Filistin dünyanın alnına çakılmış bir pankarttır

Özgür-Der'in seminerinde konuşan Şair-Yazar Ali Emre, "Filistin dünyanın alnına çakılmış bir pankarttır." dedi.

10 Aralık 2023 Pazar 20:56
Filistin dünyanın alnına çakılmış bir pankarttır

Özgür-Der Çorum Şubesi 2023-2024 programları kapsamında bu hafta Şair-Yazar Ali Emre’nin sunumu ile ‘Dünden Bugüne Filistin İmtihanımız’ başlıklı bir seminer düzenledi.

GAZZE TÜM İNSANLIĞIN SORUMLULUĞU

Gazze’deki katliamın ve karşısında direnişin borcunu ödemek ve gündem etmek için bir araya geldiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Şair Yazar Ali Emre, Filistin direnişine destek olmanın sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorumluluğu olduğunu söyledi.

7 EKİM MİLAT, HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Gazze’de yaşananlar karşısında batının ortaya koyduğu tavra atıfta bulunarak, adalet, özgürlük, insan hakları, savaş hukuku gibi kavramların ne kadar içi boş ve kurumlarının da ne kadar işlevsiz olduğunu gösterdiğini aktaran Emre, hali hazırda bu sistemin dünyaya adalet ve barış getirmesinin imkânsız olduğunu belirten Emre, “7 Ekim bu anlamda bir milattır, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”dedi.

TARİHİ OLAYLAR VE ŞAHISLAR SANATLA NESİLLERE AKTARILIR

Romanlarını yazdığı Nurettin Zengi, Selahaddin Eyyubi ve Baybars’ın hayatlarından kesitler sunan Ali Emre; tarihi yaşanmışlıklara atıfta bulunarak, bu güzide kahramanlarımızı yeterince tanımadığımızı, tarihteki ve günümüzdeki yaşanmışlıkları sanatla, edebiyatla ifade etmemiz gerektiğini, tarihi yapmak kadar tarihi yazmanın da önemli olduğunu ifade etti.

Emre şöyle devam etti:

“Bir nesnenin, bir vakıanın kendi gerçekliğinden sonra en etkili hali, onun sanatın bir yoluyla anlatılmasıdır. Ancak, bizde bu şanlı tarihimiz ve güzide şahsiyetlerimiz hakkında ne edebiyat, ne sinema başta olmak üzere hiçbir sanatsal çalışma yapılmamış, sağlıklı bir bilgi sahibi değiliz ve bu değerleri maalesef yabancı kaynaklardan öğreniyoruz.

GAZZE DİRENİŞİ SAHABEYİ GÜNÜMÜZE GETİRDİ

Tarihte yaşamış bu şahsiyetleri araştırırken acaba bir daha bu tür insanları görebilecek miyiz diye soruyorum. Bugün Gazze’deki direnişi, imanı ve teslimiyeti görünce hala dünyadan bu insanların varlığına şahit oldum.Bu teslimiyeti ve imanı gören nice batılı insan bu durumu merak edip Kur’an okumaya, bu teslimiyet ve imanın kaynağını anlamaya çalışmaktadır. Gazze halkı sahabeyi günümüze getirdi. Resmen sahabe hayatından tablolar görüyoruz.

BOYKOT BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİYİZ

Küresel intifadayı hayatımızın her safhasında ete kemiğe büründürmeliyiz. Boykot meselesini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu duyarlılık ve şuura sahip, donanımlı, inancının yanı sıra dünya gündemine hâkim, takvalı, inanmış insanlar olmak lazım.

Evimizde bir Kudüs saati olmalı, o saatte Kudüs’ü, Filistin’i, Gazze’yi veya dünyada ki başka işgal edilmiş coğrafyalarda bedel ödeyen kardeşlerimizi düşünerek onların yaşadıkları zorlukları anlamaya çalışmalıyız. Azda olsa düzenli yapılan faaliyetler ibadet derecesindedir. Önce evimizde bu duyarlılığı oluşturmamız gerekir, çocuklarımıza kendi değerlerimizi aşılamalıyız, odalarında bizim değerlerimize düşman şahsiyetlerin posterlerinin ne işi olabilir, Kayda değer popüler sanatçı veya şarkıcı Gazze’de yaşanan katliamlara karşı bir duruş sergilemiyor. Bizler hala bunların filmlerini, şarkılarını veya programlarını izlemeye devam ediyor, bu konuda da bir boykot bilinci geliştirilmeliyiz."

Program Ali Emre’nin hazırladığı kısa sinevizyon gösterisinin ve yazdığı eserleri okurları için imzaladıktan sonra sona erdi.

Son Güncelleme: 11.12.2023 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 2023-12-11 10:58:54

Saçma sapan eleştiriler yaparak gündemden düşürmek isteyen yerli siyonistlere inat, katil İsrail yenilene kadar Filistin'i gündemde tutmak gerek.

Avatar
Hasan 2023-12-11 11:01:57

Sahabeyi Günümüze Getirdi sözü. Yaşananların olayların en güzel özeti.

Avatar
Ali 2023-12-11 11:03:04

Selahaddin Eyyüb'ü Düşman ordu komutanı hastalandığında Özel Doktorunu gönderecek kadar cömert ve mert savaşçıdır.

Avatar
Kürşat 2023-12-11 11:05:11

Sosyal medya da BEN TÜRKÜM FİLİSTİN SORUNUM yok diyenler %95 cahil. Bazı kendini bilmez ne idüğü belirsiz siyasi genel başkanlarının tahriki ve işimizdeki SİYONİSTLERİN tahriki ile paylaşım yapıyorlar. Bazıları da siyonist olup bu memleketin isimlerini kullanıyor. Sahte hesaplar

Avatar
Hakkı 2023-12-11 11:05:47

Filistin Gazze sorunum yok diyen siyonist olmayanlar lütfen kendilerini sorgulasınlar

Avatar
Tuhaflık 2023-12-11 14:39:15

Filistin önemsiz değildir benim memleketimin topraklarına doğru atılan adımlardan biridir sadece.Bugün Filistin toprakları yarın senin topraklarındır hedef ve sorun küçükken engelleme yapılmıyorsa büyüdüğünde neredeydin şimdiye kadar derler