'inandığını sonuna kadar savunan önemli bir şahsiyetti'

Saadet Partisi Çorum İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, 4 Şubat İskilipli Atıf Hoca’nın ölüm yıl dönümünü anarak konu ile ilgili açıklama yaptı.

03 Şubat 2016 Çarşamba 10:19
'inandığını sonuna kadar savunan önemli bir şahsiyetti'

Saadet Partisi Çorum İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, 4 Şubat İskilipli
 Atıf Hoca’nın ölüm yıl dönümünü anarak konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sakınmaz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Bundan tam 90 yıl önce 4 Şubat 1926 da Ankara İstiklal Mahkemesi kararıyla idam sehpasına yollanan İskilipli Atıf Hoca, şehadetinin yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Hani bir söz vardır, 'Bir kitap okudum hayatım değişti' diye. Bir kitap okumak bir insanın hayatını değiştirir mi? Bu ayrı bir tartışma konusu ama İskilipli Atıf Hoca bir kitap yazdığı için hayatı değişti. Bu değişim onu şehitlik mertebesine taşıdı. İskilipli Atıf hocamızın anlamak ve tanımak için hayatına, yazmış olduğu eserlerine bakmak gerektiğine inanıyoruz.

Osmanlı’nın dağılmasının bir numaralı müsebbibi İttihat ve Terakki’nin kalıntıları Cumhuriyet döneminde de devam etti. Kendilerine muhalefet edenleri entrikalar ve suikastlerle bertaraf eden bu zihniyet kurulduğu günden beri medeniyetin Batı’da olduğunu savunmuştu. Batı’yı her alanda taklit ederek muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaklarını tasavvur etmişlerdi. Batı taklitçiliğini ferdi olarak değil de toplumun tamamının tanımasını istemişlerdi.


Atıf hocamızın mücadelesi  batılılaşmaya karşı olduğu ve eserlerinin bir çoğunu da batılılaşmaya karşı verdiği görülmektedir.İnandığını sonuna kadar savunan bu önemli şahsiyet, Batı’nın bilimini almanın bir sakıncasının olmadığını, yaşam biçimini benimsemenin ise Müslüman’ı 
küfre götüreceğini belirtmiştir. Hal böyle iken günümüze gelindiğin de Avrupa birliği bakanlığı kurulduğunu, AB’ye girmek için AB’ye uyum yasaları çıkarıldığını, ABD’nin, İngiltere’nin, Fransa’nın, israil’in dostumuz olduğunu duysaydı kim bilir Atıf hocamız bunlar hakkında ne düşünür,ne eserler kaleme alırdı, bilmem kaç kez idam sehpasının yolunu tutardı.

Yine Tesettür-ü Şer’i” (dini örtünme) ve 1924’de neşrettiği “Din-i İslam’da Men-i Müskirat” (islamda içki yasağı) adlı eserlerini yayınlayan Atıf efendi bugün zinanın serbest kanunen suç sayılmadığını, domuzun kasaplık et sınıfına sokulduğunu, 6251 sayılı LGBT [lezbiyen]kanununun çıkarıldığını ve özel haklar verildiğini duymuş ve yaşamış olsaydı kim bilir hangi eserleri yazar, bu kanunları çıkaranlar hakkında ne yapardı, bence bu günahların altında kalmamak adına her bir kanun için birer birer idamını isterdi.


Üzülerek belirteyim ki  hemen hemen her Milli eğtim bakanlığının yapmış olduğu TEOG sınavların da ve ÖSYM’ce yapılan her  sınavlar da kurtuluş savaşı sırasında kurulan zararlı cemiyetler arasına Teali İslam cemiyeti sokulmakta, İnkilap Tarihi ve Sosyal Bilgiler kitabların da Teali İslam cemiyetini  de zararlı cemiyetler diye okutulmaktadır. Şimdi soruyorum  hem Atıf Hoca’ya şehit deyip hürmetle anacaksınız hem de bulunduğu hatta başında olduğu cemiyeti zararlı cemiyetler sınıfına koyacak, okul kitapların da okutacaksınız, ne büyük bir çelişki.  


Batı taklitçiliğini tenkit ederek şehadet şerbetini içen merhum İskilipli Atıf hocamızı rahmetle anıyor Cenabı Allah dan onun hayatını , ideallerini tüm milletimizin anlamasını ve hayata geçirmesini niyaz ediyorum.”

Son Güncelleme: 03.02.2016 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.