'İktidar yolunda bizde varız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 12. Olağan Kadın Kolları Genel Kurultayı Ankara’da yapıldı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:19
'İktidar yolunda bizde varız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 12. Olağan Kadın Kolları Genel Kurultayı Ankara’da yapıldı.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, Geçtiğimiz Cumartesi günü Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurultaya yurt çapındaki teşkilat yöneticilerinin yanı sıra Çorum’dan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Yürekli ile 16 kişilik heyet katıldı.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek’in divan kurulu üyeliği yaptığı kurultayda 586 delegeden 222’sinin oyunu alan Fatma Köse CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na seçildi.
Diğer adaylardan Şenal Sarıhan’ın 208, Düriye Taş’ın ise 67 oy aldığı kurultayda konuşan CHP Çorum Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, partili bayanların beklentilerine tercüman oldu.

‘İKTİDAR YOLUNDA BİZ DE VARIZ’

“Kadın kollarında değişim ve devrim yapılmasını istiyoruz” diyen Firdevs Yalçın, 1980 yılında CHP tüzüğünde yapılan bazı değişikliklerle partili kadınların haklarının ellerinden alındığına dikkat çekti.

CHP’li kadınların parti yönetimlerinde daha fazla söz sahibi olması için geçmişteki hakların iade edilmesini talep eden Yalçın, kadın kollarına ayrı bütçe ve her seçimde kadın kotası uygulanması isteklerini de sıraladı.

‘Demokrasi şöleni’ olarak nitelendirdiği kurultayda delegelere hitap eden Yalçın, CHP yönetimine seslenerek, “İktidar yolunda biz de varız” mesajını verdi.

‘ARTIK İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ’

Yalçın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1980 öncesi, CHP tüzüğünün 38. maddesinde belirtilen ‘İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları kurul başkanları bağlı bulundukları yönetim kurulları toplantılarına katılırlar, oy kullanırlar’ hükmü kaldırarak kuruldaki eşitlik ve oy hakkı ellerinden alınmıştır. 

Bizler kadın kollarında değişim ve devrim istiyoruz. 1980 yılında elimizden alınan haklarımızın artık geri verilmesini istiyoruz. Doğal delege sayılmak, bütçemizin ayrı olması, sözde değil her seçimde kadın kotası uygulanması da taleplerimiz arasında.

CHP’nin artık iktidar olmasını istiyoruz. İktidarın kadınlarla, gençlerle olacağına inanıyoruz. İktidar mücadelesinde Kadın Kolları olarak tüm partililerimizle birlikte mücadeleye varız. Tek ses, tek yumruk olarak örgütlü kadınlarla iktidara hazırız.”


Son Güncelleme: 15.02.2016 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.