Havadan denetim

Amasya-Çorum Karayolu'nda helikopter destekli trafik denetimleri gerçekleştirildi.

21 Aralık 2023 Perşembe 10:03
Havadan denetim

Amasya'da helikopter destekli trafik denetimleri gerçekleştirildi.

HELİKOPTERLE KURAL İHLALLERİ TESPİT EDİLDİ

Denetimlerde helikopterin üstündeki kameralar sayesinde yakından görüntülenen sürücülerin emniyet kemeri takmaması ve seyir halinde cep telefonu kullanması gibi ihlaller tespit edilebiliyor. Denetimlerin trafik güvenliğinin sağlanması için yapıldığını belirtip sürücülerden kurallara uymalarını isteyen Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Hep önümüzde radar aramayacağız. Yukarıya da artık daha fazla dikkat edeceğiz” dedi.

AMASYA-ÇORUM KARAYOLU

Amasya'yı komşu iller Samsun, Çorum ve Tokat'a bağlayan kara yollarında trafik güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek kazalarının önüne geçilebilmesi ve yoğunluğun izlenmesi amacıyla polis ekipleri tarafından yapılan denetimde trafik kurallarını ihlal eden sürücüler uygulama noktalarına bildirildi. Durdurulan araçların sürücülerine cezai işlem uygulandı. Denetime helikoptere binen Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da katıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI KATILDI

Emniyet Müdürü Kurt ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı'nın da katılımıyla ildeki 2023 yılı asayiş verilerinin paylaşıldığı toplantıda Amasya'nın yurdun doğu-batı ve kuzey-güney yönlü ana karayolu ağlarını birbirine bağlayan bir kavşak konumunda olduğunu belirten Vali Yılmaz Doruk, günlük ortalama 30 bin aracın geçiş yaptığı Amasya'da bu sayının dini bayramlar, yaz ayları ve yılın belirli dönemlerinde 100 bini bulduğunu vurguladı.

YOĞUN OLAN GÜZERGAHLAR

Yoğunluk yaşanan bu noktaları teknolojinin son imkanlarını da kullanarak EDS, TEDES, dronlar ve bazen de helikopterlerle denetleyerek trafik kazalarının önlenmesinin amaçlandığına işaret eden Doruk, “2023 yılı başından bu yana ilimizde 15 ölümlü, bin 232 yaranmalı ve bin 260 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Yaşanan bu kazaların asgari seviyelere düşürülmesi için gerek eğitim, gerek bilgilendirme, gerekse trafik uygulamalarımız aralıksız şekilde devam edecektir. Bizler vatandaşlarımıza ceza uygulamaktan önce, trafik bilinci oluşturma yöntemini izliyoruz. Buna rağmen trafikte kural ihlali yapanlara da imkan tanımayacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 21.12.2023 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sis 2023-12-21 22:27:53

Dronla denetim yapın maliyeti düşürün kaliteyi ve denetim sıklığını artırmış olursunuz