gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir yatırım daha aziz milletimizin hizmetine sunuldu. Diğer taraftan dış politikada da tabir-i caizse dünyanın en başarılı diplomasisini yürüten ülke Türkiye.

Son Güncelleme: 24.03.2022 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kac lira veriyor bu Karbonat Erol 2022-03-24 17:08:51

Iki haberden biri bu Kavuncu ile alakali. Bilmesek , tanimasak biseyler yapiyo diyecegiz. Ne faydasi var bunun Corum'a. Kac para veriyo size habercim 19 bu karbonat Erol.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-03-30 00:37:54 @Kac lira veriyor bu Karbonat Erol

Baba en büyük icraatı baretli yol inşaatı pozuydu ama baret de yakışmıyor ki adama ya..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Öz İskilip li 2022-03-24 17:26:25

Hayırsever işadamlarının bağışıyla yapılan, orta hasarlı MYO ne oldu, Tosya yolu ne oldu, Derekarkın sulama ne oldu İskilip e lazım olan büyük projeler bunlar. Diğer yapılacaklar Uğurludağ, Oğuzlar, Bayat a bile yapıldı bitti...

Avatar
Öz İskilip li 2022-03-24 17:29:54

MYO, Tosya yolu, Derekarkın sulama ne oldu. GES, gençlik merkezi, salon, 2bin nüfuslu ilçelere bile yapıldı. İskilip in ana sorunlarına çözüm bekliyoruz.

Avatar
İskilipden 2022-03-24 19:21:07

Okul, yurt, gençlik merkezi, spor salonu yol sosyal hizmet olup;
cevabını aradığımız TOSYA İSKİLİP YOLU, MESLEK YÜKSEK OKULU.
açıklamada ihale yapılacak ihale açılacak İSKİLEP YENİ KEŞFEDİLMEDİ
İlçenin sorunları ilçe başkanı bilir vede vekillere iletiler heralde.

Avatar
Kenan 2022-03-24 20:38:01

çek cak ben gezmeye gidiyorum bu açıklama 6 ay götürür.
İskilip önü açılmaz böyle
Tosya İskilip YOLU ümit kapısı

Avatar
Mustafa 2022-03-25 08:59:31

İSKILIP İCIN ÇOK ÖNEMLI BIR HİZMET ÖNEMLI BİR YATIRIM VEKİL BEYİ TEBRIK EDERİM

banner165