Farkettiniz mi, gitti!

Emekliye ayrılan Tıp Fakültesi Dekanı, eski başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli'nin ardından kaleme alınan yazı duygulara tercüman oldu.

04 Ekim 2023 Çarşamba 11:52
Farkettiniz mi, gitti!

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli kısa süre önce emekliye ayrıldı. Edindiğimiz bilgiye göre, Prof. Sezikli, emekliye ayrıldıktan sonra Çorum’dan da gitti.

Görev yaptığı süre içinde hemşehrilerine en iyi hizmeti verebilmek için gayret gösteren, gecesini gündüzüne katan Sezikli Hoca’nın ardından duygu ve düşüncelerini kaleme alan bir hastane çalışanının yazdıkları, Mesut Hoca’nın Çorum için yaptığı fedakarlıkları bilenlere tercüman oldu. İşte o yazı:

"Sessizce gidiyor, belki de gitmiştir. Farkettiniz mi? Hiç kimseye söylemeden, kimsenin dur demesine aldırmadan, sevdiklerine gönlüm sizlerle dercesine kimsenin haberi olmadan gitti.

Bir değerdi Çorum’a, katma değer, kıymet katan değer, iyilik değeri, fayda değeri….
Sadece Çorum’un akademik çevresine, ya da yaptığı işten dolayı Çorum ve tüm çevre illere değil görebilenler için ülkemize, dünyaya ait bir kıymetti, değerdi, fakat Çorum’daydı.

Ama sessizce gitti….

BİZ İNCİK BONCUK ADAMIYIZ! NE ANLARIZ ALTINDAN...

Altının kıymetini sarraf bilir, biz bilemedik. Biz inci boncuk adamlarıyız, sarraf olmamız için çoook çamur çiğnememiz, çoook ekmek yememiz lazım. Değerden, kıymetten anlamak için değer bilmek, kadirşinast olmak gerekir. Değerli olana kıymet vermek ancak olgun insanın hali. Biz hamız, değerini bilemedik, Biz bilemedik.

DİZİMİZE ÇOK VURURUZ

Çoook çile çekeriz biz daha;

Kıymetli değerlerimizi sağa sola göndererek, kıymet bilen ellerde, uzaktan izleyerek, keşke bizde olsaydı diyerek, çok iç çekeriz, çok dizimize vururuz biz.

Bana bu olay Hz. Ali Efendimizi Kufe’ye çağıran, sürekli mektuplarla davet eden Kufeli Müslümanları hatırlattı; hem çağırdılar, hem de sahip çıkmadılar Hazreti peygamberin ehlibeytine, ilim şehri kapısına, Hazreti Ali Efendimize sahip çıkmadılar, yalnız bıraktılar.

Tamda bu örnekteki gibi, çağırdık, davet ettik; ‘biz beceremedik, elimize yüzümüze  bulaştırdık, gel bizi düzelt’ dedik.

Kırmadı, geldi. Gelince de sahip çıkmadık, çektiği zulümlere sessiz kaldık, kırdık onu, üzdük, çile çektirdik, Çilesinin dolduğu gün, 4 yıl 3 ay sonra da sessizce terk edip gitti bizi.

‘Alın sizin olsun çok istediğiniz makamlar, mevkiiler’ demeden, yüzümüze vurmadan, fakat halinin gönlüme sirayeti ile sessizce haykırarak gitti.

Sizden olan, Çorumlu olan, fakat Çorumlular’ın kıymet vermediği, herkesin hayatına iyilikle, sağlıkla, merhametle, maddi ve manevi dokunan, emeği geçen Mesut hoca gitti.

Farkettiniz mi? Gitti.

Hiçbirinizin teşekkür etmesini beklemeden gitti.

Hiçbirinize sitem etmeden gitti.

Bir iyilik meleği gibi çektiği bütün çile ve sıkıntılara aldırış etmeden gitti.

‘Burası benim memleketim tabii ki yine gelirim’ diyerek gitti.

Gönüller bir diyerek gitti.

Ama Çorum  farketmedi!"
            

Son Güncelleme: 04.10.2023 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorumlu 2023-10-04 13:29:33

Hayatın geneline yansımış değer bilmezliğin önemli sadece bir örneği

Avatar
Abdullah 2023-10-04 15:56:00

Mesut Sezikli Hocayı 10 yıldır tanırım. Keşke bir 10 yıl daha önce tanısaydım da muhabbetinden daha fazla istifade etseydim dediğim çok zamanlar oldu. Kendini memleketine adamış tek kelimeyle mükemmel, bir o kadar da naif & alçakgönüllü bir adamdır. Durmadan yorulmadan ülkesi için ülkesinden uzakta bir çok sağlık çalışmasına katıldı, Türk bayrağını Asya’dan Afrika’ya dalgalandırdı. Mesut hocamız hakkında söylenecek o kadar güzel söz var ki yazmaya kalksak kelimeler sığmaz. Biz kendisinden razıyız, Allah da Hocamızdan razı olsun

Avatar
Has çorumlu 2023-10-04 20:23:00

Çorum Kadir kıymet bilmeyen bir ildir. Çorumluya dışarıdan gelenler kıymetli gelir. Ondan dolayında Çorum hiç bir zaman hak ettiği değeri görmemiştir.

Avatar
Hüseyin Tığlı 2023-10-05 11:23:17

Reha hoca gibi Mesut hocada çorumda siyasilerin uğraşmasından şehri terk ettiler.

Avatar
Corum 19 2023-10-05 08:34:36

Siyaset yalakalığıyla makam mevki sahibi olan liyakatsizler jöle kıvamcıları kalır...Bu ülke, bu halk dik, dürüst, prensipli insani öğütür... Onun için de kendini kandırır, dipte sürünerek yaşar.

Avatar
çORUMLU SORUMLU 2023-10-05 08:11:20

ASC'yi harcayan Çorum Sezikliyemi acıyacaktı:)
Not:İroni yaptım!

Avatar
Farkettik 2023-10-05 16:39:57

Kristal yedi hocayı oda garip gurbananin hakkini

Avatar
Memleket sevdalısı 2023-10-08 09:22:21

Burda olduğu süre boyunca bir hizmetini icraatını duyamadım. Haberinizle kendisini ilk defa duydum. Memleketimizde hizmet yapcak pırlanta gibi insanlar var. Kendisi gitmek istemiş gitsin, yoluda açık olsun