Hemşehrimizden çoklu baro yorumu

Hukukçular Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Cavit Tatlı, çoklu baroyu değerlendirdi.

07 Ağustos 2020 Cuma 00:30
Hemşehrimizden çoklu baro yorumu

Hukukçular Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Cavit Tatlı’nın çoklu baro sistemine ilişkin Yeni Akit’e değerlendirmelerde bulundu.

İnsan hakları üzerinden ülke siyasetinde politika üreten baroların, başörtüsü sorununun kahramanı olduğunu belirten Tatlı, şöyle dedi; “Bizim avukatlar olarak beklentilerimizi karşılamayan, bizimle ilgilenmeyen, gündemi biz olmayan bir baromuz var. Önceki baro başkanımız CHP’ye üye oldu. Mevcut başkanın CHP ile olan yakın ilişkisi ve avukatların sorunları dışındaki siyasi olan her konuda bir konum almaya çalışmaları, bir siyasi parti lehine çalışma şeklinde tutum ve tavırları var. Bundan biz rahatsızız. Avukatların, adliyelerin, hukukun birçok sorunu varken bunların hiçbirini öncelemeyen bir yapının içinde dolgu maddesi olmak istemiyoruz. Biz ilkeler üzerinden hareket edeceğiz. İsimler önemli değil. Biz neyin yapılıp, neyin yapılmadığına, yapılan ya da yapılmayanın ilkesel olup olmadığına göre hareket edeceğiz. Bu anlamda hukukla siyaset iç içe geçmiş durumda. Bu konuda birazcık mesafe kurulması gerektiğine düşünüyoruz bu birincisi. İkincisi baronun asıl görevi avukatlardır. Asıl görevi avukatlarken bunlarla ilgili hiç kafa yormayıp, uğraşmayıp, sorun edinmeyip bunun dışındaki konuları sürekli gündemde tutmak bir baronun görevi değil. Baronun asli görevi baro olmaktır. Şimdiye kadar barolar sorun çözen değil sorun çıkaran oldu. Biz ana gündemimize yoğunlaşacağız. Baro, kanunda verilen hakları ne ise o. İşte ‘insan hakları üzerinden genel bir ülke siyasetinde biz politika üreteceğiz’ derseniz bu sizin sorununuz değil. Siz bunu sorun olarak kabul ediyorsanız o zaman ülkenin en büyük insan hakları sorunu olan başörtüsü sorununun ana kahramanı sizdiniz. Şimdiye kadar barolar sorun çözen değil sorun çıkaran oldu. Bunu insan hakları noktasında yorumlamıyorsunuz. Biz, insan haklarına, ana gündemimize yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 07.08.2020 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-08-07 10:40:43

Meslek odalarının bölünmüşlüğüyle ilgili göz önünde çok net bir sonuç var. Eğitim Bir Sen'e üye olmayanlara müdür, müdür yardımcılığı hatta tayin işlerinde bile çıkarılan zorlukları herkes çok iyi biliyor. Bağımsız olmayan bir hukuk sisteminde de iktidar barosundan olan avukatların nasıl avantajlar elde edeceğini görmemek imkansız. Sırf davalarının daha hızlı görülmesi bile büyük haksızlık yaratır.

Avatar
vatandaş 2020-08-07 11:22:32

asgari avukatlık ücret tarifesinin kaldırılması,süresiz nafaka,icradan çocuk teslimi,kadına şiddetin önlenmesi,evlilik birliğinin korunması,vekaletnamenin daraltılması, uzun tutukluluk süreleri konusunda çalışma var mı?

Avatar
Gördüğüm ve düşündüğüm kadarıyla 2020-08-08 13:39:56

Reklamını yapıyor.İnadırıcı değil.