Eski akademisyen Rektör'ü övdü

HİTÜ'de akademisyen olarak bir süre çalışan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tekrar aynı göreve aday olmayan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı övdü.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 17:22
Eski akademisyen Rektör'ü övdü

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tekrar aynı göreve aday olmayan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle HİTÜ Rektörlüğü'ne atanan ve devir-teslim töreni için Çorum'a gelen Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de hazır bulundu.

Göreve geldiği 2011 yılından bugüne kadar gece gündüz demeden bu şehre hizmet etmiş bir hocamızı üzüntüyle uğurladıklarını belirten Aşgın, “Sayın hocam Çorum’a geldiğinde bir kampus olacak mı olmayacak mı bunun tartışması varken Rabbim iki kampus verdi. Üniversite adına şehrimiz çok ciddi bir dönüşüm yaşadı. Bütün hemşehrilerimiz adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin akademik başarısına bundan sonra da büyük katkılarınızın olacağına inanıyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarından birinin bu şehrin şehrü’l-emini olmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten Alkan, “Üniversitemiz çok güzel yol kat etti. Bundan sonra bayrağı alacak arkadaşımızla beraber daha iyiye giden bir belediye üniversite ilişkisi ile bu çıta daha da yükseğe çıkacağına gönülden inanıyorum. Gayret, birikim, donanım ve tecrübe olarak bizden daha iyi bir kardeşimizin görevi devralması da bizi çok sevindirdi” diye konuştu ve bundan sonra da Çorum için yapılması gereken bir şey olduğunda yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Rektör Alkan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da görevinin hayırlı olmasını dileyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son Güncelleme: 28.05.2019 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Düzeltme 2019-05-28 11:12:00

Haberin başlığı,'Belediye başkanı,eski rektör R.M.Alkan'ı övdü.' olmalıydı.