Günay alayına resti çekti

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Murat Günay, son günlerde şahsı ve partisine yönelik karalama şeklindeki paylaşımlara karşı adaleti işaret etti, ardından alayına resti çekti.

27 Mart 2024 Çarşamba 18:06
Günay alayına resti çekti

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Murat Günay, son günlerde bazı mecralarda art arda şahsı ve partisine yönelik karalama şeklindeki paylaşımlara tepki göstererek, “Öncelikle şahsıma ve partime yönelik, her türlü mecrada gerçekleştirilen suç vasfındaki eylemler karşısında her türlü yasal yollara (suç duyurusu, maddi-manevi tazminat vs) başvurmaya devam edeceğimin bilinmesini özellikle ve önemle bildiriyorum." dedi.

Günay detaylı açıklamasında, 29 Mart .2023 günü kendisine yönelik gerçekleştirilen ramazan yardım kartlarını yağma amaçlı saldırıyla ilgili yapılan yargılama sonucunda; Çorum 2.Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar Z.O., Ü.B., S.E., F.Y. ve İ.H.’nin “Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma” suçundan cezalandırılmalarına karar verildiğini hatırlatarak, “Anılan karar Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4.Ceza Dairesinin 15.09.2023 tarih ve E.2023/4610-K.2023/3188 sayılı kararı ile, sanıkların istinaf başvurularının esastan reddine; sanıklar Ü.B., ve S.E. yönünden kesin olmak üzere, sanıklar Z.O., F.Y. ve İ.H. yönünden ise temyiz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir. Sanıklar Z.O., F.Y. ve İ.H. ise, Çorum 2.Ağır Ceza Mahkemesine sundukları dilekçeler ile temyiz talebinden vazgeçerek bu kararların kesinleşmesini bizzat kendileri sağlamıştır.” bilgisini verdi.

CİDDİ ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Kararın akabinde kendisini şikayetten vazgeçirmek amacıyla sanık yakınları tarafından karalama kampanyası başlatıldığını, sanık yakınlarının hukuka aykırı eylemlerine karşı yasal yollara başvurulduğunu ve bu kişiler hakkında yetkili mercilerce adli işlem yürütüldüğünü aktaran Günay, “Kesinleşmiş bir yargılamaya konu 1 yıl öncesine ait üstelik görüntüler kesilerek, yeniden bir kısım sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde sözde(!) haber adı altında; sanıkların cezaevinden çıkarılması için şahsımın vekili olmayan ve sanıkların avukatı olarak hareket ettiği öğrenilen avukat meslektaşım aracılığıyla sanıklardan “rüşvet” istendiği,“para” teklif edildiği vs. şeklinde gerçeğe aykırı açıklamaların yer aldığı görülmüştür. Bu karalamalar, halkın haber alma konusunda son derece kıymetli bir araç olan basın/sosyal medya yoluyla gerçekleştirilmesi, suçların etki alanını ulusal boyuta taşımakta olup, bu tür yayınların kamuoyu üzerinde oluşturduğu etkilerde dikkate alındığında; sosyal medya/basın aracı kullanılarak ciddi algı operasyonlarının yapıldığı, kamuoyunun yanlış yönlendirildiği, bu şekilde hedef kişilerin toplum nezdinde saygınlığının yitirilmesinin amaçlandığı bilinmektedir.” dedi.

PERDE ARKASINDA KİMLER VAR, BİLİYORUZ

Günay, olayın üzerinden 1 yıl geçtikten sonra 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin arefesinde sanıklar Z.O., Ü.B., S.E., F.Y. ve İ.H. ile menfaat ilişkisi içinde olan kişilerin; sosyal medya hesaplarında veya internet sitelerinde sözde haber adı altında yapılan gerçeğe aykırı bu paylaşımlarla kendisinin ve partisinin zarar görmesinin amaçlandığını dile getirerek, bu eylemlerin perde arkasında da kimlerin olduğunu çok iyi bildiklerini vurguladı.

