Herkesten hesabı sorulur bu vahşetin!

Gazze'de Filistinliler var olma mücadelesi verirken, İsrail'in katliamının hesabı herkesten sorulur elbet!

19 Ekim 2023 Perşembe 23:40
Herkesten hesabı sorulur bu vahşetin!

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

İnsan olarak aynı dünyada yaşıyor, aynı havayı soluyor olmaktan utandığımız günlerdeyiz. İsrail yine yaptığı yapacağını, çoluk-çocuk, hastane, okul demeden Gazze’yi yok etmek için kendine yakışan vahşetle soykırım uyguluyor.

Biz kendimizi bildik bileli Gazze acı demek, Gazze gözyaşı demek, Gazze babasız, anasız çocuklar, babalarının, analarının kucaklarında şehit düşen çocuklar demek. Ve biz televizyonlardan çayımızı yudumlayarak izliyoruz tüm bunları.  Elimizden duadan başka bir şeyin gelmediği bir çaresizlik ve utanç içinde. Peki bu satırların kime ne faydası olacak? Kimseye. Sadece karınca misali tarafımız belli olsun diyedir, affola…

VAR OLMA MÜCADELESİ!

Biz bu filmi daha önce de görmüştük değil mi? Bosna’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Afganistan’da. Aynı utanç ve acı ile çaresizlik içinde kalakaldık hep. Ama Aliya İzzetbegoviç’i de biliriz değil mi?  Avrupa’nın ortasında soykırıma uğrayan halkının var olma ve özgürlük mücadelesinden hiç vazgeçmedi. Doğru davasını haykırdı her platformda. Tüm dünya şimdi Gazze’ye kör-sağır değil mi? O zaman da Bosna’ya öyleydi. Onca acı ve ödenen ağır bedellere rağmen Bosna, bugün hala var. Rahmet olsun Bilge Kral ve tüm şehitlere.

Bugün de Gazze’de Filistinliler var olma mücadelesi veriyor. Dünya katil İsrail’in uyguladığı vahşeti görmüyor, duymuyor. Üstüne üstlük sağduyu sahibi insanların aklıyla, vicdanıyla alay eder gibi sanki zulme uğrayan İsrail imiş de, İsrail’in haklı(!) mücadelesine sonuna kadar destek verileceği üst üste beyan ediliyor, hakim güçler tarafından.

Öldürülen masumları, en çok da hiçbir günahı olmayan çocukları görünce, ‘bu nasıl bir çılgınlık, gözü  dönmüşlük’, ne akıl ne vicdan kabul edebiliyor. Ama tabi akıl ve vicdan varsa!

HERKESTEN HESABI SORULUR

Madalyonun bir de öbür tarafı var. Bu kadar masumun hiç yoktan yere kanının aktığı bir dünyada savaştan uzakta yaşayanlar huzur bulacaklar mı sanıyorsunuz? Hiç zannetmiyorum.  Varsın zalimler kendilerini çok güçlü görsünler. Kimse hesap soramaz vehmetsinler. Elbetteki Allah’ın da bir hesabı var. Zalimden, zalime destek çıkandan, zulme yol açandan, seyirci kalandan, bize dokunmayan yılan bin yaşasın diyenden hesabı sorulur elbet. Öyleyse korksun zalimler hiçbir yere kaçamayacakları o hesaptan. Kendi adıma korkuyorum. Yüzüm yok, yine de af diliyorum tüm masumlardan. Onlar ölürken sadece seyrettiğim için.

Son Güncelleme: 20.10.2023 08:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-10-20 10:48:29

Hamas 2 ay rahat dursaydı Netenyahu hükümeti düşecek ve Netenyahu yolsuzluktan yargılanacaktı. Hamas saldırısı öncesi halkın üçte biri tarafından kabul gören Netenyahu, şimdi çoğunluktan destek görüyor. Kahrolsun İsrail, kahrolsun karşıtı görünen işbirlikçisi Hamas!

Avatar
İsmail 2023-10-20 01:36:05

İsrail terörist Bi devlet onu zaten biliyoruz benim "anlayamadıgım"hamas neci tank yok uçak yok düzenli ordun yok malzemeleri temin edildikten sonra biraz anlayanların yapabileceği çakma roketleri kendi insanlarının yaşadığı yerden yollaÿıp karşıdaki İsrailin ekmeğine yağ sürüp binlerce ınsanın ölümüne sebep olmak akıllara ziyan tek sebebi var büyük ortadogu projesi için israille amerikayla bu katliama hiç tepki vermeyen İngiltere Fransa Almanya güya Müslüman olan bölge ülkelerle ortak hareket ediyorlar hani Bi laf var filler tepişir çimenler ezilir derler burda insanlık eziliyor

Avatar
Corum 19 2023-10-22 10:29:18

Sayin Fidanin dedigi gibi Islam dunyasi hicbir gorus gelistiremez biraraya gelemez ancak mezhep acikti kapaliydi vs birbirine hayati zehir eder muslumanin katlettigi musluman hacli in katlettigin den fazladir