İlçeler istiyor, Kaya neden karşı

Çorum’un 4 ilçesini doğrudan ilgilendiren Oğuzlar İskilip Sahil Yolu Projesi yine gündemden çıktı.

17 Ocak 2024 Çarşamba 11:59
İlçeler istiyor, Kaya neden karşı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un 4 ilçesini doğrudan ilgilendiren Oğuzlar-İskilip Sahil Yolu Projesi, yerel seçimlere sayılı günler kala yeniden gündemde.

Oğuzlar Haber, Çorum’da küçük ilçelerden göçün nedenleri arasında yol güzergahlarına bağlantılarının bulunmamasına dikkat çeken bir bilgi notu aktardı.

O notta; Oğuzlar ilçesinden İskilip’e kadar uzanacak sahil yolu projesinin hayata geçirilmesinin sadece Oğuzlar ve İskilip’i değil, Osmancık, Dodurga, Uğurludağ, Bayat ve Laçin’e katkı sağlayacağı görüşü paylaşıldı. Göç, işsizlik, coğrafi şartların olumsuzluğuna işaret edilen bilgi notunda, söz konusu projenin ilçelerin çehresini değiştireceği savunuldu.

Bu arada Oğuzlar-İskilip Sahil Yolu Projesi geçtiğimiz dönem iktidarın temsilcilerinin sıkça gündemine getirildi. Ancak söz konusu yol projesi sadece ‘proje’ olarak kaldı.

OĞUZHAN KAYA SICAK BAKMADI

Kendisi Osmancıklı olan, İskilip’te uzun süre yaşayan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, seçim bölgesi olan ilçelerin talep ettiği bu projeye pek sıcak bakmadığını açıkça beyan etmiş, öte yandan ortaya somut bir gerekçe de sunmamıştı. Kaya, katıldığı bir sosyal medya yayınında, Oğuzlar-İskilip Sahil Yolu Projesi’ne dair yöneltilen soruya olumlu karşılık vermeyerek projeyi tamamen gündemden çıkarmış, akabinde ilçelerin yerel yöneticileri de sessizliğe bürünmüştü. Kaya projeyi neden istemiyor, neden tamamen gündemden çıkmasına yol açtı, bu konu müphem.

BU PROJE KONUŞULMALI

Kaya’nın neden istemediğini bilmiyoruz, ancak, yol yapıldığı takdirde Osmancık’ın yanı sıra Oğuzlar ve diğer ilçeler canlanacak. O havzadaki tüm ilçelerde Ankara bağlantısının kısalması nedeniyle ciddi hareketlilik olacak. Sırf bu nedenlerle Oğuzlar-İskilip Sahil Yolu Projesi’nin yeniden gündeme alınarak tartışılması, haklı nedenler yoksa somut adımların atılması, seslerinin daha gür çıkması hususunda en başta o ilçelerin seçilmiş belediye başkanlarına, ilçe sakinlerine önemli görev düşüyor. Ha bir de Sayın Milletvekili bu projeye neden karşı, bir de kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesi gerekiyor.

Fotoğraflar: Oğuzlar Haber

Son Güncelleme: 17.01.2024 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2024-01-17 12:36:08

Ya Iskilip'e faydası olursa...!!! Bilmiyorum, sayın vekil Iskilipte okumuş herhalde, onun bir ezikliği mıi var üzerinde acaba? Gerçi bu durum pekde İskiliplinin umurunda değil gibi...

Avatar
Ne yapsın 2024-01-17 12:59:44

Emir demiri kesiyor

Avatar
iskilipden 2024-01-17 16:20:21

o koltuk 3 aylığına otursam
Tosya İskilip yolunu mutlaka bir girişim yaparım.
Çankırı İskilip arasını mutlaka duble yol yaparım
İskilip Osmancık arasını duble yaparım,
İskilip Bayat Uğurludağ ve Oğuzlar merkezli bir bölgeye büyük bir sanayii / fabrika/ hastane ve okul yapımını mutlaka sağlarım
Kendimi birden siyasetçi gibi hissettim ama yıllarca seçim yaklaştıkça bu tür vaadler verilmeye çalışılıyor yada yapılmayanlar gündeme getirilmeye çabalanıyor ancak işte tuttuğunu koparan ilçelerimize hizmet etmeye gayret eden kişiler seçilmesi sağlanmalı ki NEYİMİZ EKSİK DİYORUZ BİZİM BİZDE %80 ÜSTÜ OY VERİYORUZ ANCAK neden neden SEÇİLEN KENDİNE DEĞİL SEÇİLDİĞİ BÖLGEYE HİZMET İÇİN SEÇİLMESİ gerekir

Avatar
Öz İskilip li 2024-01-17 18:01:48

Emeğinize sağlık Demirer bey,İskilip ve bünyesinde koparılan 3 ilçe kaderine terk edilmiş durumda.İskilip osb Yoluna giriyor,sıra geldi Sahil Yoluna onuda başaracağız İnşaAllah...

Avatar
İskilip 2024-01-17 18:05:26

Minik vekilin babasını sanki İskilip öldürdü?Yemi İskilip den ye,yumurtayı başka yere bırak,seni gidi baraj avu gatı,seni..

Avatar
Oğuzlar 2024-01-17 18:09:02

Bir dahaki sefere avucunu yalar,asc ye bak Çorum a gelemiya

Avatar
Oğuzlar'lı 2024-01-17 19:07:20

Çorum'da yaşayan, Oğuzlar'dan bağını da koparmayan biri olarak yazıyorum. Yola karşı değilim. Devletin imkanı varsa hemen yapılsın.
Fakat yolun yapılması, göçü önlemeyi bırakın daha da hızlandırır. Kırkdilimin ve Gölünyazı Çorum arasının yapılması bile Oğuzlar'da memur bırakmadı.

Avatar
Karaviran 2024-01-17 19:15:04

Adamın beyninin arkasında Osmancuğu İl yapma var,Oğuzlar, İskilip, Bayat umurunda değil, partide kalıbına bakıp Bi şey zannediyo.