HER TÜRLÜ YASAL MÜCADELE YAPILACAK

Bu tür algı operasyonlarına halkın cevabını 31 Mart’ta vereceğini ifade eden Günay, şöyle devam etti: “Öncelikle şahsıma ve partime yönelik, her türlü mecrada gerçekleştirilen suç vasfındaki eylemler karşısında her türlü yasal yollara (suç duyurusu, maddi-manevi tazminat vs) başvurmaya devam edeceğimin bilinmesini özellikle ve önemle bildiriyorum. Ayrıca herkesin malumu olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hak aramanın nihai merci bağımsız ve tarafsız Türk Yargısıdır. Bizler bize yapılan zorbalıklara karşı çıkmak için Adalet ve Kalkınma partisinde siyaset yapmaktayız.  Bu kapsamda anılan Kanun hükümleri uyarınca; sanıkların mahkumiyetine esas eylemleri nedeniyle şahsımın uğradığı zararların tazmini için, sanıklar aleyhine manevi tazminat davası açılacağı gibi, bu olaya azmettirenler ya da iştiraki olanlar ve yayımına katkı sağlayanlar hakkında da yasal işlem başlatılacaktır. Yine mağduru olduğum olayın akabinde şahsıma geçmiş olsun demeyi bile çok görenlerin, olayın saldırganı olan ve bu saldırı nedeni ile mahkemece cezalandırılan hükümlülerin yakınlarını ziyaret etmesi ve yakınlarının mağduriyetinden bahsetmesi son derece manidardır. Şayet asıl mağduru olduğum olayda cezalandırılan hükümlülerin, yakınlarının bir mağduriyeti var ise, bu husus bizatihi hükümlülerin kendi hukuka aykırı eylemleri dolayısıyladır. Bu husus herkesçe bilinmelidir. Şahsım ve teşkilatım adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdağan ile siyaset yapmaktan son derece onur duyduğumu tekrar açık yüreklilikle vurguluyorum. Bizleri makam mevkii sevdalısı insanlar gibi göstermeye çalışan, işi gücü sadece fitne, dedikodu, protokol sevdalısı ve fotoğraf karesine girme merakı olanların yaptıkları ve yaptırdıkları bu haber ve eylemler, tek amacı gece gündüz sahada mazlumların sesi olmak olan Sayın Cumhurbaşkanımızı temsil etmek adına çalışan bizleri; hiçbir şantaj, iftira, yalan, hakaret ve algı operasyonu yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler siyasetin limanını ahlak olarak bilen, ahlaksızlığı hayatına, rızkına, çevresine asla yanaştırmayan ve belden aşağı vurmayan insanlarız. Alnı açık ve Ak olan bizler Çorum sokaklarındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Bizi vatan millet bayrak düşmanı gibi göstermeye çalışan,güvenlik güçleri tarafından yapılan bomba araması akabindeki bir anlık bir resimle üzerimize saldıran herkesten, daha fazla vatan ve millet sevdalısıyız. Çünkü biliyoruz ki vatan millet bayrak sevgisi imandandır. Kandilin talimatları ile seçim stratejisi yürütenler Çanakkale'den, Sarıkamış’tan bahsedemez, 3-5 OY UĞRUNA... PKK'nın uzantıları ile DEMlenen; askerimizi-polisimizi şehit eden YPGY'ye terör örgütü diyemeyen bir zihniyet şehitlik kavramını ağzına alamaz. Bu zihniyete seçim kazandırmak isteyen zihniyetten de bayrak sevgisi öğrenecek değiliz.”

Son Güncelleme: 27.03.2024 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iskilipli 2024-03-27 18:40:58

kardesim sen neden alakasiz her haberin altina iskiliple alakali yazi yaziyorsun,ne alakasi var yazdiklarinin haber konusu ile okudugunu anlamiyormusun hayal dunyasindami yasiyorsun her haberin altina sacma yorumlarina yazmayi birak biktim senden ve iskiliple alakali yorumlarindan

Avatar
Çorumsuz 2024-03-27 19:55:52

Editör bey, Allah aşkınıza "alayına resti çekti" nasıl bir haber metni? Atara Atar yapsaydınız başlığı da..

Avatar
Öz Çorumlu 2024-03-27 18:23:08

Helal sana başkanım!

Avatar
Geciniz lutfen 2024-03-27 18:49:12

Yav Muratcigim gec bunlari. Bu ulkede bir karalama kampanyasi,bir algi operasyonu varsa bilki Akp ve Ak partililer yapiyordur. Magdur edebiyati yapa yapa bunca yil milleti kandirdiniz

Avatar
öz iskilipli 2024-03-27 22:38:03

iskilipli
öz iskilipli
öz hakiki iskilipli

yoruma devam , başkana selam...

Avatar
İskilipli artık sal bizi 2024-03-28 07:21:17

Ya iskiliplimisin nesin ne kadar boş bir insansın sen ya her seçim zamanı nerde absürt bir haber var altında bitiyorsun arkadaş. Başlıycam yoluna da sanada yeter senin yüzünden haber okumayı bıraktım nedir milletin senden çektiği. Varsa bir bildiğin git suç duyurusunda bulun herşeyi biliyorum ayağına yatıp da boş boş konuşma! Yeter işine gücüne bak kardeşim sıktın artık

Avatar
İSKİLİP 19 2024-03-28 04:44:44

Murat başkana, vekillere ve adaylara başarılar. Çorum Çankırı / Tosya İskilip yolu duble olmallı

Avatar
Çorumlu 2024-03-28 07:48:43

İskilipli gardaşım her haberin altına İskilip Tosya yolu noldu yazmadın böön hayırdır yolunu yaptklarmı