İlk kez paylaşıldı, işte yeni kavşak

Çevre Yolu ile Akşemseddin Caddesi birleşimine yapılan farklı seviyeli kavşak projesinin animasyonu ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

07 Aralık 2022 Çarşamba 18:35
İlk kez paylaşıldı, işte yeni kavşak

Çorum Belediye Meclisi’nin yılın son toplantısında Çevre Yolu ile Akşemseddin Caddesi birleşimine yapılan farklı seviyeli kavşak projesi için imar değişikliği yapıldı.

Hakimiyet’ten Fatih Akbaş imzalı habere göre; Meclis toplantısında ayrıca farklı seviyeli kavşak projesinin görseli de ilk defa kamuoyu ile paylaşıldı.

PROJE HIZLA DEVAM EDİYOR

Kavşak projesinde yüklenici firmanın çok hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Projede belediyemizle ilgili olan kısımları çok hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Kavşağın bittiğinde neye benzeyeceğini gösteren animasyonu ilk kez burada gösteriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, milletvekillerimize, Valimize, teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz de Çorum Belediyesi olarak bu süreci çok yakından takip ettik ve biran önce yapılabilmesi için özellikle kamulaştırmalarda zaman kaybedilmemesi için büyük fedakarlıklar yaptık. Burada belediyemize ait olan arsaları mümkün olduğunca kamulaştırma yerine değerlendirerek, 18 uygulaması yapmak suretiyle süreci hızlandırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Proje hızlı bir şekilde de devam ediyor” dedi.

'30 METRELİK YENİ YOLLAR AÇIYORUZ'

Bölgede belediye olarak yeni yol projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Aşgın, “Çiftlik Pınarı Caddelerinden itibaren 30 metrelik yeni yollar açıyoruz. Amacımız İlim Yayma Kavşağında ki trafiği açılacak olan yeni kavşağa yönlendirerek yoğunluğu azaltmaktır. Bu ay sonu itibarıyla faaliyete geçireceğiz. Trafik sorununun çözümü için kalıcı çözümler üretiyoruz. Adeta şehrimizi ağlarla örüyoruz. Ulaşımla  ilgili radikal çözümler üretmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Farklı seviyeli kavşağın animasyonunun izlenmesinin ardından yapılan oylamada imar değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 07.12.2022 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birbilen 2022-12-07 19:02:38

Jeolojik yapıyo bilmiyorum. Ancak battı çoktı olması gereken bir kavşağın, neden seviyeli kavşak yapıldığını birilerinin kamu oyuna açıklaması gerekir. Bu tip kavşaklar artık tarihte kaldı.Osmancık yolu köprüsünde yapılan hatanın tekrarını Çorumlu hak etmiyor. İlk açıklamalar Binevler kavşağında olduğu gibi battı çıktı olacaktı. Ne oldu da farklı seviye kavşağına dönüştü.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-12-07 23:34:21 @Birbilen

Bence Aşgın bey idolü Atlamaz'ın izinden gitmek istiyor sadece. Çok bilimsel veya coğrafi yahut trafik endeksli mantıklı açıklama beklemeyin. Turuncu palmiyeye özenip leblebi dikintisini en ölümlü kavşağa yerleştiren adamcağız, belli ki bu sefer de Atlamaz'ın Osmancık Cad. köprüsüne özenmiş.. Tabi %70'i bitti dedikleri işin imarı nasıl son ay değişiyor onu da anlamadım ama ne gerek var anlamamıza.. Anlayınca daha sıkıntı veriyor...

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumsuz 2022-12-07 23:35:05

Ya bi de burası aylardır böyle yapılıyor zaten seviyeli formda. Neyini oyladınız anlamadım ki, animasyonun bitmesini mi beklediniz? Açılışta oylasaydınız?

Avatar
Kemal CANGA 2022-12-07 22:03:33

Osmancık caddesi, Üniversite kavşağından sonra yeni bir gariplik. Bu tercihin neden battı çıktı olmadığı çoruma açıklanmalı. Yaptık oldu denmemesi lazım.

Avatar
hasan 2022-12-08 14:39:57

animasyondaki ölçek tutarsız.bittiğinde şehrin ortasındaki ağrı dağı gibi ucube duracak

Avatar
vatandaş 2022-12-08 13:36:35

Aynı Afyon daki kavşaklara benzemiş

Avatar
ÇORUM 19 2022-12-09 06:33:49

Yeni yapılan köprülü kavşak görsellerdeki gibi görünmüyor bunun neresi seviyeli kavşak Allah aşkına ikinci bir Osmancık yolu köprüsü yapılıyor bildiğiniz deve hörgücü ya kardeşim burayı bu şekilde yapacağınıza Akşemsettin caddesini yeni İskilip yoluna bağlayacak bir dalma çıktıyapsaydınız daha güzel olmaz mıydı acaba artık yapacak birşey yok sayın yetkililerÇoruma yeni bir ucube bir yapıdaha kazandırmış oldunuz.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-09 08:15:58

Hükümet inatla Çorum'a yeni Çevreyolu yapmamak için elinden geleni yapıyor. Çorum Türkiye de her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. Nüfus bakımından çevresindeki ŞEHİRLERE göre çok fazla olan Çorum'a Yeni Çevreyolunu çok göreceksin, ama Çorum'un etrafındaki ŞEHİRLERE YENİ ÇEVREYOLLARI YAPACAKSIN. HER ZAMAN SÖYLÜYORUM. HÜKÜMET'İN ÇORUM VE ÇORUMLULARDAN ALDIKLARI OYLAR HELAL MİDİR, YOKSA HARAM MIDIR? SENELERDİR SÖYLÜYORUM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

banner165