Ezan yanlışlıkla 3 dakika önce okunmuştu, Müftülük açıklama yaptı

Çorum'un Sungurlu İlçe Müftülüğü, dün akşam ezanının merkezi ezan sisteminden yanlışlıkla 3 dakika önce okunduğunu belirterek, 'Namaz ve oruç geçerli' dedi.

27 Mart 2024 Çarşamba 11:28
Ezan yanlışlıkla 3 dakika önce okunmuştu, Müftülük açıklama yaptı

Çorum'un Sungurlu İlçe Müftülüğü, dün akşam ezanının merkezi ezan sisteminden yanlışlıkla 3 dakika önce okunduğunu belirterek, güneşin batma vaktinden yanlışlıkla iki-üç dakika önce akşam namazına başlanması veya iftar edilmesi hâlinde namaz ve orucun geçerli olduğu bildirildi.

Müftülükten yapılan açıklamada, “26 Mart 2024 Salı günü iftar vaktinde akşam ezanı Merkezi Ezan Siteminden yanlışlıkla 3 dakika önce okunmuştur. Namaz, imsak ve iftar vakitlerinin tespitinde takvimlere göre hareket etmek asıldır. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan takvimlerde namaz vakti gösterilen yerlerin yükseklik ve mesafe farkından dolayı akşam namazı vaktinin girişinde temkin uygulanmaktadır. Söz konusu takvimlerin gösterdiği güneşin batma vaktinden yanlışlıkla iki-üç dakika önce akşam namazına başlanması veya iftar edilmesi hâlinde namaz ve oruç geçerli olur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 28.03.2024 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eğip bükmeyin ua yeter 2024-03-27 15:06:50

Dini kurallar kesin olur. Bu kadar eğip bükmeyin. 3 dk. diyorsunuzda 4 dk önce ise ne olacak. Böyle saçmalık olmaz. Ramazan ezanını bile saatinde doğru okuyamıyorsunuz. Yazıklar olsun. Artık DİYANETİN FETVALARINA DA HEP ŞÜPHEYLE BAKIYORUM. Başja kaynaklardan araştırıyorum

Avatar
Bilirkişi 2024-03-27 18:36:54

Coğrafya bilgin olmadan sallama meridyenler arası zaman dilimi 4 dk dır 4 dk olursa bozulur ama o musade 3 dk ya kadardır. Sen diyanetin fetvası yerine ocu bulutların fetvasını devam et o zaman

Avatar
EMEKLİ 2024-03-27 19:52:22

Böyle Fetva olurmu, 3 dakika için sorun yoksa 4 dakikanın günahı ne? Ezan vaktin girdiğini gösterir, sen vakit girmeden istersen 1 dakika önce okunmuş olsun bu oruç kaza edilmeli bildiğim kadarı ile. Bu şekilde verilen fetva, fetve verene büyük vebal yükler.

Avatar
Vatandaş 2024-03-28 14:34:44

Benim bildiğim diye bir şey olmaz müftülüğün fetvası Din işleri yüksek kuruluna göre