Gazze bir okul, yeryüzü de verilen dersi izliyor!

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin Ramazan ayı süresince yaptığı Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı ile toplanan eylemciler basın açıklaması yaptı.

23 Mart 2024 Cumartesi 17:22
Gazze bir okul, yeryüzü de verilen dersi izliyor!

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin Ramazan ayı süresince yaptığı 'Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı ile toplanan eylemciler Saat Kulesi Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar.

Gazze’de yaşananlara karşı direnişin yanında olduklarını haykıran katılımcılar, taşıdıkları döviz ve açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdiler.

BU SÖZLER İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİNE

İlk sözü alan Bülent Gökgöz, Müslümanlar olarak sorumluluklarımızı hatırlatarak, zulmün karşısında mazlumların yanında olmanın imanı bir zorunluluk olduğunu söyledi. Yapılan eylemleri küçümseyen, itibarsızlaştırmaya çalışan bir kesimin varlığına atıfta bulunarak,  bu çabaların amacına değindi ve yapılan eylemlerin bir şahitlik vazifesi olduğuna söyledi.

İSRAİL’E KARŞI NELER YAPILMALI?

Gazze için yapılması gerekenlere dikkat çeken Gökgöz, duanın Müslümanların silahı olduğunu ve dualarımızda mazlumları unutmamız gerektiğini hatırlattı. Türkiye’nin yapması gerekenlere de değinerek, İsrail ile ticaretin durdurulması, çifte vatandaş olan ve İsrail ordusunda görev yapanların cezalandırılarak vatandaşlıktan çıkartılması ve boykotun güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.Emir İslam’ın okuduğu basın açıklamasında; Gazze halkı ve direnişine değinilerek şöyle devam edildi.Acının tarifinin de eşiğinin de hükmünün kalmadığı Gazze, tek yatıştırıcının ayetler olduğu bir zaman diliminden geçiyor ve sabrediyorlar. Gazze, bir okul ve tüm yeryüzü sıralara oturdu, verilen dersi izliyor. Direniş nasıl olur? Paylaşma, dayanışma, sabır, tevekkül, sevgi, bağlılık, azim, kararlılık nasıl olur? Tek tek şahitliklerle gösteriyorlar bize…Dünyanın her yanından 7 Ekim’den beri ortaya konulan protestolar, soykırım ve Siyonizm karşıtı sesler mevcut dünya düzenine dair bütün algıları, duyguları ve tutumları etkiledi. Adalet, insan hakları ve özgürlük gibi kavramların ne kadar içlerinin boş olduğunu gösterdi. Felsefi ve akademik tartışmaların ve okumaların bir anlamı kalmadı.
Yaşanan bu süreç “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” ümidi yerine eşkıyanın zaten dünyaya hep hâkim olduğu gerçekçiliği ile karşı karşıya olduğumuzu gösterdi.

Filistin davasına sahip çıkanlara Arap sevici diye itham eden ırkçı tayfanın varlığına atıfta bulunularak, Arap düşmanlığı üzerinden kaos çıkartmaya çalışan ırkçılar, Hamas’ı terörist olarak niteleyenler, şimdi Siyonist katilleri aklamak için çırpınıyorlar!

Meğer Suriyelilere, mültecilere, Araplara düşmanlıkları İsrail aşkındanmış. Tesadüf değil, Kürt ve Türk ırkçıları İsrail seviciliğinde ve Hamas karşıtlığında birleşmiş durumda. Saflar da böylece netleşmiş oldu.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Gazze neyse İdlip’de odur, İstanbul neyse Urumçi’de odur. Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz sadece Türk oldukları için değil, Müslüman oldukları için soykırıma uğruyorlar. ABD ve Batı destekli İsrail ile Refah sınırı açamayıp, İhvan mensuplarını idam ile cezalandıran diktatör Sisi’de, kendi haklına acımasızca katleden Esed rejimi ve destekçileri de, Doğu Türkistan’lı kardeşlerimize zulüm eden Çin’de bizim için aynıdır."

Basın açıklaması Ömer Bayram tarafından okunan duanın ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2024-03-23 19:32:35

Yarın yapsaydınız bu eylemi, belki muhatabı duyardı...

Avatar
Samimiyetsizler 2024-03-23 17:38:05

Israil ile ticaret yapanlara, gemiciklerle malzeme gonderenlere birsey dememisiniz yine adi özgur fakat özü yandaş olan der.

Avatar
... 2024-03-23 19:18:43

Eger cesaretiniz varsa pazartesi gunu majesteleri gelince " Beek katilleri ile alisveris , ticaret degil cinayettir" pankartini acinda gorsun birileri

Avatar
Erdoğan 2024-03-23 22:34:59

Çorum'un İNSANİ DEĞERLER PLATFORMU NEREDE? FİLİSTİN PLATFORMU NEREDE? STKLAR NEREDE? PARTİLER NEREDE? GAZZE'NİN ATEŞİ ORADA SÖNDÜRÜLMEZSE SİZİ DE BULACAKTIR. ALLAH DÜNY DA DA AHİRETTE DE SİZE SORACAKTIR.

Avatar
Samimiyetsiz e 2024-03-23 20:05:05

Haberi oku zaten demişler, fotoğrafları incele İsrail ile ticaret cinayettir pankartı var. Sessiz kalmaktan iyidir.

Avatar
hasan 2024-03-23 22:27:06

Samimiyetsizler isimli yorumcu sen açıklamayı okumamış ve programı dinlememişsin. Önyargınla SALMAMIŞSIN, muhalif olmak için kelimelerei dizmişsin. SAÇMALAMIŞSIN.

Avatar
DAVUT AHMETOĞLU 2024-03-23 22:29:46

Programa katılan ve destekleyen herkese teşekkürler. Allah razı olsun. Bazı ÖN YARGI ya da aklını kiraya vermiş zavallılar BEBEK KATİLİNİ kınayacak ve eleştirecekleri yerine programı eleştiriyor. Bu tipler aklını kiraya vermiş muhakeme yeteneğini yitirmiş, önyargısını rehber edinmiş zavallılar gürühudur. Önemi SIFIR dır.

Avatar
Adil 2024-03-23 22:30:31

Programı ve açıklamayı beğenmeyen güruh daha iyisini ve alternetif olanı siz yapın görelim. Çapsızlığın ve fitnenin gereği yok.