Harita Kadastro Mühendisleri Odasını Ziyaret

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Sevcan’ı ziyaret etti.

22 Şubat 2016 Pazartesi 12:23
Harita Kadastro Mühendisleri Odasını Ziyaret

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Sevcan’ı ziyaret etti.


Haritacılık sektöründeki gelişmeler, meslekte yaşanan sorunlar ile Çorum’da  yapılabilecek projelerin ele alındığı ziyarette Rektör Prof.Dr. Alkan, 6-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Haritacılar Birliği'nin (FIG-International Federation of Surveyors) 2018 yılı Kongre ve Genel Kurulunda konusunda uzman akademisyen, uygulamacı ve kamu personelinin bir araya gelerek Haritacılık mesleği ile  ilgili en son gelişmelerin ele alınacağı, projelerin paylaşılacağı dünyanın en büyük zirvesi olacağını ifade ederek, bu etkinliğe yeni ufuklar geliştirmek ve yeni uygulama alanları oluşturmak üzere burada görev yapan meslektaşların katılımları için birlikte yoğun bir çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtti. Bulunduğumuz coğrafyada ilk kez gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin, bilimsel ve ekonomik getirilene ek olarak, ülkenin sektörel yönden de bölgesel ve küresel bir güç olarak yerini alıp, yeni roller üstlenmesine de vesile olacağını belirterek, etkinliğin sektörün dünyaya açılmasına da vesile olacağını sözlerine ekledi. 


Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Sevcan da, Hitit Üniversitesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve güzel çalışmalarıyla adından bahsettiren Hitit Üniversitesi’nin başarılarından gurur duyduklarını ifade ederek her zaman Üniversitenin de yanında olduklarını vurguladı. İstanbul’da düzenlenecek olan FIG 2018 Sempozyumu ile ilgili olarak çalışmalara başlayacaklarını ve en kısa sürede oda bünyesinde gerekli bilgilendirme toplantısının yapılacağını belirten Sevcan, “Harita Kadastro Mühendisleri açısından büyük önem arz eden bu uluslararası etkinlikte Çorum’umuzu tüm meslektaşlarımızla birlikte en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diyerek Rektör Prof. Dr. Alkan çalışmalarında başarılar diledi.  

 

Son Güncelleme: 22.02.2016 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165