Hediyelik eşya festviali açıldı

Sun Fuarcılık tarafından organize edilen, 1. Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali bugün düzenlenen törenle açıldı.

22 Ocak 2016 Cuma 16:07
Hediyelik eşya festviali açıldı

Sun Fuarcılık tarafından organize edilen, 1. Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali bugün düzenlenen törenle açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi’nde gerçekleşen açılışa Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Sun Fuarcılık sahibi Mehmet Saçmacı ve bazı daire müdürlerinin yanı sıra davetliler katıldı.

‘YÖRESEL YİYECEKLER YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİN BİR BÖLGEYİZ’

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Ahmet Kara,  bu tür fuarların tanıtım konusunda çok faydalı yeri olduğunu belirterek, “Bizim Çorum’da yöresel yiyeceklerimiz çok fazla ve tabiatımız endemik yönden çok zengin.” dedi.

Vali Kara konuşmasına şöyle devam etti:


“Hem hediyelik eşya yönünden hem yöresel yiyecekler yönünden çok zenginiz. 600 çeşiti barındıran Osmanlı mutfağımız var bizim. Bu fuar bize inşallah sıfır noktadan bir kalkış noktası olsun. Çorum olarak biz buradan kalkalım. Dünya tanıtımla, sunumla, algıyla idare ediliyor. Kargı tulumumuz, bamyamız, kebabımız, İskilip dolmamız var. Yiyecek ve kültür olarak zengin bir bölgedeyiz. Dünyanın ilk yemek kültürü bu topraklarda oluştu. Buna önem vermemiz lazım. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum.”


FESTİVALE 50 İLDEN 80 FİRMA KATILDI


Festival hakkında bilgi veren Sun Fuarcılık Sahibi Mehmet Saçmacı Çorum'da ilk kez gerçekleştirilecek organizasyona 50 ilden toplam 80 firmanın katılacağını söyledi. Fuarda, illerin yöresel ürünleri, el sanatları ve çeşitli özel günlere uygun hediyelik eşya ürünlerinin satışa sunulacağını belirten Saçmacı, ayrıca civar il ve ilçelerden de etkinliğe özel müşteri servisi tahsis edeceklerini ifade etti. Mehmet Saçmacı, Çorum'u bu alanda bir cazibe merkezi haline getirerek, bundan sonraki süreçte yılda 2-3 organizasyon gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.


El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali’nin 31 Ocak tarihine kadar açık olacağı belirtildi.

 

 

Son Güncelleme: 22.01.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.